NOVINKA Keramické dózy na olivový olej

Nedávno jsme vám představili NOVINKU, prémiový extra panenský olivový olej v 3 litrovém balení BAG-IN-BOX. A protože přenášení třílitrové krabice s olejem na jídelní stůl není úplně ideální, můžete si k rodinnému balení olivového oleje vybrat také keramickou dózu, kterou lze plnit opakovaně. Bag-In-Box i dózy jsou sladěné do black & white, aby působily elegantně v každé kuchyni. Můžete tak mít vždy po ruce dostatečné množství olivového oleje na vaření i na finální servírování. Keramické dózy vznikly v malé dílně v Apulii, jen kousek od olivových hájů Le Tre Colonne, jsou tedy stejně jako olivový olej nabité pozitivní energií sluncem zalité jižní Itálie. 

 Keramické dózy na olivový olej

Jihoitalský region Apulie je známý širokou nabídkou keramických dóz na olivový olej. A není divu! V tomto regionu se lisuje nejvíce olivového oleje v Itálii, a to velmi vysoké kvality. Malá keramická dílna v Coratu, jen kousek od Bari, ale vyrábí nejen dózy na olej a ocet, ale také misky, vázy či keramické ozdoby typické pro tento region. Keramické výtvory jsou spojením přírodních materiálů, vášně k řemeslu, citu pro design i letitého know-how.

 

Majitel dílny, umělec Renzo Caló, tráví hodiny u hrnčířského kruhu a pod rukama mu denně vznikají desítky krásných výtvorů, které mají duši a energii jižní Itálie. Co kus, to originál. Tradiční apulijská keramika má nadčasový design a díky elegantní lesklé glazuře vypadá skvěle na každém prostřeném stole.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz