Ochucené olivové oleje
Nejprodávanější
Značky
Ochucené olivové oleje
Ochucené olivové oleje jsou speciální kategorií olivových olejů, které mohou netradičně dochutit vaše pokrmy. Ochucených olivových olejů je celá řada, ale do prodeje zařazujeme jen ty, které máme osobně vyzkoušené a chutnají nám.
Citrónový olivový olej
Pokud milujete ryby, tak tuto chuť si určitě oblíbíte. Olivový olej a citron je tradiční kombinace, která se používá v Itálii. Olivy se v mlýně melou s rozkrájenými citróny a tato směs se v lisu přemění na ochucený olivový olej. Nejsou zde žádná umělá dochucovadla či stabilizátory. Pro citrónový olivový olej Botticelli, který máme v nabídce, se používají BIO citróny pěstované na Sicílii. Naše zkušenosti s olivovým olejem s citrónem jsou veskrze pozitivní. Můžete jej použít na bílé rybí maso jako pražma, mořský vlk, nebo také na lososa či krevety. V létě olivový olej s citrónem příjemně osvěží zeleninový salát.
Pomerančový olivový olej
Olivový olej s pomerančem se vyrábí stejným způsobem jako citrónový olivový olej, tzn. v mlýně se s olivami melou kusy pomerančů. Uplatnění je také velmi podobné pro dochucení ryb a zeleninových salátů. Pomerančový olivový olej navíc zajímavě vynikne v kombinaci se sladkým, a tak jej zkuste použít na ovocný salát nebo na přípravu a dochucení dezertu nebo při pečení.
Lanýžový olivový olej
Říká se, že lanýže buď milujete nebo nesnášíte. Pokud patříte k první skupině lidí, tak olivový olej s příchutí lanýže by neměl chybět ve vaší kuchyni. Je skvělý na telecí carpaccio, na steak, hamburger nebo houbové rizoto. Naprostou delikatesou jsou vejce ve skle zakápnuté lanýžovým olivovým olejem.
Rozmarýnový olivový olej
Tradiční bylinky doprovází evropskou kuchyni po staletí a výrazná chuť rozmarýnu patří k těm typickým. Rozmarýnový olivový olej můžete využít při přípravě pečených mas, zvěřiny a především pro dochucení pečených brambor. Určitě jej oceníte i při pečení sladkých dezertů.
Kouřový olivový olej
Olivový olej uzený za studena je specialitou farmy Frantoio Muraglia. Dlouhodobé testování a ladění postupu výroby kouřového oleje vedlo ke speciálnímu produktu, který ocení fandové vaření a šéfkuchaři. Skvělý na dochucení grilovaného nebo restovaného masa, sýru ricotta nebo mastných ryb.