CASAS DE HUALDO
- Jemný olivový olej Arbequina
- Výraznější olivový olej Picual
- Silný olivový olej Cornicabra
- Olivový olej Manzanilla
- Olivový olej pro děti
- Kupáže olivových olejů
- Dárková balení olivových olejů
- Testovací vzorky olivových olejů
Nejprodávanější
Značky
BIO olivový olej vyvážené chuti s vůní rajčat, čekanky, avokáda a mandlí, který je skvělý s rýžovými jídly, králičím masem, smaženou chobotnicí nebo saláty s rajčaty a ořechy....
Elegantní dárkové balení BIO olivového oleje ze španělské farmy, které se specializuje na výrobu olivových olejů prémiové kvality. Její produkty získávají prestižní ocenění na...
BIO olivový olej vyvážené chuti s vůní rajčat, čekanky, avokáda a mandlí, který je skvělý s rýžovými jídly, králičím masem, smaženou chobotnicí nebo saláty s rajčaty a ořechy....
Španělská olivová farma Casas de Hualdo
Casas de Hualdo je další ze španělských olivových farem, která vsadila na kvalitu a specializuje se na výrobu prémiových olivových olejů. Jejich nabídka je široká a uspokojí většinu chuťových potřeb mlsných jazýčků. Z jedno druhových olivových olejů si můžete vybrat ze španělské klasiky - Arbequina, Picual, Cornicabra a Manzanilla. Pokud dáváte přednost více druhovým (blendovaným), jistě vás zaujme chuťově výrazná Reserva de Familia nebo BIO olivový olej Ecológico. Casas de Hualdo myslí i na děti, a tak nechybí jemný olivový olej v hravém balení určený pro děti. Většinu prémiových olivových olejů si můžete pořídit i v elegantním dárkovém balení, takže potěšíte své příbuzné nebo přátele netradičním a zdravým dárkem.
Olivová farma od Toleda
Farma Casas de Hualdo se nachází v El Carpio de Tajo v provincii Toledo, asi 100 km jihozápadním směrem od Madridu. Zdejší krajina je mírně zvlněná a poměrně suchá a olivovníky rostou v nadmořské výšce 400 až 600 metrů. Podnebí je zde drsné, zimy jsou studené a léta suchá a horká. Zdejší mikroklima ovlivňuje řeka Tagus, ale i přes nepříliš příznivé podmínky je zde překvapivě bohatá a různorodá fauna a flóra. Hlavní plodinou farmy jsou olivy, ale pěstuje se zde i kukuřice, ječmen, pšenice, hrášek, vojtěška a pistácie. Kromě plodin je zde i početné stádo původních ovcí plemene Manchego.
Základní filozofií farmy je, aby hospodářství fungovalo jako „uzavřený cyklus“. Velká část toho, co farma produkuje, v ní nadále zůstává. To umožňuje udržovat rovnováhu přírody a vést udržitelné hospodářství. Obiloviny a vojtěška se používají ke krmení ovcí, jejichž hnůj se používá k hnojení olivového háje a dalších plodin. Půda v olivovém háji se nechává ladem a roste na ní tráva. Ta se čas po čase pokosí a zbytky trávy slouží jako hnojivo. Totéž se děje s klíčky a větvemi, když se ořezávají olivovníky. Větve se později rozemelou, aby se usnadnilo vstřebání do půdy a zemi se vrací potřebné živiny, které stromy potřebují.
Netradiční příběh farmy Casas de Hualdo
Příběh této farmy je úplně jiný než historie ostatních farem, ze kterých dovážíme olivový olej. Příběh farmy Casas de Hualdo se začíná psát v roce 1986, kdy Francisco Riberas zakoupil statek Finca La Ventilla. Postupně se zde začíná pěstovat pestrá mozaika různých plodin. Zásadní zlom přichází o deset let později, kdy začíná ambiciózní plán přeměny statku na olivovou farmu. Olivovníky totiž rostou v této oblasti od nepaměti a je to v tomto regionu přirozená plodina. V roce 1996 tedy začala výsadba vzrostlejších olivovníků a první olivy se podařilo sklidit o tři roky později.
Ambicí farmy bylo vyrábět prémiový olivový olej té nejvyšší kvality. Proto se v roce 2009 spouští do provozu nový mlýn. Je to nejmodernější technologie a je umístěný tak, aby se sklizené olivy nemusely dlouho převážet. Rychlost zpracování je totiž klíčová. Olivy se tedy zpracovávají do šesti hodin od sklizení. V roce 2010 vyvrcholil celý projekt uvedením olivových olejů Casas de Hualdo na španělský trh.
Nejlepší olivový olej Španělska a ocenění z celého světa
Ambice farmy vyrábět olivový olej prémiové kvality se potvrdila v roce 2012, kdy se stal olivový olej Casas de Hualdo nejlepším olivovým olejem Španělska. Toto prestižní ocenění získal od sdružení AEMO (Asociace, která sdružuje přes 120 oblastí „municipalit“, kde se pěstují olivy). V druhé dekádě se Casas de Hualdo účastnila řady mezinárodních soutěží a získala mnoho ocenění ve Španělsku, Portugalsku, Francii, Itálii, Německu, Číně, Japonsku, Kanadě, Spojených státech nebo Argentině. Prestižní průvodce světem olivových olejů Flos Olei hodnotí tyto prémiové olivové oleje 99 body ze 100. To samozřejmě svědčí o výjimečné kvalitě této značky.
Casas de Hualdo není úspěšná jen na domácím španělském trhu, ale postupně proniká do světa. Z toho důvodu v roce 2015 certifikuje svou výrobu a získává certifikát BRC (certifikát bezpečnosti potravin). V současné době Casas de Hualdo vyváží svůj prémiový olivový olej do 35 zemí světa v Evropě, Asii, Americe a Oceánii.
Tradiční postupy se snoubí s moderní vědou
Filozofií Casas de Hualdo je kombinovat tradiční zemědělské postupy a ohleduplnost k ekosystému s nejmodernějšími poznatky vědy. Proto farma spolupracuje s Polytechnickou univerzitou v Madridu na agronomických testech, optimalizaci zavlažování a hledání způsobů zvyšování efektivity a kvality. Casas de Hualdo stojí také za projektem OLIVPREM18. Jedná se o výzkumný a vývojový projekt, jak uplatňovat nové postupy při výrobě olivového oleje, aby se zlepšily jeho chemické i chuťové vlastnosti. Na tomto projektu spolupracuje Katedra analytické chemie a technologie potravin University of Castilla La Mancha.
Za více jak 30 let se s Casas de Hualdo stal úspěšný výrobce prémiového olivového oleje, jehož kvalitu oceňují zákazníci po celém světě. Zakladatel farmy Francisco Riberas se úspěchu své farmy bohužel nedožil, ale farma je stále v držení této rodiny.
Jsme velmi rádi, že tento skvělý extra panenský olivový olej můžeme nabídnout i v České republice.