Ochucené oleje
Citrónová, pomerančová, lanýžová, kouřová či chilli, i taková může být chuť oleje. Je to další dimenze chutí, která může podnítit vaši kreativitu v kuchyni. Citrónový olej je skvělý na dochucení ryb, lanýžový olej jedinečně doladí váš steak, carpaccio nebo vejce ve skle. Chilli nadchne milovníky ostrých chutí a kouřový olej vám umožní vykouzlit rafinované chutě pokrmů.
Nejprodávanější
Značky
Botticelli je italský BIO olej s přírodní příchutí citronu, který se vyrábí z kvalitního olivového oleje a citrónů ze Sicílie. Jedinečně vyladí tatarák, carpaccio, bílé...
Botticelli je italský BIO olej s přírodní příchutí citronu, který jedinečně vyladí tatarák, carpaccio, bílé maso, zeleninové saláty nebo rybí pokrmy. Vyrábí se z kvalitního...
Ochucené oleje
Ochucené oleje jsou speciální kategorií olejů z oliv, které mohou netradičně dochutit vaše pokrmy. Ochucených olejů je celá řada, ale do prodeje zařazujeme jen ty, které máme osobně vyzkoušené a chutnají nám.
Citrónový olej
Pokud milujete ryby, tak tuto chuť si určitě oblíbíte. Olivový olej a citron je tradiční kombinace, která se používá v Itálii. Olivy se v mlýně melou s rozkrájenými citróny a tato směs se v lisu přemění na ochucený olivový olej. Nejsou zde žádná umělá dochucovadla či stabilizátory. Pro citrónový olivový olej Botticelli, který máme v nabídce, se používají BIO citróny pěstované na Sicílii. Naše zkušenosti s olivovým olejem s citrónem jsou veskrze pozitivní. Můžete jej použít na bílé rybí maso jako pražma, mořský vlk, nebo také na lososa či krevety. V létě olivový olej s citrónem příjemně osvěží zeleninový salát.
Pomerančový olej
Olej s pomerančem se vyrábí stejným způsobem jako citrónový olivový olej, tzn. v mlýně se s olivami melou kusy pomerančů. Uplatnění je také velmi podobné pro dochucení ryb a zeleninových salátů. Pomerančový olej navíc zajímavě vynikne v kombinaci se sladkým, a tak jej zkuste použít na ovocný salát nebo na přípravu a dochucení dezertu nebo při pečení.
Lanýžový olej
Říká se, že lanýže buď milujete nebo nesnášíte. Pokud patříte k první skupině lidí, tak olej s příchutí lanýže by neměl chybět ve vaší kuchyni. Je skvělý na telecí carpaccio, na steak, hamburger nebo houbové rizoto. Naprostou delikatesou jsou vejce ve skle zakápnuté lanýžovým olejem.
Rozmarýnový olej
Tradiční bylinky doprovází evropskou kuchyni po staletí a výrazná chuť rozmarýnu patří k těm typickým. Rozmarýnový olej můžete využít při přípravě pečených mas, zvěřiny a především pro dochucení pečených brambor. Určitě jej oceníte i při pečení sladkých dezertů.
Olej peperoncino
Olej s příchutí peperoncino potěší především milovníky ostrých chutí, které se skvěle snoubí s grilovaným masem, omáčkami, těstovinami nebo pizzou.
Kouřový olej
Olivový olej uzený za studena je specialitou farmy Frantoio Muraglia. Dlouhodobé testování a ladění postupu výroby kouřového oleje vedlo ke speciálnímu produktu, který ocení fandové vaření a šéfkuchaři. Skvělý na dochucení grilovaného nebo restovaného masa, sýru ricotta nebo mastných ryb.
Poznámka ke značení
Základní surovinou pro všechny ochucené oleje v naší nabídce je kvalitní extra panenský olivový oleje. Podle předpisů EU nemůže být ochucený olej označován jako "ochucený olivový olej" i když je z olivového oleje vyroben. Proto u všech těchto produktů vynecháváme označení "olivový olej".