Také každé ráno přemýšlíte, čím rodině zpestřit snídani, aby byla výživná a chutná? Tak vyzkoušejte zapečené avokádo!
I když se tváří jako zelenina, je avokádo živinami nabité ovoce. Obsahuje zdravé mononenasycené tuky, vitamíny B, E, C a je zdrojem vlákniny a bílkovin.
Ingredience pro 2 osoby:
- 2 zralá avokáda
- 4 vejce od slepiček z volného výběhu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje Castillo de Canena Harissa
- Pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu
- 1/2 papriky kapie
- 100 g sýra feta
- Sůl
- Pepř
Avokádo omyjte, rozkrojte na polovinu a vyjměte pecku. Do vzniklého důlku vyklepněte vajíčko (na ½ avokáda 1 vajíčko). Osolte, opepřete a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte na 200 stupňů cca 15 min. Mezitím si nasekejte pažitku, jarní cibulku a papriku na ozdobu. Po vyjmutí z trouby zakápněte olejem Harissa a ozdobte.
Jíme i očima. A tak nejen že naservírujete chutný a výživově vyladěný talíř, ale ještě vás pochválí za tu hru barev 😊Dobrou chuť!
Dagmar Kublová