Chiavalon Ex Albis 500 ml - prémiový olivový olej v černé dárkové tubě

Kód: 1170
NOVÁ SKLIZEŇ 23/24
Značka: Chiavalon
829 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024

Elegantní černá dárková tuba obsahuje excelentní prémiový olivový olej EX ALBIS, který byl zařazen mezi TOP 15 olivových olejů světa. EX ALBIS je univerzální olivový olej, který potěší každého gurmána.

  • Černá etiketa oleje EX ALBIS spolu s černou tubou z něj dělají luxusní dárek
  • Italský průvodce Flos Olei zařadil EX ALBIS mezi 15 nejlepších olivových olejů světa
  • Podmanivá vůně s tóny divoké čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupujících mandlí
  • Chuť je výrazná a hluboká, harmonie ovoce, koření, čerstvosti a v dozvuku i pikantnosti
  • Univerzální olivový olej s širokým uplatněním v teplé i studené kuchyni
  • Rodinná farma Chiavalon získává ocenění na prestižních světových soutěžích
  • Acidita 0,28 % / Polyfenoly 350 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Chutě a vůně Chiavalonu Ex Albis

EX ALBIS vás zaujme intenzivní a elegantní vůní s tóny čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupujících mandlí. Barva je zelená, chuť hluboká a výrazná s harmonickou ovocností, kořenitostí a pikantností.

Párování Chiavalonu Ex Albis s jídlem

EX ALBIS je nejuniverzálnějším prémiovým olivovým olejem z produkce rodinné farmy Chiavalon. Použijte jej pro přípravu grilovaných ryb jako je pražma či mořský vlk, tuňáka, lososa, měkkýšů, kuřecího i vepřového masa, zeleninových salátů, luštěnin, houbových a krémových polévek, těstovin nebo rizota. Dochutí tvrdé sýry, ale také sladké dezerty nebo vanilkovou zmrzlinu. U nás nepříliš známé použití olivového oleje, ale na jihu Evropy velmi časté.

Vyberte dárek pro své blízké to nejlepší

Pokud chcete potěšit své blízké a přátele hodnotným dárkem špičkové kvality, tak Chiavalon EX ALBIS v dárkovém balení je skvělou volbou. EX ALBIS je totiž prémiovým extra panenským olivovým olejem, jehož kvality ocenila i „bible olivových olejů“, italský průvodce Flos Olei. Ten zařadil EX ALBIS mezi TOP 15 prémiových olivových olejů světa. Když darujete olivový olej, darujete zdraví. O léčebných a preventivních účincích olivového oleje věděli již staří Řekové. Dnes je olivový olej předmětem řady vědeckých studií a prokazatelně má pozitivní vliv na srdce, mozek, játra či snižuje cholesterol. Více se dozvíte v našem článku "Vliv olivového oleje na zdraví".

Pokud si nevyberete v dárkových balení Chiavalon, podívejte se do kategorie "DÁRKY" na nabídku ostaních výrobců.

Dárková balení olivových olejů Chiavalon

O rodinné farmě Chiavalon

Rodinou farmu Chiavalon najdete v městečku Vodnjan na chorvatské Istrii, nedaleko Puly. Farmu založil Sandi Chiavalon, který kouzlu oliv propadl již v dětství. Do tajů pěstování olivovníků a výroby olivového oleje jej zasvětil jeho dědeček Romano, podle kterého se jmenuje tento olivový olej. Po smrti dědečka, ještě v teenegerském věku, zdědil Sandi padesátku olivovníků, které se staly základem budoucí farmy. Rodiče jeho počínání zpočátku považovali za mladický vrtoch, ale Sandi systematicky postupoval v budování svého snu. Vystudoval zemědělskou univerzitu v Záhřebu a svou produkci začal orientovat na špičkovou kvalitu. Díky tomu vstoupil do světa prémiových olivových olejů a dnes se Chiavalon řadí mezi respektované světové výrobce. Časem se k Sandimu přidal jeho bratr Tedi, který se věnuje obchodním a marketingovým aktivitám. Dnes s chodem farmy pomáhá většina rodinných příslušníků.

Oliva v olivových hájích ChiavalonSklizeň oliv na farmě Chiavalon

Proč olivový olej z Istrie

Chorvatská Istrie je jednou z nejsevernějších oblastí, kde se pěstují olivovníky a vyrábí olivový olej. Právě severní poloha olivových hájů má paradoxně pozitivní vliv na kvalitu. Olivám příliš nesvědčí vysoké teploty a olivy v této oblasti dozrávají až po odeznění největších letních veder. Sklizeň probíhá v říjnu, kdy jsou olivy správně zralé a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Běžný olivový olej, který koupíte v supermarketu se vyrábí z listopadové nebo prosincové sklizně, kdy je až dvojnásobná výtěžnost oproti říjnové sklizni. Tento olivový olej již však nemá tak dobrou chuť a tolik zdraví prospěšných látek. Proto jsou nejoceňovanějšími olivovými oleji ty z říjnové sklizně.

Kromě polohy, pravidelné péče o olivovníky je také klíčové rychlé a správné zpracování oliv. Olivy se sklízí setřepáváním z olivovníků do plachet rozprostřených na zemi. Dříve se používaly dřevěné hole, dnes jsou to již speciální vibrační tyče. Olivy se následně převáží do mlýna, kde musí být zpracovány v co nejkratší době. Zpravidla jsou vylisovány v ten samý den, nejpozději do 24 hodin. V době sklizně je na farmě a v mlýně pořádný šrumec a pracuje se dlouho do noci. Bratři Chivalonové v roce 2020 dobudovali nový mlýn, který je vybaven tou nejmodernější italskou technologií. V době zprovoznění, v říjnu 2020, se jednalo teprve o druhý takto moderní mlýn na světě. Díky kombinaci tradičních pěstitelských postupů a nejmodernější technologie dostáváte na stůl jeden z nejlepších olivových olejů světa.

Olivový mlýn ChiavalonModerní technologie na výrobu olivového oleje Chiavalon

Ocenění a medaile Chiavalonu

Veškerá současná produkce rodinné farmy Chiavalon je v kategorii prémiových olivových olejů. Špičkovou kvalitu tohoto produktu oceňují nejenom domácí zákazníci v Chorvatsku, ale také nároční gurmáni v Rakousku, Německu, Francii, Velké Británii, Spojených státech, Hongkongu nebo Peru.

Pro výrobce prémiových olivových olejů je také důležité srovnání s jinými značkami v tvrdé konkurenci. Proto se Chiavalon každoročně účastní několika domácích i mezinárodních prestižních soutěží. Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Ocenění a medaile ze soutěží

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion ve Vodnjan, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: CHIAVALON D.O.O.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Buža, Crnica, Istrijská Bianchera, Moražola, Rosignola
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ano
Acidita: 0,28%
Polyfenoly: 413 mg/kg
Aroma: divoká čekanka, artyčok, zelené jablko, rajčata, čerstvě posekaná tráva, máta, šalvěj, rozmarýn a výrazněji vystupují mandle
Chuť: výrazná a hluboká, harmonie ovoce, koření, čerstvosti a v dozvuku i pikantnost
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální trvanlivost do: 30.11.2025
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Atmosféra v olivovém mlýnu Chiavalon při sklizni

Příběh Chiavalon

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.