LIMITOVANÁ edice extra panenského olivového oleje Chiavalon MLADO 500 ml

Kód: 1060
725 Kč 145 Kč / 100 ml
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
15.10.2024

Chiavalon Mlado je limitovaná edice extra panenského olivového oleje vyrobeného z oliv sklizených v prvních třech dnech sklizně.

  • První olej sezóny, beaujolais nouveau mezi prémiovými olivovými oleji.
  • Každý rok se vyrobí limitované množství 2 500 lahví.
  • Vyrábí se v prvních 3 dnech říjnové sklizně, kdy jsou olivy v nejlepší kondici.
  • Nejlépe si jej vychutnáte z kváskovým chlebem nebo bagetou.
  • Skvělý na grilované ryby, saláty, krémové polévky, sýry, těstoviny, rizoto, vejce.
  • Vůně velmi elegantní s výraznými tóny čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat.
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí z listopadu a prosince.

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej Chiavalon Mlado je „olejovou“ verzí francouzského vinařského Beaujolais nouveau. Jedná se olej vyrobený v prvních třech dnech sklizně a zpravidla se jedná o olivy sklizené od 5. do 7. října. Oleje se vyrábí jen v limitovaném množství 2 500 lahví. Příměr s Beaujolais nouveau je však trochu nepřesný. Milovníci vína vědí, že Beaujolais nouveau je především marketingový tah a kvalita vína není zpravidla úplně nejlepší. U olivového oleje je tomu právě naopak. Když farmář vyhodnotí, že jsou olivy správně zralé, tak právě olivy z prvních dnů sklizně jsou v nejlepší kondici. Díky tomu má tento olivový olej vynikající chuť a obsahuje nejvíce zdraví prospěšných látek.

Chutě a vůně Chiavalon Mlado

Vůně Chiavalon Mlado je intenzivní, ale velmi elegantní s výraznými tóny čerstvě posečené zelené trávy, artyčoků, bylinek, zelených jablek a rajčat. Chiavalon Mlado se na Istrii tradičně podává s dobrým kváskovým chlebem nebo s bruschettou. Nadchne milovníky olivových olejů, kteří v aroma milují vůni čerstvě posečené zelené trávy. Toto aroma je v Mlado převládající.

Párování Chiavalon Mlado s jídlem

Chiavalon Mlado je vhodný na grilované ryby, tuňáka, červené maso, zeleninové saláty, houbové a krémové polévky, různé druhy sýrů, těstoviny, rizoto, vejce smažená i vařená. Jak již bylo řečeno výše je také ideální náhradou másla a můžete si jej vychutnat s kváskovým chlebem nebo bruschettou.

Zelené olivy těsně před sklizníBratři Sandi a Tedi Chiavalon

O prémiových olivových olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii. Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Do rodinné firmy se časem připojil i Sandiho bratr Tedi Chiavalon a pracuje zde i další členové rodiny.

Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.

Moderní výrobní technologie rodinného mlýnu ChiavalonNová budova olivového mlýnu Chiavalon

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Olivovníky se na Istrii pěstují tisíce let a na ostrovech Brijuni můžete dokonce vidět jeden z nejstarších olivovníků Středomoří. Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami. 

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Chiavalon pravidelně získává ocenění a medaile z mezinárodních soutěží

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z New York International Olive Oil Competition (USA), Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Hmotnost: 0.9 kg
Výrobce: CHIAVALON D.O.O.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Buža, Crnica, Rosignola
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2024 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: čekáme na atesty
Polyfenoly: čekáme na atesty
Aroma: elegantní s výraznými tóny artyčoků, čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální trvanlivost do: 30.11.2026
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Atmosféra v olivovém mlýnu Chiavalon při sklizni

Příběh Chiavalon

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 22.6.2024
Za mě jeden z nejvydařenějších olejů pro ty, kteří olivovým olejům přicházejí teprve na chuť (a ty příliš ovocné jsou na ně zatím moc).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.