Chiavalon Atilio 100 ml – testovací vzorek olivového oleje na steaky

Kód: 1037
169 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024

Atilio je chuťově nejvýraznějším extra panenským olivovým olejem od Chiavalonu. Pikantní chuť s tóny černého pepře a mandlí se skvěle hodí na přípravu masa a hlavně steaků. Můžete vyzkoušet díky tomuto vzorku.

  • Nejvýraznější olivový olej se silnou chutí vyladěný na přípravu vepřového a hovězího masa, zvěřiny a hlavně steaků.
  • V hořkosti a pikantnosti vystupuje chuť černého pepře a mandlí.
  • Bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty.

 Medaile a ocenění z mezinárodních soutěží

  • Jeden z nejlepších olivových olejů světa (podle mezinárodního průvodce Flos Olei).
  • Prémiová kvalita z říjnové sklizně oliv.
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí z listopadu a prosince.
  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně utkávají o prvenství v mezinárodních soutěžích.
  • Acidita 0,17 % / Polyfenoly 372 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Chutě a vůně olivového oleje Chiavalon Atilio

Chiavalon ATILIO je extra panenský olivový olej zlato zelené barvy se silnou chutí, hořkostí a štiplavostí u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí. Silnou chuť dokresluje i bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty.

Párování olivového oleje Chiavalon Atilio s jídlem

Chiavalon ATILIO je kupáž olivových olejů, která je speciálně vyladěná pro přípravu steaků. Extra panenský olivový olej Chiavalon ATILIO vyniká silnou chutí a je ideálním doplňkem pro přípravu a dochucení vepřového a hovězího masa nebo zvěřiny. Neměl by chybět v žádné kuchyni milovníků hamburgerů a hlavně steaků, protože v tomto spojení Chiavalon ATILIO opravdu vyniká. V jižních zemích se olivový olej používá i v kombinaci s dezerty a Chiavalon ATILIO je skvělou volbou, především v kombinaci s čokoládovým dortem. Pokud chcete Chiavalon ATILIO ochutnat, objednejte si tuto testovací lahvičku o velikosti 100 ml, standardní balení je o velikosti 250 ml nebo láhev 500 ml.

Chiavalon Atilio jako dárek

Prémiový olivový olej může být také skvělým dárkem, který ocení milovníci zdravého životního stylu i gurmáni. Díky své silné a intenzivní chuti, předurčené pro dochucení masa, potěší Atilio především mužeNavíc, když darujete olivový olej, darujete zdraví. Dárková balení olivových olejů Chiavalon najdete v sekci "DÁRKOVÉ BALENÍ".

Použití olivového oleje v kuchyni

Olivový olej se pro přípravu jídel používá tisíce let, přesto je zajímavé kolik různých mýtu a nepravd o olivovém oleji koluje. Pokud se chcete dozvědět více o použití olivového oleje v kuchyni, přečtěte si náš článek o vaření s olivovým olejem. Možná pro vás budou užitečné i rady jak vybrat dobrý olivový olej.

Olivy v hájích Chiavalon v době sklizněOlivy při sklizni těsně před lisováním

O prémiových olivových olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii v městečku Vodnjan, nedaleko turisticky oblíbeného souostroví Brijuni.

Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.

Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.

Moderní technologie olivového mlýny ChiavalonVyrobený olivový olej je uskladněn v nerezových zásobnících pod ochrannou atmosférou

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Chiavalon každoročně získává ocenění na mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z New York International Olive Oil Competition (USA), Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Hmotnost: 0.24 kg
Výrobce: CHIAVALON D.O.O.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: silná
Objem: 100 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Carbonazza, Istrijská Bianchera
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: 0,17%
Polyfenoly: 372 mg/kg
Aroma: bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty
Chuť: silná chuť, hořkost a štiplavost u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí
Výživové údaje na 100ml: energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální trvanlivost do: 30.11.2025
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy

Atmosféra v olivovém mlýnu Chiavalon při sklizni

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.