Bazalkový olej Lamacupa 250 ml

Kód: 1348
Novinka
Značka: Lamacupa
379 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Bazalkový olej se vyrábí rozemletím a lisováním oliv společně s čerstvou bazalkou. Díky tomu vzniká aromatický olej se svěží chutí bazalky.

  • Vyrobeno z oliv odrůdy Coratina a čerstvé bazalky bez umělých dochucovadel a aromat
  • Skvělý na saláty, rajčata s mozzarellou, těstoviny, risotto, grilovanou zeleninu, marinády, bruschettu s rajčaty nebo do polévek.

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Bazalkový olej Lamacupa

Bazalkový olej je lahodný a aromatický olej, který kombinuje krémovitost extra panenského olivového oleje s čerstvou a svěží chutí bazalky. Tento ochucený olej je vyráběný pečlivým lisováním oliv odrůdy Coratina spolu s čerstvou bazalkou, což zaručuje maximální zachování chutí a vůní. Výsledkem je vysoce kvalitní ochucený olej, který přináší jedinečný aromatický zážitek do každého pokrmu. V tomto oleji nejsou žádná umělá dochucovadla a aromata.

Doporučené použití bazalkového oleje v kuchyni

Bazalkový olej je všestranný produkt, který může obohatit mnoho pokrmů. Zde jsou některé tipy, jak ho použít ve vaší kuchyni:

Saláty: Tento olej je perfektní jako zálivka na čerstvé saláty. Stačí ho smíchat s trochou citronové šťávy, solí a pepřem a máte jednoduchou a chutnou zálivku.

Pasta a risotto: Přidání bazalkového olivového oleje do těstovin nebo risotta na závěr vaření zvýrazní jejich chuť. Můžete ho použít samostatně nebo v kombinaci s parmezánem a česnekem.

Caprese: Nemáte doma čerstvou bazalku? Nevadí! Pro autentický italský zážitek pokapejte plátky čerstvých rajčat a mozzarelly bazalkovým olejem, přidejte trochu balzamikového octa, sůl, pepř a caprese nemá chybu.

Marinády: Použijte bazalkový olej jako základ pro marinády na kuřecí maso, ryby nebo zeleninu. Smíchejte ho s citronovou šťávou, česnekem a bylinkami pro bohatou a aromatickou marinádu.

Grilovaná zelenina: Před grilováním potřete zeleninu bazalkovým olejem. Získáte tak křupavou a chutnou kůrku s výraznou bazalkovou vůní.

Bruschetta: Pokapejte plátky opékaného chleba bazalkovým olejem a přidejte rajčata, česnek, případně dozdobte čerstvou bazalkou a lahodná bruschetta je na světě.

Polévky: Bazalkový olej můžete přidat také do zeleninových nebo rajčatových polévek těsně před jejich servírováním. Zvýrazníte tím chuť a vůni výsledného pokrmu.

Bazalkový olej je ideální pro ty, kteří chtějí dodat svým pokrmům svěží a aromatický nádech. Jeho použití je snadné a přináší do kuchyně lehký italský vánek. Experimentujte a objevte nové chuťové kombinace s tímto vynikajícím olejem.

Na farmě LamacupaLamacupa byl finalista prestižní soutěže Leone D´Oro

Rodinná olivová farma Lamacupa v Apulii

Olivová farma Lamacupa se nachází v samém srdci Apulie a může se pochlubit historií plnou přírody, lásky a vášně k ní. Dnes skvěle fungující rodinný podnik se zrodil ze životního projektu temperamentní Italky Maria Rosa Arbore a italského sympaťáka Luigi Malcangi. Maria Rosa a Luigi jsou životní společníci i vášniví farmáři v jednom prahnoucí po neustálém hledání dokonalosti a kvality. Nadšení, profesionalita a touha vychutnat si dokonalý extra panenský olivový olej je to, co oba pohání kupředu každý den. Extra panenský olivový olej vyrábí z odrůdy Coratina, která je typická pro oblast Puglia, jejíž název je odvozen od města Corato. Coratina je jako olivová odrůda velmi odolná a dobře se přizpůsobuje prostředí. Tento kultivar vyniká elegantní vůní, nezaměnitelnou chutí, výraznými organoleptickými vlastnostmi a v porovnání s jinými odrůdami i abnormálně vysokým podílem polyfenolů. Navíc extrakce za studena s použitím nejmodernější technologie umožňuje zachovávat všechny tyto kvality. Tak jako u ostatních olivových odrůd, tak i u Coratiny, je zcela zásadní odhadnout ten správný čas pro sklizeň oliv v ideálním stupni zralosti. Olivy Coratina zralé tak akorát a lisované do max. 6 hodin od sběru dávají krásně zelený olej se zlatožlutými odlesky s intenzivní ovocnou chutí.

Na farmě LamacupaNa farmě Lamacupa

Zelené zlato aneb olivová odrůda Coratina

Jakmile poznáte olivovou farmu Lamacupa a jejich olivový olej blíže, dýchne na vás pozornost, vášeň a obětavost, a to v každém jednom kroku celého procesu. Od prvotní péče o olivovníky, přes sklizeň oliv a jejich přeměnu na olivový olej až po jeho stáčení a dopravu na váš stůl. „Zelené zlato“, tak Maria Rosa a Luigi nazývají svoji Coratinu. V každém gestu, v každém společném kroku zanechávají kousek duše a jak oba svorně říkají, aby nové generace mohly být pracovitýma vrásčitýma rukama vedeny do budoucnosti po stezkách minulosti.

 Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: LAMACUPA
Hmotnost: 0.5 kg
Výrobce: AZ. AGRICOLA LAMACUPA DI ARBORE MARIA ROSA
Produkt: olej
Druh oleje: ochucený
Objem: 250 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Certifikace BIO: ne
Dárkové balení: ne
Aroma: bazalka
Výživové údaje na 100ml: energie 3389 kJ/824 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,03 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín
Položka byla vyprodána…

Sklizeň na farmě Lamacupa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná olivová farma Lamacupa v Apulii

Olivová farma Lamacupa se nachází v samém srdci Apulie a může se pochlubit historií plnou přírody, lásky a vášně k ní. Dnes skvěle fungující rodinný podnik se zrodil ze životního projektu temperamentní Italky Maria Rosa Arbore a italského sympaťáka Luigi Malcangi. Maria Rosa a Luigi jsou životní společníci i vášniví farmáři v jednom prahnoucí po neustálém hledání dokonalosti a kvality. Nadšení, profesionalita a touha vychutnat si dokonalý extra panenský olivový olej je to, co oba pohání kupředu každý den. Extra panenský olivový olej vyrábí z odrůdy Coratina, která je typická pro oblast Puglia, jejíž název je odvozen od města Corato. Coratina je jako olivová odrůda velmi odolná a dobře se přizpůsobuje prostředí. Tento kultivar vyniká elegantní vůní, nezaměnitelnou chutí, výraznými organoleptickými vlastnostmi a v porovnání s jinými odrůdami i abnormálně vysokým podílem polyfenolů. Navíc extrakce za studena s použitím nejmodernější technologie umožňuje zachovávat všechny tyto kvality. Tak jako u ostatních olivových odrůd, tak i u Coratiny, je zcela zásadní odhadnout ten správný čas pro sklizeň oliv v ideálním stupni zralosti. Olivy Coratina zralé tak akorát a lisované do max. 6 hodin od sběru dávají krásně zelený olej se zlatožlutými odlesky s intenzivní ovocnou chutí.

Na farmě LamacupaNa farmě Lamacupa

Zelené zlato aneb olivová odrůda Coratina

Jakmile poznáte olivovou farmu Lamacupa a jejich olivový olej blíže, dýchne na vás pozornost, vášeň a obětavost, a to v každém jednom kroku celého procesu. Od prvotní péče o olivovníky, přes sklizeň oliv a jejich přeměnu na olivový olej až po jeho stáčení a dopravu na váš stůl. „Zelené zlato“, tak Maria Rosa a Luigi nazývají svoji Coratinu. V každém gestu, v každém společném kroku zanechávají kousek duše a jak oba svorně říkají, aby nové generace mohly být pracovitýma vrásčitýma rukama vedeny do budoucnosti po stezkách minulosti.

Co je ÀMUE?

ÀMUE je dialektový výraz používaný pro označení malé karafy s úzkým zobákem. Nádoba na olivový olej, kterou používali už starší generace, přináší tak s sebou možnost probudit vzpomínky i smysly každého z nás. Každá láhev kvalitního olivového oleje v sobě nese malé poselství, respekt k přírodě, k předkům i identitě. I každá kapka ÀMUE vypráví příběh o minulosti, současnosti i budoucnosti všech, kteří jsou pevně ukotveni v tradici pěstování zeleného zlata zvaného Coratina.

Na farmě LamacupaLamacupa byl finalista prestižní soutěže Leone D´Oro

Jak jsme objevili ÀMUE a pozor na závislost

A jak jsme tento famózní olivový olej objevili my? Na našich cestách za vzděláním. Když jsem koncem května 2022 opět vyrazila do italské Brescii na pravidelné setkání výrobců a nadšenců olivového oleje, Masterclass pod záštitou světově uznávané olivové soutěže Leone d’Oro International, měla jsem v plánu přivézt tipy na nějaké novinky, ale spíš z jiných částí Itálie. Náhoda tomu chtěla, že si Maria Rosa sedla do degustační lavice hned po mé levici. Neustále usměvavá, velmi temperamentní Italka, která neuměla ani slovo anglicky byla ale velmi hlučná, stále něco komentovala a na něco se dotazovala. Bylo jí všude plno. Na druhou stranu z ní ale vyzařoval zvláštní klid, srdečnost a opravdové zaujetí pro věc.

lamacupa-5 -min

Vášeň pro olivy z ní doslova tryskala do okolí a svým nadšením převálcovala všechny kolem. Během Masterclass jsme ochutnali řadu vzorků olivových olejů, z toho i několik olejů odrůdy Coratina. Vzorek Coratiny ÀMUE mi ale doslova vyrazil dech. Ovocně opojná vůně čerstvosti doslova nutí k tomu, abyste se do oleje úplně zakousli. Po prvotním ochutnání máte v ústech příjemně, čerstvě, nemastně a jak říká olivová královna a ředitelka Leone d’Oro Int. Maria Paola Gabusi, máte „bocca pulita“, tedy máte čisto v ústech. Prostě skoro jako ústní voda :-) Když jsem pak o pár dní později na předávání cen Leone d’Oro Int. poznala i Luigiho, manžela Marie Rosi, jen jsem se utvrdila v tom, že milovníky olivového oleje v Česku nemůžeme ochudit o tak unikátní olivový olej jakým ÀMUE bezesporu je. Tehdy mě ale ještě nenapadlo, že si na ÀMUE vypěstuji závislost. Ano, zamilovala jsem se, do ÀMUE! A obávám se, že jakmile jej ochutnáte, zamilujete se taky. Tak snad jej bude dost pro nás všechny :-)

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz