BIO Rajčatový protlak Chiavalon 530 g
Kód: 1141Související produkty
Detailní popis produktu
Čistá šťáva z rajčat
BIO rajčatový protlak Chiavalon má široké uplatnění v kuchyni a můžete jej použít pro přípravu těstovin, rajské omáčky nebo skvělé polévky. Jednoduchý recept na rajskou polévku s fenyklem najdete v sekci recepty.
Jedná se o pasterizovanou omáčku bez přidaného cukru, soli a koření. Je ideální pro děti, kdy spolu s kvalitním olivovým olejem hraje jasný prim v jejich zdravých stravovacích návycích. Děti si ji jistě zamilují, podobně jako dětský olivový olej, a v kombinaci s tolik zbožňovanými těstovinami se i z těch největších odpůrců jídla stanou skvělí strávníci.
Výroba rajčatové passaty Chiavalon
Nejmladší istrijské město Raša bylo postaveno v letech 1936 až 1937 za italské vlády, aby sloužilo horníkům, kteří těžili uhlí v místním dole. Až do roku 1935, kdy byl vybudován zavlažovací systém, bylo údolí řeky Raša neúrodnou mokřadní oblastí.
Po 2.světové válce byla úrodná půda v údolí Raša zcela zanedbaná, proto se farma Chiavalon rozhodla tuto půdu ozdravit a v létě 2015 si pronajali 185,5 ha pozemků na dobu dalších 50 let. Cílem bylo kompletně přeměnit přehlížené a opuštěné pole, které se nachází 2 metry pod hladinou moře, do krásné obdělávané úrodné země. Každopádně to bude stát hodně sil, energie a nadšení. Tento přístup ale rodině Chiavalon není cizí a v podstatě je jejich životní filozofií.
O rodinné farmě Chiavalon
Chiavalon je rodinná farma na chorvatské Istrii, kterou najdete v městečku Vodnjan, nedaleko turisty oblíbeného souostroví Brijuni. Farmu založil Sandi Chiavalon, který již v dětství propadl kouzlu olivovníků a oliv. Do pěstování a výroby olivového oleje Sandiho zasvětil jeho dědeček, podle kterého se dnes se jmenuje olivový olej Romano. Po smrti dědečka zdědil Sandi, jako mladý teenager, padesátku olivovníků. Vystudoval zemědělskou univerzitu a naplno se začal věnovat výrobě prémiového olivového oleje. Později se k Sandimu přidal jeho bratr Tedi, který se věnuje především obchodním a marketingovým aktivitám. V rámci farmy pracuje většina rodinných příslušníků.
Farma Chiavalon vsadila na výrobu prémiového olivového oleje, tzn. olivového oleje špičkové kvality. Veškerý extra panenský olivový olej Chiavalonu pochází z říjnové sklizně, kdy mají olivy nejlepší chuť a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Prémiové olivové oleje Chiavalon se postupně propracovali mezi světovou špičku a Chiavalon Ex Albis byl zařazen mezi TOP 15 olivových olejů světa.
Medaile a ocenění extra panenských olivových olejů Chiavalon
Jak je možné, že na severu Chorvatska vzniká jeden z nejlepších olivových olejů světa? Paradoxně za to může severní poloha, protože dozrávání oliv je zde trochu opožděné oproti jižním oblastem. Olivy dozrávají až po odeznění největších letních veder a díky tomu jsou v lepší kondici.
O kvalitě extra panenských olivových olejů Chiavalon se dennodenně přesvědčují zákazníci v Německu, Rakousku, Spojených státech, Hongkongu, ale také v Peru nebo na Madagaskaru. Pro každého výrobce prémiového olivového oleje jsou také důležitá ocenění na respektovaných mezinárodních soutěžích. Chiavalon má pestrou sbírku medailí a různých cen z domácích soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Na prestižních mezinárodních akcích získal ocenění a zlaté medaile v Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.
Doplňkové parametry
Kategorie: | CHIAVALON |
---|---|
Hmotnost: | 0.9 kg |
Výrobce: | CHIAVALON D.O.O. |
Produkt: | rajčata |
Objem: | 530 g |
Země původu: | Chorvatsko |
Region: | Istrie |
Certifikace BIO: | ano |
Dárkové balení: | ne |
Výživové údaje na 100g: | energie 100 kJ/24 kcal, Tuky 0,50g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,10g. Sacharidy 3,4g, z toho cukry 3,4g, Bílkoviny 1,3g, Sůl 0,13g, bez konzervantů |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Atmosféra v olivovém mlýnu Chiavalon při sklizni
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.
Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.