CUAC Picual 500 ml – prémiový extra panenský olivový olej
Kód: 1143Související produkty
Detailní popis produktu
CUAC v kuchyni
Picual je nejrozšířenější španělskou olivovou odrůdou, která je oblíbená díky své univerzálnosti v kuchyni. Farmáři Picual milují zase z důvodu jeho stability, kdy se s časem nijak zásadně nemění kvalita a chuť. Na chuť olivového oleje má vliv řada přírodních faktorů jako je počasí nebo složení půdy. Olivové oleje CUAC se vyrábí z oliv rostoucích v pohoří Sierra de Cazorla v andaluském regionu Jaén. Olivovníky v horách nedávají tolik úrody jako plantáže v nížinách, ale olivy a výsledný olej mají „lepší“ chuť.
CUAC Picual patří mezi středně výrazné olivové oleje s příjemně vyváženou hořkostí a pikantností. Najde široké uplatnění v kuchyni a můžete jej použít na dochucení lososa, tuňáka nebo makrely. Svou chutí příjemně doladí bílé i červené maso, míchané zeleninové saláty, luštěniny, krémové polévky, těstoviny, rizoto nebo si jej vychutnejte jen s pečivem místo másla.
CUAC a gumová kačenka
Komu nevykouzlí úsměv na rtech žlutá gumová kačenka? Majitele této značky inspirovaly vzpomínky na dětství, které prožil v Sierra de Cazorla v blízkosti řeky a jezera. Právě šumění vody, „kvákání“ kačen a otcovy olivovníky jsou pro něj milou vzpomínkou. Proto byl obal navržen s motivem gumové kačenky, jako společný symbol dětství, které se vrací v podobě prémiového extra panenského olivového oleje CUAC.
CUAC jako dárek
CUAC Picual je zabalen v dárkové krabičce a můžete jej použít i jako originální dárek místo láhve vína nebo tvrdého alkoholu. Když darujete olivový olej, tak darujete zdraví. Navíc odrůda Picual má vyšší hodnoty polyfenolů, což jsou antioxidanty, které mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Více se o zdravotních aspektech dozvíte v našem článku „12 zdravotních benefitů extra panenského olivového oleje“.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběr z oliv |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | Verdejear S.L. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | střední |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Španělsko |
Region: | Andalusie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Picual |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ano |
Acidita: | 0,2% |
Polyfenoly: | neměřeno |
Aroma: | středně ovocné |
Chuť: | krémová, výraznější olivová chuť, vyšší pikantnost |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3404 kJ/828 kcal, Tuky 92g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Prémiový extra panenský olivový olej CUAC pochází ze španělské Andalusie, konkrétně z regionu Jaén. Olivový olej se vyrábí z oliv rostoucích v pohoří Sierra de Cazorla a všechny láhve májí chráněné označení původu. CUAC vyrábí tři varianty olivových olejů – Picual, Royal a BIO Picual. Zajímavostí jsou olivové perly, vyrobené z olivového oleje odrůdy Picual. Ocení je především mistři kulinářských specialit, protože skvěle vizuálně i chuťově dotvoří výsledný pokrm.
CUAC získal celou řadu ocenění za jedinečnou podobu obalů s motivem gumové kačenky. Majitele této značky inspirovaly vzpomínky na dětství, které prožil v Sierra de Cazorla v blízkosti řeky a jezera. Právě šumění vody, „kvákání“ kačen a otcovy olivovníky jsou pro něj milou vzpomínkou. Proto byl obal navržen s motivem gumové kačenky, jako společný symbol dětství, které se vrací v podobě prémiového extra panenského olivového oleje CUAC.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů