Mořská sůl
Sůl je přírodní minerál, který je pro lidské tělo nezbytný k životu. Proto je důležité ji v přiměřených dávkách pravidelně konzumovat. Má výrazný vliv na chuť jídel, zvýrazňuje chutě ostatních ingrediencí a při správném použití může plně rozvinout výslednou chuť pokrmu. V naší nabídce najdete prémiovou sůl španělské značky SOSO, ale také různé ochucené a kořeněné soli pro vyladění vašich pokrmů.
Nejprodávanější
Značky
![Mořská sůl s černým lanýžem SOSO 100 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.olivum.cz/user/shop/detail/2304_morska-sul-s-cernym-lanyzem-soso-100-g.jpg?6790f31f
)
Výrazné lanýžové aroma a lahodná intenzivní chuť dělají z lanýžové soli privilegované koření, díky kterému budou vaše pokrmy skvělé. Vylepší i jednoduchá jídla, kterým dodá...
![Uzená mořská sůl SOSO 100 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.olivum.cz/user/shop/detail/2301_uzena-morska-sul-soso-100-g.jpg?6790f2e8
)
Mořská sůl uzená na bukovém dřevě dodá vašim pokrmům příjemnou kouřovou dochuť. Netradiční chuť obzvláštní i ty nejjednodušší pokrmy. Krystalky mořské soli uzené Skvěle...
Mořská sůl
Existují dva základní typy soli. Kamenná sůl se těží v dolech a mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Možná jste někdy v rámci dovolené zahlédli na pobřeží místa, kde se získává mořská sůl. Říká se jím salina a princip je velmi jednoduchý. Do mělkých nádrží se vpustí mořská voda a přirozeným odpařováním vzniká solanka, ze které krystalizuje sůl. Za dobrých povětrnostních podmínek dochází ke krystalizaci. Taková sůl je přírodní, chemicky nezpracovaná a bohatá na přírodní minerály.
Sůl je nezbytná pro správné fungování lidského organismu, ale používat by se měla střídmě. Pro zdraví je nejlepší používat nerafinovanou mořskou sůl, protože obsahuje jód z mořských řas, který ovlivňuje správnou činnost štítné žlázy, brom nezbytný pro nervovou soustavu a draslík, který pomáhá při koncentraci a duševní práci. Mořská sůl v rozumném množství je doslova elixírem pro zdravou a krásnou pleť. Silně ovlivňuje látkovou výměnu mezi buňkami v kůži a podkoží tím, že stimuluje metabolismus a vylučování škodlivých látek.
Dagmar Kublová
OLIVUM.cz