Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Jemný extra panenský olivový olej na ryby Chiavalon ROMANO

Kód: 44/100/2019 44/250/2019 44/500/2019 Zvolte variantu
Akce
Značka: Chiavalon
159 Kč 325 Kč 595 Kč od 159 Kč –15 %
Romano
159 Kč 325 Kč 595 Kč od 159 Kč –15 % 135 Kč 276 Kč 505 Kč od 135 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
11.8.2020 11.8.2020 11.8.2020 Zvolte variantu

Chiavalon Romano je nejemnější olivový olej z produkce Chiavalonu a tato kupáž je určena především na dochucení bílého rybího masa.

  • Voňavý a s vybalancovanou chutí, ve které ucítíte lehkou pikantnost a hořkost, aromatické bylinky
  • Vůně připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka, s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.
  • Ideálně doplní jemnější jídla, hodí se k rybám, carpacciu, mozzarelle, ke grilované zelenině i salátům

Rodinná farma Chiavalon pravidelně získává medaile a ocenění na mezinárodních soutěžích

  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně utkávají o prvenství v mezinárodních soutěžích
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí olivových olejů z listopadu a prosince
  • Acidita 0,2% / Polyfenoly 346 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chutě a vůně Chiavalonu Romano

Extra panenský olivový olej Chiavalon ROMANO má zlatavě zelenou barvu. V jemné vybalancované chuti ucítíte pikantní a lehce hořké tóny ovoce a aromatických bylinek. Vůně oleje ROMANO připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.

Párování Chiavalonu Romano s jídlem

Chiavalon ROMANO je špičkový extra panenský olivový olej s jemnou chutí. Je ideální pro dochucení tepelně upravených a grilovaných ryb, také je vhodný pro rybí carpaccio, lososový tatarák a krevety. Jeho chuť se skvěle kombinuje se zeleninovými saláty a vařenou či grilovanou zeleninou. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem.

Chiavalon Romano je jemný prémiové olivový olej skvělý na dochucení ryb

O olejích Chiavalon

Výrobcem olivového oleje ROMANO je rodinná farma Chiavalon na chorvatském poloostrově Istria, ve městě Vodnjan. Chiavalon produkuje omezené množství extra panenského olivového oleje té nejvyšší kvality. O jeho špičkové kvalitě svědčí řada ocenění z nejprestižnějších světových soutěží. Chiavalon je také zařazen do průvodce Flos Olei, který pravidelně vybírá ty nejlepší olivové oleje světa.

Zakladatelem farmy je Sandi Chiavalon, který pěstování oliv propadl již v dětství a postupně se vypracoval ve špičkového výrobce olivového oleje. Olej ROMANO je pojmenován na počest Sandiho dědečka, který jej naučil pěstovat a zpracovávat olivy. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.

Bratři Sandi a Tedi Chiavalon

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Rodinná farma Chiavalon každoročně získává ocenění na mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.

Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 100 ml, 250 ml, 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Vodnjan Buza, Rosignola
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,2%
Polyfenoly: 346 mg/kg
Aroma: středně zralá rajčata, banány, jablka, s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky
Chuť: vybalancovaná chutí, ve které ucítíte lehkou pikantnost a hořkost, aromatické bylinky

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.