FATTORIA RAMERINO
Nejprodávanější
Značky
Toskánská rodinná farma Fattoria Ramerino
V malebných toskánských kopcích jižně od Florencie v obci Bagno a Ripoli leží olivová farma Fattoria Ramerino se svými 5 500 olivovníky a 50 hektary. Můžeme říct, že Bagno a Ripoli je srdcem Toskánska zasvěcené zemědělství již od starého Říma. Později bylo toto městečko dokonce označováno jako „zeleninová zahrada“, protože bylo zdrojem veškeré čerstvé zeleniny na všech městských trzích v širokém okolí. Pěstují se tady typické olivové kultivary Toskánska jako je Moraiolo, Frantoio, Leccino a Americano.
Vždy usměvavý Filippo Alampi, majitel farmy Fattoria Ramerino, souzní se svými olivovými háji a striktně hlídá bio kvalitu olivových plodů. Olivy jsou sklízené obvykle ve druhé polovině října a lisovány nejpozději do 12 hodin od sběru. Filippo, ač má stále výraz malého šibalského uličníka, se ke své práci a zároveň životní lásce staví velmi seriózně a striktně dodržuje veškeré standardy ekologického zemědělství pro pěstování, sběr i lisování oliv. A právě díky svému velkému úsilí a píli vyrábí pod toskánským sluncem skvělý BIO extra panenský olivový olej. Ten byl v minulých letech také oceněn v řadě světových soutěží.
BIO farma již od roku 2004
Rodinná farma Fattoria Ramerino se může pochlubit mnoha staletými olivovníky. Olivový háj je obhospodařován v souladu s ekologickými zemědělskými postupy. Ekologické zemědělské metody se používají ve všech aspektech hospodaření v olivovém háji. Hnojiva jsou zcela organická, tráva se nechává růst a zejména v sušších obdobích se seká jen výjimečně, s chorobami stromů se bojuje prostřednictvím přirozeného prořezávání nebo v případě potřeby jen přírodním ošetřením jako je třeba kaolínový postřik.
Filippo Alampi … odborník s kukučem malého rošťáka
Možná si kladete otázku, proč jsou zrovna tyto toskánské olivové oleje tak skvělé. Odpověď je jednoduchá. Odbornost majitele farmy, jeho láska k olivám, a především jeho osobní zainteresovanost v každém kroku transformace, od olivového ovoce přes 100% olivovou šťávu až po vytvoření etikety. Filippo bedlivě dohlíží na všechny fáze výroby, zpracování a vývoje, pomáhá mu také spolehlivý interní a externí tým spolupracovníků.
Filippo však není jen producentem skvělého olivového oleje, ale je také vášnivým vinařem. Svůj čas a energii tak tříští mezi toskánské olivové háje a vinice na ostrově Elba.
Olivový háj s výhledem na Florencii
Olivové háje Filippa mají jedinečné kouzlo díky své poloze. Když totiž vystoupáte do kopce nad Filippův dům, nabídne se vám nádherný výhled na toskánskou krajinu. Na horizontu uvidíte rozlehlé město, samotnou kolébku renesance, Florencii. Při dobré viditelnosti zřetelně rozeznáte katedrálu Santa Maria del Fiore nebo štíhlou věž slavného Palazzo Vecchio.