Prémiový extra panenský olivový olej Centenarium Anniversary 500 ml z farmy Nobleza del Sur

Kód: 1180
489 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
30.9.2022

Centenarium Premium Limited Edition je extra panenský olivový olej ze stoletých olivovníků v láhvi, která připomíná desetileté výročí uvedení na trh.

  • Výraznější olivová chuť je elegantně zaoblená a má podmanivě ovocnou vůni
  • Perfektní v kombinaci s grilovanou zeleninou, bílým a červeným masem, těstovinami, rizotem, omáčkami, krémovými polévkami nebo s tvrdým sýrem
  • Prémiová kvalita z první říjnové sklizně oliv „first harvest“
  • Jsou nabité zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelné s produkcí z listopadu a prosince

Ocenění z mezinárodních soutěží

  • Značka Nobleza del Sur nesklízí jen olivy, ale i četná ocenění na mezinárodních soutěžích
  • Zlatá medaile pro Nobleza del Sur na světové soutěži NYIOOC 2020 (New York International Olive Oil Competition 2020)
  • Acidita 0,12%, Polyfenoly 543 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Prémiový extra panenský olivový olej Centenarium Anniversary 500 ml z farmy Nobleza del Sur

Centenarium Premium Limited Edition je extra panenský olivový olej ze stoletých olivovníků v láhvi, která připomíná desetileté výročí uvedení na trh.

Vlastnosti oleje Centenarium Premium

  • Výraznější olivová chuť je elegantně zaoblená a má podmanivě ovocnou vůni
  • Perfektní v kombinaci s grilovanou zeleninou, bílým a červeným masem, těstovinami, rizotem, omáčkami, krémovými polévkami nebo s tvrdým sýrem
  • Prémiová kvalita z první říjnové sklizně oliv „first harvest“
  • Jsou nabité zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelné s produkcí z listopadu a prosince
  • Značka Nobleza del Sur nesklízí jen olivy, ale i četná ocenění na mezinárodních soutěžích
  • Zlatá medaile pro Nobleza del Sur na světové soutěži NYIOOC 2020 (New York International Olive Oil Competition 2020)

K jakým pokrmům se Centenarium hodí?

Extra panenský olivový olej Centenarium Premium je vlajkovou lodí španělské rodinné farmy Nobleza del Sur. Je to středně výrazný olivový olej s ovocnou chutí, krémovou konzistencí a vyšší pikantností

Je to univerzální olej do kuchyně. Můžete využít k přípravě tuňáka, lososa nebo mastné makrely. Krásně vám dochutí míchané zeleninové saláty, chřest nebo restovanou či grilovanou zeleninu. Skvěle se hodí i pro přípravu či dochucení jak bílého, tak červeného masa, těstovin, rizota, krémových polévek nebo k dochucení omáček.

Pokud rádi experimentujete, zkuste Centenariem lehce zakápnout čokoládový dortík. Výraznější olivové oleje se na jihu často párují s dezerty. Chcete-li ve svém jídelníčku nahradit máslo, namáčejte si kousky pečiva do Centenaria a objevíte novou škálu chutí. Centenarium má poměrně vysoký podíl polyfenolů, takže má i celou řadu zdravotních benefitů.

Olivový olej ze stoletých olivovníků

Centenarium se vyrábí se z oliv odrůdy Picual, které rostou v olivových hájích okolo městečka Castellar nedaleko Úbedy v Andalusii. Samotná farma pochází z roku 1640 a dnes zde olivy pěstuje a zpracovává již třináctá generace farmářů. Jak již název napovídá, olivy pro Centenarium rostou na stoletých olivovnících. Paní Lola Sagra, majitelka farmy, říká: „Olivový olej umí vyprodukovat i dvacetileté olivovníky, ale jen stoleté stromy, díky rozsáhlému kořenovému systému, dokáží do oliv dostat tu neuvěřitelnou paletu chutí, kterou náš Picual má".

Pěstování s ohledem k přírodě

Lola sází na přírodu a biodiverzitu, a tak se její olivové háje odlišují od jiných v této oblasti. Většina farmářů ve svých hájích likviduje všechny ostatní rostliny, aby nebyly konkurencí olivovníkům a neodčerpávaly vodu a potřebné živiny. Lola má zcela opačný přístup. V olivových hájích nechává růst trávu, květiny, byliny, zkrátka všechno to, co v tomto kraji běžně roste. I to má podle ní pozitivní vliv na chuť a špičkovou kvalitu oleje. Květiny a hmyz z jejich olivových hájů potom přenáší na své jedinečné etikety, které dávají elegantní tvář olivovým olejům Nobleza del Sur.

Nové balení k desátému výročí

Tento rok je to 10 let, co se Lola Sagra rozhodla jít cestou výroby prémiových olivových olejů a přinášet tak milovníkům dobrého jídla a zdravého životního stylu něco navíc. Rozhodnutí to ale nebylo vůbec jednoduché, protože rodina se dříve, stejně tak jako většina ostatních olivářů v regionu Jaén, zaměřovala spíše na kvantitu. I přes řadu překážek si ale Lola šla za svým snem a dnes jí patří náš velký obdiv. S elegancí sobě vlastní doslova válcuje celosvětové soutěže, a to nejen díky kvalitě olivového oleje, ale také díky designu lahví. A protože olivový olej je celý její svět, rozhodla se těchto nelehkých deset let řádně oslavit a vznést holt nejen svým olivovým hájům, ale všem, kteří ji na této cestě provázeli.

