Silné olivové oleje
Nejprodávanější

Prémiový olivový olej tradiční italské odrůdy Coratina s intenzivní ovocnou chutí a pikantností s dokonalou robustní strukturou. Prémiový olivový olej...

Rožinjola je silný olivový olej s výrazným a intenzivním aroma, který je skvělý pro přípravu a dochucení chuťově výrazných jídel. Olivový olej z malé rodinné farmy...

Pokud hledáte opravdu jedinečný dárek, tak toto olivové GRAND CRU jistě nadchne každého gurmána a milovníka italské kuchyně. Vynikající olivový olej v luxusním balení....

Prémiový olivový olej zabalený do netradiční skleněné láhve s titanovým povrchem. Láhev obsahuje olivový olej Coratina s intenzivní ovocnou chutí a pikantností....

Prémiový olivový olej tradiční italské odrůdy Coratina s intenzivní ovocnou chutí a pikantností s dokonalou robustní strukturou. Prémiový olivový olej...

Limitovaná edice PIERPAOLO GABALLO DESIGNER v keramické láhvi s originálním designem s motivem kouzelníka. Prémiový olivový olej Coratina z rodinné farmy...

Chiavalon Organic je BIO extra panenský olivový olej z certifikované ekologické produkce s vysokým podílem polyfenolů. Intenzivní chuť a elegantní vůně, ve které...

Chiavalon Organic je BIO extra panenský olivový olej z certifikované ekologické produkce s vysokým podílem polyfenolů. Intenzivní chuť a elegantní vůně, ve které...

BIO olivový olej vyvážené chuti s vůní rajčat, čekanky, avokáda a mandlí, který je skvělý s rýžovými jídly, králičím masem, smaženou chobotnicí nebo saláty...

Rožinjola je silný olivový olej s výrazným a intenzivním aroma, který je skvělý pro přípravu a dochucení chuťově výrazných jídel. Olivový olej z malé rodinné farmy...
Párování jídel s výrazným a silným olivovým olejem
U chuťově výrazných pokrmů volíme silný a výrazný extra panenský olivový olej tak, aby byl v jídle cítit a svou chutí pokrm obohatil. Výrazné olivové oleje mají hořkou chuť a jsou na kořeni jazyka štiplavé. To je způsobeno vysokým podílem polyfenolů, které jsou velmi prospěšné lidskému organismu.
Stručný přehled použití výrazného olivového oleje
Druhy jídel:
- Steaky
- Červené maso – vepřové, hovězí
- Zvěřina
- Houbová jídla
- Čokoládové dorty a čokoládová zmrzlina
Doporučené výrazné olivové oleje
- Chiavalon Atilo – blendovaný olivový olej s výraznou chutí černého pepře, který je vyladěný na steaky
- Chiavalon Organic – BIO prémiový olivový olej z certifikované ekologické produkce
- Casas de Hualdo Reserva de Familia - kupáž výrazného olivového oleje v dárkové kazetě
- Casas de Hualdo Cornicabra - ve třech velikostech a dárkovém balení
- Casas de Hualdo Manzanilla - ve třech velikostech a dárkovém balení
Detailnější upřesnění, jak kombinovat středně výrazný olivový olej s jídlem
Silné a výrazné olivové oleje se používají především v kombinaci s vepřovým masem, hovězím masem a také se zvěřinou. Olivový olej můžete použít pro naložení masa spolu s bylinkami, případně na dochucení po vytažení z grilu, případně z pánve. Olivový olej samozřejmě můžete použít i na smažení, protože má vysoký kouřový bod a hodí se i do teplé kuchyně.
Výrazný olivový olej je také skvělý pro dochucení jídel, kde jsou významnou složkou houby.
Používat olivový olej společně se sladkými dezerty je u nás netradiční kombinace, ale v jižních zemích zcela běžná. Vyzkoušejte zakápnout čokoládový dort anebo čokoládovou zmrzlinu výrazným olivovým olejem. Budete překvapeni, jak skvěle tato kombinace chutná.
Které oleje řadíme k silným a výrazným?
V současné době vám můžeme doporučit Chiavalon Atilio. Je to blendovaný extra panenský olivový olej s tóny černého pepře, který je vyladěný na přípravu steaků. Pochází z rodinné farmy na chorvatské Istrii, která patří k nejlepším výrobcům prémiových olivových olejů.
Zajímavé odkazy k olivovým olejům
Pokud se chcete o olivových olejích dozvědět více, podívejte se na naše články:
- Olivový olej aneb jeho druhy, výběr, ochutnávání, historie, sklizeň a výroba
- DESATERO, jak vybrat dobrý olivový olej
- Vliv olivového oleje na zdraví
- Výroba olivového oleje