OLIVOVÝ BLOG

Nechceme být pouze e-shopem, který vám nabízí své zboží za každou cenu, ale chceme vám poskytovat i zajímavé informace, které se pojí s olivovým světem. Olivový olej a vše kolem něj se stalo naším koníčkem, a tak trochu i vášní. Proto se chceme s vámi podělit o informace, které se díky naší zálibě a práci dozvídáme. Máme ambici vám na tomto místě přinášet zajímavé informace o zdravotních benefitech olivového oleje, možných gurmánských zážitcích, informace ze života farem, se kterými spolupracujeme anebo tipy na zajímavá místa pro cestování. A možná toho bude časem i více, podle toho, co nám život přinese.

Tato rubrika vzniká na přelomu roku 2020/2021. Chceme od sebe oddělit tyto zajímavosti od informací provozního charakteru. Informace o nových produktech, akcích a službách najdete v rubrice NOVINKY a také se nezapomeňte mrknout na RECEPTY.

 

Tipy, jak vybrat olivový olej s vysokým podílem polyfenolů

Spotřebitelé zajímající se o zdravotní přínosy se často ptají, jak najít extra panenské olivové oleje s vysokým obsahem polyfenolů. Pouze některé farmy uvádí obsah polyfenolů na etiketě nebo na svém webu, často je to ale pouhé číslo bez zmínky o jednotkách, ve kterých byly hodnoty polyfenolů m...

Biokvalita Chiavalon sbírá zlato

Olivová farma Chiavalon je naší srdeční záležitostí. A to nejen proto, že to byla první farma, kterou jsme si vybrali pro náš „vstup“ do Olivového světa, ale hlavně proto, že s rodinou Chiavalon souzníme. Prostě jsme si tak nějak chemicky sedli. Tedi i Sandi Chiavalon jsou přátelští, otevření, ...

Středomoří na Náplavce

Teploty venku rostou, slunných dní tu máme víc a víc, vše kolem rozkvétá a ptáčci vesele štěbetají. Jarní atmosféra každoročně vybízí k venkovním party, trhům, food festivalům. Když nás začátkem dubna oslovila agentura pořádající food eventy, neodolali jsme a kývnuli na účast a prezentaci toho ...

Jaro, JÁTRA a olivový olej

Jaro už nám pomalu klepe na dveře. Příroda se probouzí ze zimního spánku, nabírá novou sílu a energii. Také naše energie stoupá vzhůru a je orientována zevnitř – ven stejně jako u rostlinek, které se snaží prodrat hlínou, kamením a suchou trávou a vystavit své lístky prvním slunečním paprskům. Zimní...

Vodnjan – malebné městečko na Istrii aneb tam, kde začal příběh OLIVUM

Městečko Vodnjan, vzdálené od turisticky více známé Puly je, co by kamenem dohodil. Nachází se v jihozápadní části Istrie, jen 6 kilometrů od Jaderského moře, a díky dobré přístupnosti, rovnému terénu a kvalitním cestám sem můžete vyrazit autem, na kole nebo na koloběžce. My jsme jej před lety ...

Párování extra panenského olivového oleje s rybami

Ne všechny extra panenské olivové oleje jsou si rovny. Chuť i zdravotní benefity extra panenského olivového oleje závisí na mnoha faktorech. Při určování kvality olivového oleje vstupuje do hry nejen odrůda oliv, kde a jak se pěstuje, ale i metody zpracování. Právě tyto faktory vytvářejí příležitos...

Středomořská dieta a 10 kroků, jak začít

Možná jste již slyšeli o středomořské dietě. Věděli jste ale, že tento styl stravování je považován za jeden nejzdravějších na světě? Středomořská dieta je v podstatě životní styl v oblastech podél Středozemního moře. Řecko, Španělsko, Itálie, Francie, Chorvatsko, Turecko, Tunisko, Maroko...

Olivový olej a středomořská dieta

Středomořská dieta není jen „obyčejná“ dieta, je to životní styl. Díky rozsáhlým výzkumům v mnoha zemích Středozemí byl jednoznačně prokázán její pozitivní vliv na zdraví. A není divu! Termín „středomořská dieta“ byl poprvé zmíněn v roce 1975, kdy profesor Univerzity v Minnesotě, Anc...

Národní park Brijuni a nejstarší olivovník Středozemí

Souostroví Brijuni tvoří 14 ostrovů a ostrůvků rozprostírajících se u západního pobřeží Istrijského poloostrova. Břehy ostrovů omývá v těchto končinách krásně průzračné Jaderské moře. Zejména z ptačí perspektivy vytváří souostroví naprosto jedinečný obraz. Navštívit tento chorvatský skvos...

Vaření s extra panenským olivovým olejem? Jednoznačně ANO!

Extra panenský olivový olej by měl být nezbytnou ingrediencí v kuchyni každého amatérského i profesionálního kuchaře. Ať už jde o pečení, restování, grilování, dušení, přípravu dresingu nebo polévek, přidání extra panenského olivového oleje zvýrazňuje chuť jídla a dodává mu zdravotní benefity,...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení