Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Pražma na grilu s bylinkami

Pražma královská je ve Středozemí velmi oblíbená ryba a to v podstatě už od starověku, kdy byla Řeky zasvěcena Afroditě, bohyni lásky, plodnosti a krásy. Má bílé chutné maso a je ideální pro úpravu jak na grilu, tak třeba i na pánvi nebo v troubě. Díky své „lehkosti“ je vhodná i při redukční dietě. Chystáte-li tedy party, nemusíte zákonitě hladovět :-) Grilovaná pražma je skvělou volbu pro lehké letní jídlo s vůní grilu.

Pražmu na grilu kombinujte s jemným olivovým oleje

Příprava pražmy pro 1 osobu

  • 1 celá vykuchaná pražma
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst bylinek ze zahrádky (rozmarýn, tymián, petržel)
  • ½ citrónu v bio kvalitě
  • Olivový olej Arbequina Casas de Hualdo nebo Chiavalon Romano

Marináda na grilovanou pražmu

Pražmu omyjte, osušte a do kůže udělejte ostrým nožem několik příčných zářezů z obou stran. Z olivového oleje, citrónové šťávy, najemno utřeného česneku a nasekané petržele si připravte marinádu. Vzniklou směs vetřete do ryby po vnější i vnitřní straně. Pak pražmu naplňte plátky citrónu, snítkou rozmarýnu, tymiánu a petržele. Směs bylinek rybí maso krásně provoní, zjemní a spolu s olivovým olejem mu dodá chuť.

Jemný extra panenský olivový olej Chiavalon Romano vyladěný na ryby

Rybu dejte na grilovací tác, který před tím lehce potřete olivovým olejem. Zabrání se tak přilepení ryby během grilování a jejímu následnému potrhání. A teď už hurá na gril! Anebo můžete ještě rybu nechat odležet spolu s marinádou a bylinkami v lednici. Záleží také na vašich časových možnostech. Protože důležité je, si grilovací party užít a ne se uštvat k smrti, že? :-)

Záleží na tom, jaký máte gril. Naší pražmě stačí cca 12 - 15 minut. Že je hotová, poznáte i podle toho, že se kůže krásně odděluje od masa.

Jemný španělský olivový olej s ovocným aroma Casas de Hualdo Arbequina

A teď už stačí jen servírovat. Ideální je rybu vykostit ještě na tácu a na talíř servírovat jen „čisté“ maso. Pokud rybu naservírujete na tác nebo talíř přímo z grilu, hosté se alespoň zabaví vybíráním kostiček a vy budete mít čas dát jednu s nimi nebo alespoň si na chvíli sednout se sklenkou dobrého vína a vnímat ten cvrkot a pomlaskávání kolem sebe. Nevím, jak vy, ale já mám tyto okamžiky na grilování skoro nejraději :-)  A ještě něco na závěr, ať už servírujete jakkoliv, nezapomeňte rybu zakápnout olivovým olejem, posypat hrubozrnnou solí a lehce opepřit.

Úplně cítím tu vůni :-) Dobrou chuť!

Mějte se olivově:-) Dagmar