Silné olivové oleje
Nejprodávanější



Olivový olej silné chuti s vytrvalým aroma, který ocení každý gurmán. Navíc je zabalen v luxusní dárkové kazetě, která z něj dělá důstojný dárek pro vaše blízké...

Cornicabra je skvělá v kombinaci s výraznými až kořeněnými jídly jako je pečené jehněčí, dušené maso, grilovaný lilek, artyčok, salát z řeřichy. Aroma je ovocné a...

Elegantní dárkové balení Eco Day zaujme obdarovaného nejen designem, ale také silnou a výrazněji nahořklou chutí. Tento extra panenský olivový olej má vysoký podíl polyfenolů a...

Pikantní chuť, ovocné aroma, olivový olej opravdových znalců. Skvělý pro přípravu mastných ryb, omáček, pesta, zeleninových lasagní, luštěnin nebo dušeného masa. Ovocné aroma...

Silná až štiplavá chuť a ovocné aroma s vůní mandlí, rukoly, jablek a čekanky. Skvělý s pečeným jehněčím, dušeným masem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovou pizzou....
Párování jídel s výrazným a silným olivovým olejem
U chuťově výrazných pokrmů volíme silný a výrazný extra panenský olivový olej tak, aby byl v jídle cítit a svou chutí pokrm obohatil. Výrazné olivové oleje mají hořkou chuť a jsou na kořeni jazyka štiplavé. To je způsobeno vysokým podílem polyfenolů, které jsou velmi prospěšné lidskému organismu.
Stručný přehled použití výrazného olivového oleje
Druhy jídel:
- Steaky
- Červené maso – vepřové, hovězí
- Zvěřina
- Houbová jídla
- Čokoládové dorty a čokoládová zmrzlina
Doporučené výrazné olivové oleje
- Chiavalon Atilo – blendovaný olivový olej s výraznou chutí černého pepře, který je vyladěný na steaky
- Chiavalon Organic – BIO prémiový olivový olej z certifikované ekologické produkce
- Casas de Hualdo Reserva de Familia - kupáž výrazného olivového oleje v dárkové kazetě
- Casas de Hualdo Cornicabra - ve třech velikostech a dárkovém balení
- Casas de Hualdo Manzanilla - ve třech velikostech a dárkovém balení
Detailnější upřesnění, jak kombinovat středně výrazný olivový olej s jídlem
Silné a výrazné olivové oleje se používají především v kombinaci s vepřovým masem, hovězím masem a také se zvěřinou. Olivový olej můžete použít pro naložení masa spolu s bylinkami, případně na dochucení po vytažení z grilu, případně z pánve. Olivový olej samozřejmě můžete použít i na smažení, protože má vysoký kouřový bod a hodí se i do teplé kuchyně.
Výrazný olivový olej je také skvělý pro dochucení jídel, kde jsou významnou složkou houby.
Používat olivový olej společně se sladkými dezerty je u nás netradiční kombinace, ale v jižních zemích zcela běžná. Vyzkoušejte zakápnout čokoládový dort anebo čokoládovou zmrzlinu výrazným olivovým olejem. Budete překvapeni, jak skvěle tato kombinace chutná.
Které oleje řadíme k silným a výrazným?
V současné době vám můžeme doporučit Chiavalon Atilio. Je to blendovaný extra panenský olivový olej s tóny černého pepře, který je vyladěný na přípravu steaků. Pochází z rodinné farmy na chorvatské Istrii, která patří k nejlepším výrobcům prémiových olivových olejů.
Zajímavé odkazy k olivovým olejům
Pokud se chcete o olivových olejích dozvědět více, podívejte se na naše články:
- Olivový olej aneb jeho druhy, výběr, ochutnávání, historie, sklizeň a výroba
- DESATERO, jak vybrat dobrý olivový olej
- Vliv olivového oleje na zdraví
- Výroba olivového oleje