Extra panenský olivový olej Le Tre Colonne Olisir 1000+ s maximem polyfenolů 1854 mg/kg

Kód: 1255
1 090 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
7.2.2023

ZBOŽÍ NA CESTĚ, OČEKÁVANÝ TERMÍN ODESLÁNÍ OBJEDNÁVEK 8.2.2023. Extra panenský olivový olej s vysokým podílem polyfenolů z něj dělá spíše medicínu než pomocníka při běžném každodenním vaření v kuchyni. Má extrémně vysoký podíl polyfenolů, které pomáhají jako prevence proti řadě chorob.

  • Výrazná zelená barva se zlatavými odlesky
  • Robustní výrazná chuť s tóny artyčoku, čekanky a kardamomu
  • Ideální pro „ranního panáčka“ pro zdraví

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Intenzivní a dlouho přetrvávající štiplavá chuť s vyšší hořkostí je jasným důkazem vysokého podílu polyfenolů
  • Ideální také pro párování s červeným masem, luštěninami, houbami, grilovanou a dušenou zeleninou, stařenými sýry
  • Acidita 0,03%, Polyfenoly 1854 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

OLISIR 1000+ olivový olej s maximem polyfenolů

Představujeme vám OLISIR 1000+, výjimečný extra panenský olivový olej, který je více medicínou než rostlinným tukem pro přípravu jídel. Olivový olej OLISIR 1000+ se vyznačuje extrémně vysokým podílem polyfenolů, které velmi pozitivně působí na lidský organismus. Polyfenoly jsou přirozenou prevencí proti rizikovým nemocem jako je srdeční onemocnění, infarkt, cukrovka,  Alzheimerova choroba nebo poruchy trávení. Více se o polyfenolech a jejich vlivu na lidské zdraví dozvíte v článku "Co jsou polyfenoly a proč se o ně zajímat?".

Obecně je přítomnost polyfenolů, a především Oleocanthalu, indikována štiplavým až pálivým účinkem v zadní části krku. Tento účinek může mít za následek reflex kašle, a to zejména v okamžiku, kdy olivový olej v ústech řádně provzdušníte. Po polknutí můžete pociťovat také „valivý efekt“ štiplavosti, která se vám přes sliznice dostává až do nosu a může vás opravdu rozkašlat nebo rozslzet. Vyšší hořkost olivového oleje je daná zvýšeným podílem polyfenolu Oleaceinu.

Oleocanthal i Oleacein mají silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Jak vědecké studie ukazují, protizánětlivý účinek je na tělo stejný jako v případě Ibuprofenu.

Aby mohly mít polyfenoly ochranné účinky na naše zdraví, doporučuje se každodenní a pravidelná konzumace. Dvě až čtyři polévkové lžíce extra panenského olivového oleje bohatého na Oleocanthal tak odpovídají spotřebě 125 mg ibuprofenu, což je ideální dávka pro prevenci a zmírnění chronických onemocnění a zánětlivých procesů v těle. Oleocanthal pozitivně mění zánět a oxidační stres a má příznivé účinky na markery neurodegenerativních onemocnění, rakoviny a revmatických patologií.

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 1 kg
Země: Itálie
Výrobce: Le Tre Colonne
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůdy: Coratina (vypeckované olivy)
Sklizeň: říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest")
Minimální trvanlivost do: 20.5.2024
Acidita: 0,03 %
Polyfenoly: 1854 mg/kg
Aroma: Silná a plná vůně
Chuť: Robustní výrazná chuť s tóny artyčoku, čekanky a kardamomu
Výživové údaje na 100ml: Energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje