Prémiový extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

Kód: 1138
Novinka
Značka: EVOO Acanto
565 Kč
Skladem (> 5 ks)
Můžeme doručit do:
1.11.2021

Prémiový extra panenský olivový olej Acanto Botanikal s vysokým podílem polyfenolů ze španělského regionu Jaén, kde jsou k jeho výrobě vybírány ty nejkvalitnější olivy.

  • Univerzální využití v kuchyni na přípravu salátů, masa, těstovin nebo rizota
  • Lehce nahořklý a pikantní s vůní rajčat, posečené trávy, artyčoku a bylin
  • Skvělý jako ranní „panák“ pro zdravotní prevenci
  • Říjnová sklizeň zaručuje maximum zdraví prospěšných látek
  • Jedno druhový olivový olej oblíbené odrůdy Picual
  • Úspěšný na mezinárodních soutěžích
  • Acidita 0,1%, Polyfenoly 513 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Acanto Botanikal je jednodruhový extra panenský olivový olej prémiové kvality, vyrobený z odrůdy Picual.  Chuť je intenzivní, lehce nahořklá a pikantní. V bohatém aroma ucítíte rajčata, čerstvě posečenou trávu, artyčok, byliny jako je oregano nebo bazalka.

Olivový olej Acanto Botanikal se vyrábí z oliv pěstovaných v Andalusii v jižní části regionu Jaén v okolí pohoří Sierra Mágina. Přírodní park Sierra Mágina poskytuje olivovníkům skvělé prostředí pro růst a širokou biodiverzitu. Olivy se sklízejí zásadně ručně a olivový olej je vylisován do 24 hodin od sklizně. Díky tomu má Acanto Botanikal vynikající chuť, nízkou aciditu a maximum zdraví prospěšných látek.

Španělský extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

Výtečný Picual

Odrůda Picual patří k nejoblíbenějším španělským olivovým kultivarům. Picual je univerzálním olivovým olejem do kuchyně s širokým využitím od přípravy salátů, přes mastné ryby, maso až po těstoviny nebo rizoto. Extra panenský olivový olej Picual má vyšší hořkost a pikantnost, kterou získává díky vyššímu podílů polyfenolů a antioxidantů.

Prémiový extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

Zdraví prospěšné polyfenoly

Fenolové sloučeniny mají významný vliv na výslednou kvalitu olivového oleje a jejich vyšší podíl zajišťuje stabilitu a dlouhou životnost bez výraznějších chuťových změn. Polyfenoly nepomáhají jen chuti olivového oleje, ale také lidskému organismu a antioxidanty snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Díky polyfenolům zařadila EU olivový olej jako prospěšnou látku do svého seznamu „povolených zdravotních tvrzení“. International Olive Council (IOC) schválil oficiální analytickou metodu pro měření podílu polyfenolů. Za zdraví prospěšný je považován olivový olej, jehož koncentrace polyfenolů je vyšší než 250 mg na kilo.

Právě na prospěšnosti olivového oleje staví Acanto Botanikal. Jejich snahou je nabízet spotřebitelům olivový olej Picual s nejvyšším podílem polyfenolů. Podíl polyfenolů se sklizeň od sklizně mění v závislosti na vývoji počasí v dané sezóně. Proto Acanto Botanikal, jako jeden z mála výrobců, uvádí na přední etiketě hodnotu polyfenolů změřených pro aktuální sezónu. 

Španělský extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

O společnosti EVOO Acanto

Prémiový olivový olej Acanto Botanikal vyrábí španělská společnost EVOO Acanto, jejíž majitelkou je paní Mercedes Santiago. Nejedná se o klasickou olivovou farmu.  Firma, která je předávána z generace na generaci, je napojena na 5 mlýnů v regionu Jaén a vybírá si tu nejlepší kvalitu oliv dostupnou v daném roce. EVOO Acanto pojímá svůj olivový olej jako zdraví prospěšný produkt. Proto každý rok vyhledává olivy s nejvyšším podílem polyfenolů. Tato strategie umožňuje Acantu eliminovat výkyvy v kvalitě způsobené špatnou úrodou z důvodu počasí nebo napadení škůdci.

Ocenění Acanto Botanikal

Ocenění a medaile

Stejně jako jiné prémiové olivové oleje v naší nabídce i Acanto Botanikal je prověřen špičkovými degustátory na mezinárodních soutěžích. O jeho dlouhodobé kvalitě vypovídají medaile a ocenění z mezinárodních soutěží. Zlatá medaile z NYIOOC (New York International Olive Oil Competition) nebo další zlatá medaile z izraelské soutěže Terra Olivo. Označení * Great Taste nebo skvělé hodnocení 90/100 v průvodci Evooleum.

Doplňkové parametry

Kategorie: ACANTO
Hmotnost: 0.9 kg
Výrobce: E.V.O.O. Acanto
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 500 ml
Země původu: Španělsko
Region: Jaén, Andalusie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Picual
Sklizeň: říjen 2020 (prémiová kvalita "First Harvest")
Acidita: 0,1 %
Polyfenoly: 513 mg/kg
Aroma: rajče, čerstvě posečené tráva, artyčok, oregano, bazalka
Chuť: intenzivní, lehce nahořklá a pikantní
Výživové údaje na 100ml: energie 3700 kJ/ 900 kcal, Tuky 100 g, z toho nasycené mastné kyseliny 17 g. Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

EVOO Acanto

EVOO Acanto je španělská rodinná firma z Andalusie, kterou vede paní Mercedes Santiago. Firma sídlí v regionu Jaén v blízkosti přírodního parku Sierra Mágina. Nejedná se o klasickou olivovou farmu, ale specialisty, kteří jsou napojeni na 5 mlýnů v tomto regionu a vybírají si ty nejkvalitnější olivy s vysokým podílem polyfenolů. Tato strategie umožňuje EVOO Acanto eliminovat výkyvy ve kvalitě, které mohou být sezóně ovlivněny počasím nebo škůdci. Jako jeden z mála výrobců olivového oleje uvádí podíl polyfenolů na přední etiketě.

Prémiový extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

V současné době EVOO Acanto nabízí jeden druh extra panenského olivového oleje v prémiové kvalitě Acanto Botanikal. Je to jednodruhový olej odrůdy Picual, který má lehce nahořklou pikantnější chuť a je univerzálním olivovým olejem do kuchyně. Pokud užíváte olivový olej jako prevenci proti chorobám, tak je se svým vysokým podílem polyfenolů skvělou volbou.