Melounový salát se sýrem feta

V horkých letních dnech asi všichni hledáme, čím bychom se osvěžili. Navíc v žádném případě nechceme v kuchyni trávit hodiny. Máme pro vás tip na velmi jednoduchý letní salát, který v sobě krásně snoubí sladkou, slanou i kyselou chuť a tím na jazyku působí velmi vybalancovaně. Osvěží vás a zasytí. A samozřejmě nechybí ani křupavý element!

Melounový salát 

Vodní meloun obsahuje až 90% vody, je proto skvělým zdrojem tekutin, bohatý také na karoten, vitamin C, B6, B3, kyselinu listovou, železo, mangan.

Je silně močopudný, čistí horko a hasí žízeň. Dodává životní energii a omlazuje, zlepšuje stav kůže a vlasů, podporuje zužitkování bílkovin, aktivuje pohlavní hormony a libido.

Prostě takový malý kulatý zázrak 😊

Ingredience pro 2 osoby:

  • ½ středně velkého vodního melounu (ideálně bez pecek)
  • 100 g sýru feta
  • 50 ml limetkové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 50 ml středně výrazného extra panenského olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Hrst opražených lískových oříšků
  • Máta, jedlé květy na ozdobu

Vychlazený meloun nakrájejte na malé kostičky nebo klínky. V misce promíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, javorový sirup, sůl a pepř. Loupané lískové oříšky opražte na pánvi na sucho a nasekejte na menší kousky. Příprava vám zabere nanejvýš 15 minut. A teď už hurá servírovat. Na talíř rozložte kousky melounu, posypte rozdrobeným sýrem feta, zakápněte dresingem a zasypte oříšky. Dozdobit můžete lístky máty nebo květů sedmikrásky. Dobrou chuť!

Dagmar Kublová

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz