Prémiový extra panenský olivový olej Orlandi Fioi 500 ml

Kód: 1274
599 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
26.4.2024

Prémiový extra panenský olivový olej s výraznějšími ovocnými a květinovými tóny. Střední intenzita chuti jej předurčuje pro široké použití v kuchyni od zeleninových salátů přes bílé maso, lososa, tuňáka, těstoviny, rizoto nebo pro dochucení krémových polévek. 

  • Kupáž olivové odrůdy Grisignano a Favarol používaná šéfkuchaři v předních italských restauracích
  • Extra panenský olivový olej střední intenzity s výraznějšími ovocnými a květinovými tóny
  • Na patře dobře vyvážený olej nabízející příjemný pocit hořkosti a kořenitosti střední intenzity
  • Díky své vybalancované a elegantní chuti má široké využití v kuchyni
  • Vhodný pro párování se saláty, s grilovanou zeleninou, zeleninovými polévkami, masem, bruschettou i těstovinami
  • Olivový olej vhodný pro děti
  • Acidita 0,25 %, Polyfenoly 505 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Skvěle vybalancovaný extra panenský olivový olej FIOI

Extra panenský olivový olej Fioi z rodinné farmy Famiglia Orlandi má skvěle vybalancovanou chuť střední intenzity. Aroma je ovocné s květinovými tóny a chuťově je olivový olej dobře vyvážený s příjemnými pocity hořkosti a pikantnosti. Díky své střední intenzitě má Fioi široké uplatnění v kuchyni. Můžete jej použít na míchané zeleninové saláty nebo grilovanou či restovanou zeleninu. Skvěle dochutí lososa, tuňáka nebo chobotnici. Milovníci masa jej mohou použít pro dochucení kuřecího, krůtího nebo vepřového masa. Střední intenzita oleje podtrhne chuť i klasických italských pokrmů jako jsou těstoviny, risotto nebo pizza. Vyzkoušejte k lehkému dochucení krémových zeleninových polévek nebo jen tak s pečivem.

Olivová farma rodiny Orlandi

Farma rodiny Orlandi se rozprostírá mezi zvlněnými kopci s vinicemi a olivovými háji jen kousek od města lásky a milenců, Verony. Právě v srdci Val d’Illasi najdete zrekonstruovaný statek z 18. století spolu s olivovým mlýnem, který obývá Cristina a Carlo se svými dvěma dětmi. Starobylý statek obklopují hlavně vinice, olivové háje se nachází jen o kousek dál na kopcích Mezzane di Sotto, kde rodina Orlandi pěstuje olivové odrůdy Grignano a Favarol. Vápenitá půda a mikroklima podporují pěstování oliv v této oblasti již od starověku.

Rodinná farma Frantoio Famiglia Orlandi

Olivový olej z farmy Orlandi jsem poprvé ochutnala na Olive Masterclass v Brescii v květnu 2022. A už tehdy mi učaroval. Olivový olej střední intenzity, elegantní, harmonický a díky svým ovocným a květinovým tónům překvapivý zároveň. Hned jsem věděla, že jej budeme chtít do naší nabídky. Bohužel v létě 2022 byla farma již téměř vyprodaná, a tak jsme se rozhodli počkat na novou sklizeň. A bingo, počkat se vyplatilo, protože olivový olej ze sklizně 2022 je ještě lepší, a to nejen co do aroma a chuti, ale také co do chemické analýzy. Carlo je opravdový alchymista. Podařilo se mu totiž vytvořit olivovou kupáž tak ovocnou a jemnou, a přitom bohatou na polyfenoly. Jak sám říká, olivy lisoval s vědomím, že vyrábí olej pro své děti. Proto se olivová kupáž také nazývá Fioi, což v místním italském dialektu znamená „děti“ a je vybalancovavý právě tak, aby si jej mohli vychutnat i ti nejmenší. Láska k rodině, přírodě a životním hodnotám na vás na této farmě dýchne na každém kroku. A dokládá to také rodinný erb, tedy velké O s malým lístkem. „O“ značí Orlandi, Olivy a Olej. Barevné provedení loga v hnědé, zelené a žluté má také svůj hlubší význam. Hnědá je barva země, která spojuje rodinu s olivovníky, zelená je barvou olivového háje a žlutá představuje slunce, tedy životadárnou energii pro olivy.

Prémiový extra panenský olivový olej Orlandi Fioi

Olivy se sklízí začátkem října a zpracovávají se jen několik málo hodin po sklizni pomocí inovativního dvoufázového extrakčního systému s nepřetržitým cyklem. Ihned po filtraci je olej uložen do nerezových tanků v místnosti s řízenou teplotou. Olej je lahvován ručně, a to vždy až na základě objednávky. I díky tomu si zachovává své podmanivě čerstvé aroma. Jeho chuť si pak můžete užít ve stylovém sklepení statku s klenutými stropy a kamennými zdmi, kde Cristina a Carlo často pořádají degustace.

Ocenění a medaile ze soutěží

Manželé Cristina a Carlo jsou velmi pyšní na řadu ocenění, která za svůj olivový olej získali, a to zejména v posledních dvou letech. Dvě hvězdy EQOO v soutěži Il Magnifico, The Best Italian Blend in Leone d’Oro 2022, zlatá medaile v soutěži Joop nebo Dubai Olive Oil Competition a zařazení do prestižního průvodce Slow Food Guide. Když nám Cristina ukazuje všechny ty trofeje, úplně se tetelí blahem. A není divu, díky svému přístupu i péči vytvořili skutečně jedinečný produkt.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběr z oliv
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: AZ. AGR. ORLANDI CARLO
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Benátsko
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Favarol, Grisignano
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: 0,25 %
Polyfenoly: 505 mg/kg
Aroma: střední intenzity s výraznějšími ovocnými a květinovými tóny
Chuť: na patře dobře vyvážený olej nabízející příjemný pocit hořkosti a kořenitosti střední intenzity
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3385 kJ/823,4 kcal, Tuky 91,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13,24g, Sacharidy 0,0g, z toho cukry 0,0g, Bílkoviny 0,0g, Sůl 0,0g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Frantoio Famiglia Orlandi

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 30.9.2023
luxusní chuť, určitě koupím znovu, až bude k mání.
5
DR Avatar autora | 14.9.2023
Výborný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Logo rodinné farmy Orlandi

Olivová farma rodiny Orlandi

Farma rodiny Orlandi se rozprostírá mezi zvlněnými kopci s vinicemi a olivovými háji jen kousek od města lásky a milenců, Verony. Právě v srdci Val d’Illasi najdete zrekonstruovaný statek z 18. století spolu s olivovým mlýnem, který obývá Cristina a Carlo se svými dvěma dětmi. Starobylý statek obklopují hlavně vinice, olivové háje se nachází jen o kousek dál na kopcích Mezzane di Sotto, kde rodina Orlandi pěstuje olivové odrůdy Grignano a Favarol. Vápenitá půda a mikroklima podporují pěstování oliv v této oblasti již od starověku.

Rodinná olivová farma Orlandi

Olivový olej z farmy Orlandi jsem poprvé ochutnala na Olive Masterclass v Brescii v květnu 2022. A už tehdy mi učaroval. Olivový olej střední intenzity, elegantní, harmonický a díky svým ovocným a květinovým tónům překvapivý zároveň. Hned jsem věděla, že jej budeme chtít do naší nabídky. Bohužel v létě 2022 byla farma již téměř vyprodaná, a tak jsme se rozhodli počkat na novou sklizeň. A bingo, počkat se vyplatilo, protože olivový olej ze sklizně 2022 je ještě lepší, a to nejen co do aroma a chuti, ale také co do chemické analýzy. Carlo je opravdový alchymista. Podařilo se mu totiž vytvořit olivovou kupáž tak ovocnou a jemnou, a přitom bohatou na polyfenoly. Jak sám říká, olivy lisoval s vědomím, že vyrábí olej pro své děti. Proto se olivová kupáž také nazývá Fioi, což v místním italském dialektu znamená „děti“ a je vybalancovavý právě tak, aby si jej mohli vychutnat i ti nejmenší. Láska k rodině, přírodě a životním hodnotám na vás na této farmě dýchne na každém kroku. A dokládá to také rodinný erb, tedy velké O s malým lístkem. „O“ značí Orlandi, Olivy a Olej. Barevné provedení loga v hnědé, zelené a žluté má také svůj hlubší význam. Hnědá je barva země, která spojuje rodinu s olivovníky, zelená je barvou olivového háje a žlutá představuje slunce, tedy životadárnou energii pro olivy.

Farma rodiny Orlandi u Verony

Olivy se sklízí začátkem října a zpracovávají se jen několik málo hodin po sklizni pomocí inovativního dvoufázového extrakčního systému s nepřetržitým cyklem. Ihned po filtraci je olej uložen do nerezových tanků v místnosti s řízenou teplotou. Olej je lahvován ručně, a to vždy až na základě objednávky. I díky tomu si zachovává své podmanivě čerstvé aroma. Jeho chuť si pak můžete užít ve stylovém sklepení statku s klenutými stropy a kamennými zdmi, kde Cristina a Carlo často pořádají degustace.

Ocenění a medaile ze soutěží

Manželé Cristina a Carlo jsou velmi pyšní na řadu ocenění, která za svůj olivový olej získali, a to zejména v posledních dvou letech. Dvě hvězdy EQOO v soutěži Il Magnifico, The Best Italian Blend in Leone d’Oro 2022, zlatá medaile v soutěži Joop nebo Dubai Olive Oil Competition a zařazení do prestižního průvodce Slow Food Guide. Když nám Cristina ukazuje všechny ty trofeje, úplně se tetelí blahem. A není divu, díky svému přístupu i péči vytvořili skutečně jedinečný produkt.

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz