Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Chiavalon Istra – prémiový olivový olej v černé dárkové tubě

Kód: 386/250/2019 392/500/2019 Zvolte variantu
434 Kč 754 Kč od 434 Kč
Skladem (3 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
1.12.2020 1.12.2020 Zvolte variantu

Excelentní olivový olej se zlatou etiketou zabalený do atraktivní černé tuby je krásným a elegantním dárkem, který potěší každého gurmána.

  • Černá dárková tuba se špičkovým olivovým olejem je hodnotným dárkem
  • ISTRA má aroma zelených oliv, rajčatových listů, bazalky, artyčoků, pampelišek, zelené trávy a zelených jablek
  • Chuť je pikantní s jemnou hořkostí, krémovitá konzistence
  • Prémiový olivový olej z říjnové sklizně, který má nejvíce zdraví prospěšných látek
  • Produkt rodinné farmy Chiavalon, která pravidelně sbírá medaile na mezinárodních soutěžích
  • První olej Chiavalonu se dvěma certifikáty – označení původu a certifikát ekologického zemědělství
  • Acidita 0,17%, Polyfenoly 584 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vyberte elegantní dárek pro své přátele a blízké

Chiavalon ISTRA je novinkou roku 2020 a okamžitě zaujal jak zákazníky, tak odbornou veřejnost. Tato kupáž olivových olejů byla pečlivě připravována a laděna ve spolupráci se špičkovými šéfkuchaři. Díky zlaté etiketě, excelentní chuti a elegantní dárkové tubě je z ISTRY skvělý dárek pro každého gurmána. ISTRA je první extra panenský olivový olej farmy Chiavalon, který má dva certifikáty. Prvním certifikátem je označení původu a druhým je osvědčení o ekologickém zemědělství.

Chutě a vůně Chiavalonu Istra

Chiavalon ISTRA má intenzivní zelenou barvu. V aroma ucítíte vůni zelených oliv, rajčatových listů, bazalky, artyčoků, pampelišek, zelené trávy a zelených jablek. Na jazyku ucítíte krémovitou vybalancovanou pikantní chuť s jemnou hořkostí, která delší dobu doznívá v krku.

Párování Chiavalonu Organic s jídlem

Extra panenský olivový olej Chiavalon ISTRA je ideální na kuřecí salát se sušenými rajčaty a feta sýrem nebo tagliatelle s omáčkou z gorgonzoly a opražených oříšků. Tento výraznější olivový olej můžete dále párovat s kuřecím masem, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, výraznějšími zeleninovými saláty s rajčaty nebo krémovými polévkami.

Bratři Sandi (vlevo) a Tedi Chiavalon

O rodinné farmě Chiavalon

Rodinou farmu Chiavalon najdete v městečku Vodnjan na chorvatské Istrii, nedaleko Puly. Farmu založil Sandi Chiavalon, který kouzlu oliv propadl již v dětství. Do tajů pěstování olivovníků a výroby olivového oleje jej zasvětil jeho dědeček Romano, podle kterého se jmenuje tento olivový olej. Po smrti dědečka, ještě v teenegerském věku, zdědil Sandi padesátku olivovníků, které se staly základem budoucí farmy. Rodiče jeho počínání zpočátku považovali za mladický vrtoch, ale Sandi systematicky postupoval v budování svého snu. Vystudoval zemědělskou univerzitu v Záhřebu a svou produkci začal orientovat na špičkovou kvalitu. Díky tomu vstoupil do světa prémiových olivových olejů a dnes se Chiavalon řadí mezi respektované světové výrobce. Časem se k Sandimu přidal jeho bratr Tedi, který se věnuje obchodním a marketingovým aktivitám. Dnes s chodem farmy pomáhá většina rodinných příslušníků.

Proč olivový olej z Istrie

Chorvatská Istrie je jednou z nejsevernějších oblastí, kde se pěstují olivovníky a vyrábí olivový olej. Právě severní poloha olivových hájů má paradoxně pozitivní vliv na kvalitu. Olivám příliš nesvědčí vysoké teploty a olivy v této oblasti dozrávají až po odeznění největších letních veder. Sklizeň probíhá v říjnu, kdy jsou olivy správně zralé a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Běžný olivový olej, který koupíte v supermarketu se vyrábí z listopadové nebo prosincové sklizně, kdy je až dvojnásobná výtěžnost oproti říjnové sklizni. Tento olivový olej již však nemá tak dobrou chuť a tolik zdraví prospěšných látek. Proto jsou nejoceňovanějšími olivovými oleji ty z říjnové sklizně.

Prémiové olivové oleje Chiavalon můžou být i elegantním dárkem

Kromě polohy, pravidelné péče o olivovníky je také klíčové rychlé a správné zpracování oliv. Olivy se sklízí setřepáváním z olivovníků do plachet rozprostřených na zemi. Dříve se používaly dřevěné hole, dnes jsou to již speciální vibrační tyče. Olivy se následně převáží do mlýna, kde musí být zpracovány v co nejkratší době. Zpravidla jsou vylisovány v ten samý den, nejpozději do 24 hodin. V době sklizně je na farmě a v mlýně pořádný šrumec a pracuje se dlouho do noci. Bratři Chivalonové v roce 2020 dobudovali nový mlýn, který je vybaven tou nejmodernější italskou technologií. V době zprovoznění, v říjnu 2020, se jednalo teprve o druhý takto moderní mlýn na světě. Díky kombinaci tradičních pěstitelských postupů a nejmodernější technologie dostáváte na stůl jeden z nejlepších olivových olejů světa.

Ocenění a medaile Chiavalonu

Veškerá současná produkce rodinné farmy Chiavalon je v kategorii prémiových olivových olejů. Špičkovou kvalitu tohoto produktu oceňují nejenom domácí zákazníci v Chorvatsku, ale také nároční gurmáni v Rakousku, Německu, Francii, Velké Británii, Spojených státech, Hongkongu nebo Peru.

Pro výrobce prémiových olivových olejů je také důležité srovnání s jinými značkami v tvrdé konkurenci. Proto se Chiavalon každoročně účastní několika domácích i mezinárodních prestižních soutěží. Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Kvalitu Chiavalonu potvrzuje i pravidelný zisk nejvyšších ocenění na mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion ve Vodnjan, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 250 ml a 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Vodnjan Buža, Crnica, Istrian Bjelica, Rožinjola and Moražola
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,17%
Polyfenoly: 584 mg/kg
Aroma: vůně zelených oliv, rajčatových listů, bazalky, artyčoků, pampelišek, zelené trávy a zelených jablek
Chuť: vybalancovaná pikantní chuť, která dlouho zůstává v krku, doladěná jemnou hořkostí

Příběh Chiavalon

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.