Olivový olej Picual ze staletých olivovníků tak dostal nový kabátek opředený mysticismem v podobě červeného vlákna osudu. Legenda říká: existuje nehmatatelná červená nit osudu. Spojuje duše, které mají být spolu navzdory času, místa nebo okolnostem. Červená nit osudu pochází ze starověké východní asijské víry. Červená navíc symbolicky značí jakési dosažení či dokončení. Legenda také říká, že všechno se řídí vyšší mocí a na cestě k dosažení vyžaduje velkou dávku loajality, trpělivosti, oddanosti a soucitu. Nicméně nejdůležitější je začít sám u sebe, proto také po odtržení okvětního lístku máku na každé láhvi najdete:“te quieres…you love yourself“, tedy „měj se rád“, protože láska je to, co hory přenáší a co činí nemožné možným.

Nové balení olivového oleje je tak jedním velkým poděkováním paní Loly – sama sobě, všem blízkým i zainteresovaným, ale hlavně přírodě. Pokud se k ní chováme s láskou a respektem, také nás miluje a obdarovává tak úžasnými produkty jako je třeba olivový olej.

Jak vybrat dobrý olivový olej?

Chcete vybrat dobrý olivový olej a nevíte, jak jej poznat? Připravili jsme pro vás základní desatero, které vám umožní trošku nahlédnout do světa olivových olejů a dá vám vodítko, na co se zaměřit při vybírání dobrého olivového oleje. Jak vybrat dobrý olivový olej si přečtěte zde.

Jaký má olivový olej vliv na zdraví?

Olivový olej je vynikajícím doplňkem pro středoevropskou kuchyni, která je díky němu o poznání zdravější. V čem všem nám vlastně může pomoci? Výčet pozitiv pro vaše zdraví je poměrně široký. Pravidelné užívání olivového oleje je dobrou prevencí proti civilizačním onemocněním, jde o surovinu, která se dá použít i zevně – nabízí se například masáž pokožky nebo vlasový zábal. Více si o pozitivních účincích olivového oleje na zdraví můžete přečíst zde.

Zkušenosti našich zákazníků

„Doporučuji. Výborná kvalita, nádherné dárkové balení, rozmanitost a ochota. Radost nakupovat.”
„Kvalitní výrobky, velký výběr a krásná balení. Při objednávce vše rychle proběhlo. Mohu doporučit.”
 

Doplňkové parametry

Kategorie: NOBLEZA DEL SUR
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Nobleza del Sur
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 500 ml
Dárkové balení: ne
Země původu: Španělsko
Region: Jaén, Andalusie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Picual
Sklizeň: říjen 2021 (prémiová kvalita "First Harvest")
Minimální trvanlivost do: 31.12.2023
Acidita: 0,12 %
Polyfenoly: 543 mg/kg
Aroma: středně ovocné
Chuť: krémová, výraznější olivová chuť, vyšší pikantnost
Výživové údaje na 100ml: Energie 3404 kJ/828 kcal, Tuky 92g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Představení Nobleza del Sur

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Prémiový olivový olej Nobleza del Sur

Nobelza del Sur je rodinná olivová farma ze španělské Andalusie. Farmu řídí paní Lola Peñuelas Sagra, která kromě špičkové kvality olivového oleje sází i na eleganci designu lahví. Nobleza del Sur patří k nejlepším světovým výrobcům prémiového olivového oleje a v průvodci Flos Olei má hodnocení 99 bodů ze 100. Značka pravidelně sbírá medaile i na mezinárodních soutěžích.

Rodina vyrábí olivový olej již 12 generací od 17. století. Olivové háje rostou ve třech lokalitách v regionu Jaén. Hlavními odrůdami je Arbequina, která má jemnější chuť a výraznější Picual. Ten se prodává pod označení Centenarium. Tyto dvě odrůdy můžete koupit ve čtyřech různých velikostech lahví, přičemž každá má svůj originální design. Pokud chcete použít olivový olej jako dárek, tak dárkové kazety Nobleza del Sur vás jistě zaujmou. Jemná elegance a luxusní provedení zcela jistě potěší každou ženu.

Nobleza del Sur myslí i na děti. Jeden z olejů je speciálně vyladěný pro dětské chuťové pohárky a obal pro dětské oči.

Jsme si vědomi, že cena prémiových olivových olejů není nízká a řada našich zákazníků si je hýčká a šetří pro výjimečné příležitosti. Proto jsme do nabídky zařadili i cenově dostupnější Nobleza del Sur Family Reserva. Tento olej pochází z listopadové sklizně, kdy olivy dávají více oleje a cena je díky tomu nižší. Nobleza del Sur je zárukou, že i tento olivový olej je špičkové kvality.