Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Chiavalon Romano - jemný olivový olej na ryby v černé dárkové tubě

Kód: 338/250/2019 344/500/2019 Zvolte variantu
434 Kč 754 Kč od 434 Kč
Skladem (4 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
1.12.2020 1.12.2020 Zvolte variantu

Nejjemnějším olivovým olejem z rodinné farmy Chiavalon je Romano. Tato kupáž několika odrůd je vyladěná na dochucení bílého rybího masa nebo listových salátů. V elegantní černé tubě je krásným dárkem.

  • Dárkové balení v elegantní černé tubě dělá s Chiavalonu krásný dárek
  • Voňavý s vybalancovanou chutí bylinek, ve které jsou lehké náznaky hořkosti a pikantnosti
  • Aroma středně zralých rajčat, banánů, jablek, s nádechem vůně artyčoku a bazalky
  • Skvělý k dochucení jemných jídel jako jsou ryby, carpaccio, mozzarella, listové saláty nebo ke grilované zelenině
  • Extra panenský olivový olej z chorvatské rodinné farmy
  • Chiavalon patří mezi světové TOP olivové oleje a pravidelně získává ocenění na mezinárodních soutěžích
  • Prémiový olivový olej z říjnové sklizně obsahuje nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek
  • Acidita 0,2% / Polyfenoly 346 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chutě a vůně Chiavalonu Romano

Chiavalon Romano je kupáží několika odrůd prémiových extra panenských olivových olejů, jehož chuť je jemná s lehkými náznaky hořkosti a pikantnosti. Romano má zlatavě zelenou barvu a vůně připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.

Párování Chiavalonu Romano s jídlem

Díky své jemné chuti je Chiavalon Romano určený k dochucení chuťově nepříliš výrazných jídel. Skvěle se hodí pro doladění tepelně upravených a grilovaných ryb, také je vhodný pro rybí carpaccio, lososový tatarák a krevety. Jeho chuť se skvěle kombinuje se zeleninovými saláty a vařenou či grilovanou zeleninou. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem.

Bratři Sandi (vlevo) a Tedi Chiavalon

O rodinné farmě Chiavalon

Rodinou farmu Chiavalon najdete v městečku Vodnjan na chorvatské Istrii, nedaleko Puly. Farmu založil Sandi Chiavalon, který kouzlu oliv propadl již v dětství. Do tajů pěstování olivovníků a výroby olivového oleje jej zasvětil jeho dědeček Romano, podle kterého se jmenuje tento olivový olej. Po smrti dědečka, ještě v teenegerském věku, zdědil Sandi padesátku olivovníků, které se staly základem budoucí farmy. Rodiče jeho počínání zpočátku považovali za mladický vrtoch, ale Sandi systematicky postupoval v budování svého snu. Vystudoval zemědělskou univerzitu v Záhřebu a svou produkci začal orientovat na špičkovou kvalitu. Díky tomu vstoupil do světa prémiových olivových olejů a dnes se Chiavalon řadí mezi respektované světové výrobce. Časem se k Sandimu přidal jeho bratr Tedi, který se věnuje obchodním a marketingovým aktivitám. Dnes s chodem farmy pomáhá většina rodinných příslušníků.

Proč olivový olej z Istrie

Chorvatská Istrie je jednou z nejsevernějších oblastí, kde se pěstují olivovníky a vyrábí olivový olej. Právě severní poloha olivových hájů má paradoxně pozitivní vliv na kvalitu. Olivám příliš nesvědčí vysoké teploty a olivy v této oblasti dozrávají až po odeznění největších letních veder. Sklizeň probíhá v říjnu, kdy jsou olivy správně zralé a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Běžný olivový olej, který koupíte v supermarketu se vyrábí z listopadové nebo prosincové sklizně, kdy je až dvojnásobná výtěžnost oproti říjnové sklizni. Tento olivový olej již však nemá tak dobrou chuť a tolik zdraví prospěšných látek. Proto jsou nejoceňovanějšími olivovými oleji ty z říjnové sklizně.

Prémiové olivové oleje Chiavalon můžou být i elegantním dárkem

Kromě polohy, pravidelné péče o olivovníky je také klíčové rychlé a správné zpracování oliv. Olivy se sklízí setřepáváním z olivovníků do plachet rozprostřených na zemi. Dříve se používaly dřevěné hole, dnes jsou to již speciální vibrační tyče. Olivy se následně převáží do mlýna, kde musí být zpracovány v co nejkratší době. Zpravidla jsou vylisovány v ten samý den, nejpozději do 24 hodin. V době sklizně je na farmě a v mlýně pořádný šrumec a pracuje se dlouho do noci. Bratři Chivalonové v roce 2020 dobudovali nový mlýn, který je vybaven tou nejmodernější italskou technologií. V době zprovoznění, v říjnu 2020, se jednalo teprve o druhý takto moderní mlýn na světě. Díky kombinaci tradičních pěstitelských postupů a nejmodernější technologie dostáváte na stůl jeden z nejlepších olivových olejů světa.

Ocenění a medaile Chiavalonu

Veškerá současná produkce rodinné farmy Chiavalon je v kategorii prémiových olivových olejů. Špičkovou kvalitu tohoto produktu oceňují nejenom domácí zákazníci v Chorvatsku, ale také nároční gurmáni v Rakousku, Německu, Francii, Velké Británii, Spojených státech, Hongkongu nebo Peru.

Pro výrobce prémiových olivových olejů je také důležité srovnání s jinými značkami v tvrdé konkurenci. Proto se Chiavalon každoročně účastní několika domácích i mezinárodních prestižních soutěží. Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Kvalitu Chiavalonu potvrzuje i pravidelný zisk nejvyšších ocenění na mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion ve Vodnjan, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 250 ml a 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Vodnjan Buza, Rosignola
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,2%
Polyfenoly: 346 mg/kg
Aroma: středně zralá rajčata, banány, jablka, s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky
Chuť: vybalancovaná chutí, ve které ucítíte lehkou pikantnost a hořkost, aromatické bylinky

Příběh Chiavalon

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.