Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Také tak milujete Itálii? A co potom italskou kuchyni… Je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá, jedním slovem prostě skvělá. Základním stavebním kamenem jsou kvalitní suroviny. Pokud je máte, i ten nejjednodušší pokrm bude chutnat božsky!

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou - rychle a jednoduše

Tentokrát vám přinášíme super jednoduchý recept na těstoviny s rajčaty a bazalkou. Je na vás, jestli zvolíte špagety, linguine nebo penne. Naše volba tentokrát padla na macaroni. Omáčka je krásně obalí a protože jsou duté, dostane se i dovnitř těstoviny. Děti je milují. A nejen děti. I zapřisáhlí přívrženci masa zapomenou na svoji porci svaloviny.

Ingredience na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

  • 100 g špaget nebo jiných těstovin dle vlastní volby
  • 3 středně velká rajčata nebo 1 konzerva sterilovaných oloupaných rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje (doporučujeme Chiavalon Ex Albis)
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku rozetřeného se solí
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • sůl, čerstvě mletý barevný pepř
  • parmezán
  • agávový sirup

Prémiový olivový olej zařazený mezi 15 nejlepších na světě - Chiavalon Ex Albis

Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, tedy na skus, a scedíme. Pokud používáme čerstvá rajčata, na každém uděláme kříž a spaříme vařící vodou. Necháme 2-3 min. odpočinout a slejeme. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, kterým nešetříme, přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek se solí. Necháme chvíli podusit, přidáme buď čerstvá nakrájená rajčata nebo rajčata z konzervy. Vše promícháme a necháme chvíli dusit, aby se vyvařila přebytečná tekutina z rajčat. Dochutíme solí a čerstvě umletým barevným pepřem. Pokud vám omáčka připadá příliš kyselá, protože tuto salsu vaříte mimo hlavní sezónu rajčat, můžete podle chuti přisladit agávovým sirupem. Přidáme porci těstovin a vše lehce promícháme. Těsně před servírováním přidáme lístky čerstvé bazalky. Na talíři ještě zakápneme olivovým olejem Chiavalon Ex Albis, dozdobíme lístky bazalky a posypeme strouhaným parmezánem.

Pokud máte těstoviny rádi, můžete vyzkoušet další italské klasiky jako špagety carbonara nebo špagety aglio olio e peperoncino.

Dobrou chuť!

Mějte se olivově:-) Dagmar

Vařte s tím nejlepším - prémiové olivové oleje Chiavalon

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení