Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Také tak milujete Itálii? A co potom italskou kuchyni… Je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá, jedním slovem prostě skvělá. Základním stavebním kamenem jsou kvalitní suroviny. Pokud je máte, i ten nejjednodušší pokrm bude chutnat božsky!

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou - rychle a jednoduše

Tentokrát vám přinášíme super jednoduchý recept na těstoviny s rajčaty a bazalkou. Je na vás, jestli zvolíte špagety, linguine nebo penne. Naše volba tentokrát padla na macaroni. Omáčka je krásně obalí a protože jsou duté, dostane se i dovnitř těstoviny. Děti je milují. A nejen děti. I zapřisáhlí přívrženci masa zapomenou na svoji porci svaloviny.

Ingredience na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

  • 100 g špaget nebo jiných těstovin dle vlastní volby
  • 3 středně velká rajčata nebo 1 konzerva sterilovaných oloupaných rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje (doporučujeme Chiavalon Ex Albis)
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku rozetřeného se solí
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • sůl, čerstvě mletý barevný pepř
  • parmezán
  • agávový sirup

Prémiový olivový olej zařazený mezi 15 nejlepších na světě - Chiavalon Ex Albis

Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, tedy na skus, a scedíme. Pokud používáme čerstvá rajčata, na každém uděláme kříž a spaříme vařící vodou. Necháme 2-3 min. odpočinout a slejeme. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, kterým nešetříme, přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek se solí. Necháme chvíli podusit, přidáme buď čerstvá nakrájená rajčata nebo rajčata z konzervy. Vše promícháme a necháme chvíli dusit, aby se vyvařila přebytečná tekutina z rajčat. Dochutíme solí a čerstvě umletým barevným pepřem. Pokud vám omáčka připadá příliš kyselá, protože tuto salsu vaříte mimo hlavní sezónu rajčat, můžete podle chuti přisladit agávovým sirupem. Přidáme porci těstovin a vše lehce promícháme. Těsně před servírováním přidáme lístky čerstvé bazalky. Na talíři ještě zakápneme olivovým olejem Chiavalon Ex Albis, dozdobíme lístky bazalky a posypeme strouhaným parmezánem.

Pokud máte těstoviny rádi, můžete vyzkoušet další italské klasiky jako špagety carbonara nebo špagety aglio olio e peperoncino.

Dobrou chuť!

Mějte se olivově:-) Dagmar

Vařte s tím nejlepším - prémiové olivové oleje Chiavalon