Vážení zákazníci, při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma.

Chiavalon EX ALBIS - extra panenský olivový olej

Kód: 53/250/2019 53/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
325 Kč 595 Kč od 325 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Chiavalon EX ALBIS je naprostou špičkou ve světě extra panenských olivových olejů. Prestižní průvodce Flos Olei, který bývá přezdíván „biblí“ olivových olejů, zařadil v roce 2008 Chiavalon EX ALBIS mezi TOP 15 olivových olejů světa. Chiavalon EX ALBIS vyniká při použití s grilovanými rybami, tuňákem marinovaným i grilovaným, měkkýši, červeným a bílým masem, zeleninovými saláty, luštěninami, houbovými a krémovými polévkami, sýry, těstovinami, rizotem, deserty a vanilkovou zmrzlinou. Je to univerzální extra panenský olivový olej té nejvyšší kvality.

Extra panenský olivový olej Chiavalon EX ALBIS má intenzivní, ale elegantní vůni, kde rozpoznáte tóny divoké čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupují mandel. Má intenzivní zelenou barvu a výraznou hlubokou chuť ve které se kombinuje harmonie ovoce, koření, čerstvosti a pikantnosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základní informace

  • Region: Polostrov Istrie (Chorvatsko)
  • Místo výroby: Vodnjan
  • Olivová odrůda: Vodnjan Buža, Crnica, Istrijská Bjelica, Rožinjola a Moražola
  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
  • Metoda zpracování: ihned po sklizni
  • Teplota zpracování: max. 24 ° C
  • Období sklizně: říjen

Chiavalon Ex Albis

O olejích Chiavalon

Chiavalon je menší rodinná farma na chorvatské Istrii. Farmu a produkci olivového oleje řídí Sandi Chiavalon, kterému pěstování oliv učarovalo již v dětství. Postupně se mu splnil sen, když vybudoval firmu, která vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů světa. Kvalita olivového oleje je každoročně poměřována na celé řadě významných světových soutěží a Chiavalon pravidelně získává ta nejvyšší ocenění. Na kvalitu olivového oleje má velký vliv i oblast pěstování olivovníků. Istrie je jednou z nejsevernějších oblastí pěstování oliv. Tato poloha způsobuje, že olivovníky kvetou později než stromy v jižních oblastech a olivy dozrávají, resp. začínají produkovat olej, až odezní největší horka. Právě vysoké teploty mají na kvalitu olivového oleje negativní vliv.