Černý česnek UMAMI

Černý česnek je přírodní zázrak. Nejen že má řadu zdravotních benefitů, ale je zároveň gurmánským zážitkem. Vzniká úpravou bílého česneku, který díky procesu fermentace zněkolikanásobí své zdravotní účinky, a přitom zjemní a prohloubí své aroma i chuť. Výsledkem je produkt, který má široké využití v kuchyni a který úroveň pokrmů vynese do nebeských výšin.

Nejprodávanější

UMAMI Těstoviny s černým česnekem 250 g
 
119 Kč
UMAMI Černý česnek - krém 90g
UMAMI Černý česnek - krém 90g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1351
 
249 Kč
UMAMI Černý česnek - stroužky 35g
UMAMI Černý česnek - stroužky 35g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1350
 
159 Kč
UMAMI Černý česnek - paličky 60g
UMAMI Černý česnek - paličky 60g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1349
 
199 Kč
4 položek celkem

Cena

119249
1119249

Značky

Položek k zobrazení: 4
UMAMI Černý česnek - paličky 60g
Novinka
199 Kč

Paličky černého česneku z malé italské rodinné farmy UMAMI. Chuť je jemná nasládlá až karamelová s velmi lehkým česnekovým podtónem. V aroma najdete balsamikové...

Kód: 1349
UMAMI Těstoviny s černým česnekem 250 g
Novinka
119 Kč

Pravé italské ploché těstoviny tagliolini, které jsou dochuceny černým česnekem z malé italské rodinné farmy. Osobitá chuť černého česneku dává těstovinám jedinečnou chuť,...

Kód: 1352
UMAMI Černý česnek - krém 90g
Novinka
249 Kč

Krém z černého česneku je vyrobený na malé rodinné farmě UMAMI v Itálii. Ve vůni krému z černého česneku najdete tóny balsamica, lékořice nebo rozinek. Chuť je...

Kód: 1351
UMAMI Černý česnek - stroužky 35g
Novinka
159 Kč

Stroužky černého česneku pocházejí z malé rodinné farmy UMAMI v Itálii. Mají jemnou, nasládlou až karamelovou chuť s velmi jemným česnekovým podtónem. V jejich vůni najdete tóny...

Kód: 1350

Černý česnek UMAMI

Černý česnek je stále oblíbenější surovina, která se vyznačuje jedinečnou chutí a bohatými zdravotními přínosy. Tento neobvyklý produkt, pocházející z Asie, získává na popularitě po celém světě, včetně České republiky. Černý česnek v naší nabídce pochází z malé rodinné farmy, která se nachází v malebném italském Piemontu. Černý česnek se zde vyrábí z místního bílého česneku Polesano DOP.

Jak se černý česnek vyrábí, jaké má zdravotní benefity a jak ho můžete využít ve své kuchyni? Čtěte!

Výroba černého česneku

Černý česnek vzniká fermentací běžného bílého česneku. Proces fermentace probíhá za specifických podmínek – při teplotě okolo 55 - 75 °C a vysoké vlhkosti po dobu několika týdnů. Během této doby česnek zčerná, ztratí svou typickou ostrou chuť a získá jemnou, nasládlou, až karamelovou chuť s tóny balsamica, lékořice a rozinek. Tento proces také mění jeho konzistenci na krémovitou, vláčnou a lepkavou texturu připomínající želé.

Černý česnek UMAMIPasta s černým česnekem

Zdravotní benefity černého česneku

Černý česnek není jen kulinářským zážitkem, ale také bohatým zdrojem mnoha prospěšných látek. Zde jsou některé z jeho klíčových zdravotních přínosů:

Antioxidanty: Fermentací se zvyšuje obsah antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům v těle a snižují riziko chronických onemocnění.

Imunitní systém: Černý česnek podporuje imunitní systém a pomáhá tělu lépe se bránit infekcím.

Protizánětlivé účinky: Obsahuje látky, které mohou pomoci snížit záněty v těle, což je prospěšné pro všechny, kdo trpí různými zánětlivými onemocněními.

Zdraví srdce: Pomáhá snižovat hladinu „zlého“ LDL cholesterolu. Pomáhá snižovat krevní tlak, čímž přispívá k lepšímu zdraví kardiovaskulárního systému.

Detoxikace: Má schopnost detoxikovat tělo a podporovat správnou funkci jater.

Taglionili s černým česnekemumami-1x1-4-min

Využití černého česneku v kuchyni

Černý česnek je všestranná surovina, která může obohatit mnoho pokrmů. Zde je několik způsobů, jak ho můžete využít ve své kuchyni:

Omáčky a marinády: Díky své bohaté chuti je ideální přísadou do omáček a marinád, které tak získají hloubku a sladkokyselý nádech.

Dipy a pomazánky: Může být rozmačkaný a smíchaný s dalšími ingrediencemi pro vytvoření lahodných dipů a pomazánek.

Rizota a těstoviny: Přidáním černého česneku do rizota a těstovin získáte jedinečnou chuť a aroma, které povýší vaše jídlo na gurmánský zážitek.

Polévky: Můžete ho přidat do polévek pro zvýraznění chuti.

Sýrové talíře: Servírování černého česneku na sýrovém talíři s různými druhy sýrů a pečiva je gurmánskou pochoutkou.

Černý česnek je skutečným kulinářským klenotem, který stojí za to objevit. Jeho jedinečná chuť a zdravotní přínosy z něj činí hodnotnou přísadu, kterou můžete využít v mnoha pokrmech. Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, neváhejte a obohaťte svou kuchyni tímto výjimečným produktem.

Dagmar Kublová

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Benefity