Blog o olivovém oleji

Nechceme být pouze e-shopem, který vám nabízí své zboží za každou cenu, ale chceme vám poskytovat i zajímavé informace, které se pojí s olivovým světem. Olivový olej a vše kolem něj se stalo naším koníčkem, a tak trochu i vášní. Proto se chceme s vámi podělit o informace, které se díky naší zálibě a práci dozvídáme. Máme ambici vám na tomto místě přinášet zajímavé informace o zdravotních benefitech olivového oleje, možných gurmánských zážitcích, informace ze života farem, se kterými spolupracujeme anebo tipy na zajímavá místa pro cestování. A možná toho bude časem i více, podle toho, co nám život přinese.

Tato rubrika vzniká na přelomu roku 2020/2021. Chceme od sebe oddělit tyto zajímavosti od informací provozního charakteru. Informace o nových produktech, akcích a službách najdete v rubrice NOVINKY a také se nezapomeňte mrknout na RECEPTY.

 

Šťastný NÁRODNÍ MĚSÍC SRDCE

Měsíc únor se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a my všichni již netrpělivě vyhlížíme jaro. Jak jste si únor užili? Víte, že je to nejen měsíc LÁSKY, díky svátku svatého Valentýna, ale také měsíc SRDCE (National Heart Month)? Je zde nějaká spojitost? Ano. V srdci se rodí radost. Zdravé sr...

12 zdravotních benefitů extra panenského olivového oleje

Extra panenský olivový olej patří díky své kvalitě a blahodárným vlivům na zdraví mezi nejušlechtilejší rostlinné tuky. Šťáva z oliv je klenotem středomořské stravy. Tu také odborníci na výživu označují jako jednu z nejzdravějších diet na světě. Není to ale ani tak dieta jako spíše životní...

Koulovačka v olivovém háji

Před pár dny celé Česko pokryla bílá prachová peřina. A není divu. Vždyť je leden! Příroda odpočívá a nabírá síly na další plodný rok. Ale zimní „pohody“ si neužíváme všichni stejně. Zatímco my v Česku automaticky vytahujeme začátkem listopadu lopatu na sníh, ve Španělsku ji v některých re...

Máme v nabídce produkty, které získaly prestižní ocenění Great Taste Awards

Produkty španělské rodinné farmy Pago Baldíos San Carlos, které pro české zákazníky dovážíme, získaly prestižní ocenění Great Taste Awards. Hned dvě hvězdy získaly výrobky prodávané pod označením Full Moon. Možná jste je už vyzkoušely. A pokud ne, máte o důvod více. Balzamikový ocet, který 12 let...

V Chorvatsku začala letošní sklizeň oliv

Říjen, nejdůležitější měsíc roku, je tady. V Chorvatském Chiavalonu začala dlouho očekávaná sklizeň letošní úrody oliv. Podle zpráv z Istrie to letos vypadá na skvělou úrodu. Olivové stromy jsou plné, plody vypadají fantasticky – to vše směruje k tomu, že letošní olivový olej bude sku...

9 působivých zdravotních výhod oliv Manzanilla

Olivy odrůdy Manzanilla, které pochází ze Španělska, jsou známé také jako královna zelených stolních oliv. Patří mezi nejoblíbenější olivy na světě. Zahrnutí tohoto olivového ovoce do stravy, nabízí mnoho zdravotních výhod. Ze všech extra panenských olivových olejů rodinné farmy Casas de Hualdo, kte...

Soutěž s Kami z MasterChef o Chiavalon Mlado

Vy z vás, kteří pravidelně sledujete MasterChefa si ji zcela jistě pamatujete. Sympatická a vždy usměvavá Kami z Českých Budějovic, která prokázala, že je skvělá kuchařka a dostala se do širšího finále této prestižní soutěže. Velice nás těší, že již nějakou dobu používá naše prémiové olivo...

Letní grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu. Setkávání se s přáteli a rodinou, pobyt venku na čerstvém vzduchu dlouho do noci a hromada skvělého jídla. Miluji léto! Už jen letmé pomyšlení na grilování mi do nosu vhání ten štiplavý kouř a v puse se mi sbíhají sliny na všechny ty dobroty, které ...

Casas de Hualdo - nová značka v nabídce OLIVUM.cz

Milí přátelé olivového oleje, Prázdniny a dovolené jsou v plném proudu, ale my neleníme a stále pro vás připravujeme novinky. S radostí vám představujeme novou značku prémiového extra panenského olivového oleje, kterou jako jediní importujeme do ČR. Dlouho avizovanou novinkou je španělsk...

Acidita jako ukazatel kvality olivového oleje

Jedním ze základních parametrů kvality olivového oleje je ACIDITA (kyselost). U extra panenských olivových olejů nesmí být vyšší než 0,8% a u panenských nesmí překročit hodnotu 2%. Na řadě českých webů se dočtete, že je to základní parametr kvality a čím je acidita nižší, tím je olej lepší. Je to do...