7 položek celkem

Cena

169649
1169649

Značky

Položek k zobrazení: 7
Lanýžový extra panenský olivový olej Marina Colonna 250 ml
399 Kč

Bílý lanýž je nejdražší kulinářskou surovinou a v kombinaci se špičkovým olivovým olejem vytváří jedinečný produkt pro dochucení vašich jídel. Olivový olej dochucený...

Kód: 1131
Frantoio Tini BOTTICELLI 500 ml – italský olivový olej s příchutí citrónu
649 Kč

Botticelli je italský olivový olej s přírodní příchutí citronu, který jedinečně vyladí tatarák, carpaccio, bílé maso, zeleninové saláty nebo rybí pokrmy. Vyrábí se...

Kód: 1201
Chilli olivový olej Marina Colonna Peperoncino 250 ml
Novinka
349 Kč

Pikantní olivový olej s esencí z chilli papriček, který potěší každého milovníka „ostrých“ chutí. Skvělý na těstoviny nebo na dochucení grilovaného masa. Ochucený...

Kód: 1219
Extra panenský olivový olej Marina Colonna Arancio 250 ml s příchutí pomerančů
349 Kč

Italský olivový olej s příchutí pomerančů vyrobený tradiční metodou mletí oliv a pomerančů bez použití umělých přípravků. Ochucený olivový olej s příchutí pomeranče...

Kód: 1122
Extra panenský olivový olej „FUMO“ uzený za studena 250 ml od Frantoio Muraglia
549 Kč

Jedinečný extra panenský olivový olej s příchutí kouře pro všechny milovníky netradičních a nových chutí, které posunou vaše gurmánské zážitky. Jedinečný „KOUŘOVÝ“...

Kód: 1199
Rozmarýnový extra panenský olivový olej Marina Colonna 250 ml
349 Kč

Kupáž špičkového olivového oleje Marina Colonna a přírodního éterického oleje z rozmarýnu. Jedinečná rozmarýnová chuť olivového oleje Nová dimenze chutí pro vaše jídla...

Kód: 1129
Frantoio Tini BOTTICELLI 100 ml – italský olivový olej s příchutí citrónu
169 Kč

Botticelli je italský olivový olej s přírodní příchutí citronu, který jedinečně vyladí tatarák, carpaccio, bílé maso, zeleninové saláty nebo rybí pokrmy. Vyrábí se...

Kód: 1204

Ochucené olivové oleje

Ochucené olivové oleje jsou speciální kategorií olivových olejů, které mohou netradičně dochutit vaše pokrmy. Ochucených olivových olejů je celá řada, ale do prodeje zařazujeme jen ty, které máme osobně vyzkoušené a chutnají nám.

Citrónový olivový olej

Pokud milujete ryby, tak tuto chuť si určitě oblíbíte. Olivový olej a citron je tradiční kombinace, která se používá v Itálii. Olivy se v mlýně melou s rozkrájenými citróny a tato směs se v lisu přemění na ochucený olivový olej. Nejsou zde žádná umělá dochucovadla či stabilizátory. Pro citrónový olivový olej Botticelli, který máme v nabídce, se používají BIO citróny pěstované na Sicílii.  Naše zkušenosti s olivovým olejem s citrónem jsou veskrze pozitivní. Můžete jej použít na bílé rybí maso jako pražma, mořský vlk, nebo také na lososa či krevety. V létě olivový olej s citrónem příjemně osvěží zeleninový salát.

Pomerančový olivový olej

Olivový olej s pomerančem se vyrábí stejným způsobem jako citrónový olivový olej, tzn. v mlýně se s olivami melou kusy pomerančů. Uplatnění je také velmi podobné pro dochucení ryb a zeleninových salátů. Pomerančový olivový olej navíc zajímavě vynikne v kombinaci se sladkým, a tak jej zkuste použít na ovocný salát nebo na přípravu a dochucení dezertu nebo při pečení.

Ochucené olivové oleje

Lanýžový olivový olej

Říká se, že lanýže buď milujete nebo nesnášíte. Pokud patříte k první skupině lidí, tak olivový olej s příchutí lanýže by neměl chybět ve vaší kuchyni. Je skvělý na telecí carpaccio, na steak, hamburger nebo houbové rizoto. Naprostou delikatesou jsou vejce ve skle zakápnuté lanýžovým olivovým olejem.

Rozmarýnový olivový olej

Tradiční bylinky doprovází evropskou kuchyni po staletí a výrazná chuť rozmarýnu patří k těm typickým. Rozmarýnový olivový olej můžete využít při přípravě pečených mas, zvěřiny a především pro dochucení pečených brambor. Určitě jej oceníte i při pečení sladkých dezertů.

Kouřový olivový olej

Olivový olej uzený za studena je specialitou farmy Frantoio Muraglia. Dlouhodobé testování a ladění postupu výroby kouřového oleje vedlo ke speciálnímu produktu, který ocení fandové vaření a šéfkuchaři. Skvělý na dochucení grilovaného nebo restovaného masa, sýru ricotta nebo mastných ryb.

Dagmar Kublová - sommelier olivového oleje