Španělský extra panenský olivový olej FULL MOON v luxusním balení - 200 ml
Kód: 1031
Související produkty
Detailní popis produktu
Základní charakteristika olivového oleje Full Moon
Full Moon je jedinečný extra panenský jedno druhový olivový olej z odrůdy Arbequina, která je ve Španělsku velmi oblíbená. Full Moon má intenzivní zlatožlutou barvu se zelenými tóny. Elegantní plná chuť připomíná čerstvě posečenou trávu, rajčata a banány. Perfektně se páruje se sýrem, bílým i červeným masem, grilovanými rybami, rybím carpacciem nebo zeleninovými saláty.
Mytologie sklizně za úplňku
Sklizeň oliv probíhá za říjnového úplňku, když jsou olivy dostatečně zelené a akorát zralé na výrobu prémiového olivového oleje. Díky úplňku má tento olivový olej sílu dát vám věčnou lásku, zdraví a hodně štěstí. Tak to alespoň tvrdí mytologie a starodávné legendy. Zcela jistě velmi atraktivní benefit.
Excelentní chuť z Extemadury
Prémiový olivový olej Full Moon vyrábí rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos v kraji Extremadura na západě Španělska. Kromě mytologické síly měsíčního úplňku olivovým hájům prospívá zdejší úrodná půda, dostatek vody z nedalekého pohoří Sierra de Gredos, čistý vzduch a intenzivní sluneční paprsky. Neméně důležitým faktorem jsou i generace zkušeností sahajících až do 17. století, kdy byla farma založena. Více si o farmě Pago de los Baldíos de San Carlos můžete přečíst na této stránce.
Mezinárodní ocenění a michelinští šéfkuchaři
To, že kvalita a špičková chuť nejsou jen prázdná slova dokazují také četná ocenění z mezinárodních soutěží, jako například stříbrná medaile z prestižní NYIOOC konané v New Yorku. Olivové oleje z farmy Pago Baldíos San Carlos jsou také pravidelně velmi vysoce hodnocené v průvodci Flos Olei. Snad nejvyšším vyznamenáním pro každého výrobce prémiového olivového oleje je, když si jej vyberou do své kuchyně kuchaři michelinských restaurací. I v této skupině kulinářských géniů jsou oleje Full Moon velmi populární. Používají jej například Ferrán Adriá, Martín Berasategui, Hermanos Roca, Juan Mari Arzak, Pedro Subijana, Pepe Vieira, Yayo Daporta nebo Mauricio Giovanni Messina.
Už jste zkusili olivové perly?
Jak jste viděli na fotkách, prémiové olivové oleje Full Moon se prodávají v krásných moderních designových lahvích, které spíše připomínají flakony na parfémy. Můžete jej mít i v podobě olivových perel, které nevšedně obohatí vaše kulinářské výtvory.
Doplňkové parametry
Kategorie: | FULL MOON |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Výrobce: | Pago de los Baldíos de San Carlos S.L. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | jemná |
Objem: | 200 ml |
Země původu: | Španělsko |
Region: | Extremadura |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Arbequina |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2021 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ano |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3717 kJ/888 kcal, Tuky 98,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 15,3 g. Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Minimální trvanlivost do: | 17.5.2024 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Full Moon je jednou z produktových řad rodinné farmy Pago Baldías San Carlos, která vznikla v 17. století ve španělské Extremaduře. Zajímavostí olivového oleje Full Moon je, že olivy na výrobu jsou sbírány za říjnového úplňku. Údajně tak dávají olivovému oleji magickou sílu. Každopádně pokud nevěříte na magii, možná vás zaujme, že produkty Full Moon používá řada michelinských kuchařů.
Vedle oliv se na farmě Pago Bladías San Carlos pěstuje i vinná réva, která slouží k výrobě balsamica. To se vyrábí ze sladkých hroznů Pedro Ximénez. Balsamico zraje v sudech z amerického dubu 12 let. Olivový olej i balsamico jsou baleny v lahvích připomínající kostku a můžete je použít jako originální dárek pro přátele, kteří ocení kvalitu.
Už jste zkusili olivové nebo balzamikové perly? Původně vznikly pro molekulární gastronomii, ale své uplatnění najdou i v běžné kuchyni. Jedinečně ozdobí vaše pokrmy a jsou také výtečné chuťově. Při skusu vám doslova exploduje chuť olivového oleje nebo balsamica v ústech.