Vážení zákazníci, při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma.

Chiavalon ROMANO - extra panenský olivový olej na ryby

Kód: 44/250/2019 44/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
325 Kč 595 Kč od 325 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Chiavalon ROMANO je špičkový extra panenský olivový olej s jemnou chutí. Je ideální pro dochucení tepelně upravených a grilovaných ryb, také je vhodný pro rybí carpaccio, lososový tatarák a krevety. Jeho chuť se skvěle kombinuje se zeleninovými saláty a vařenou či grilovanou zeleninou. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem.

Extra panenský olivový olej Chiavalon ROMANO má zlatavě zelenou barvu. V jemné vybalancované chuti ucítíte pikantní a lehce hořké tóny ovoce a aromatických bylinek. Vůně oleje ROMANO připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základní informace

  • Region: poloostrov Istrie (Chorvatsko)
  • Místo výroby: Vodnjan
  • Olivová odrůda: Vodnjan Buza, Rosignola
  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
  • Metoda zpracování: ihned po sklizni
  • Teplota zpracování: max. 24 ° C
  • Období sklizně: říjen

Chiavalon Romano

O olejích Chiavalon

Výrobcem olivového oleje ROMANO je rodinná farma Chiavalon na chorvatském poloostrově Istria, ve městě Vodnjan. Chiavalon produkuje omezené množství extra panenského olivového oleje té nejvyšší kvality. O jeho špičkové kvalitě svědčí řada ocenění z nejprestižnějších světových soutěží. Chiavalon je také zařazen do průvodce Flos Olei, který pravidelně vybírá ty nejlepší olivové oleje světa. Majitelem farmy je Sandi Chiavalon, který pěstování oliv propadl již v dětství a postupně se vypracoval ve špičkového výrobce olivového oleje. Olej ROMANO je pojmenován na počest Sandiho dědečka, který jej naučil pěstovat a zpracovávat olivy.