Zapečené avokádo s vejcem

Také každé ráno přemýšlíte, čím rodině zpestřit snídani, aby byla výživná a chutná? Tak vyzkoušejte zapečené avokádo!

I když se tváří jako zelenina, je avokádo živinami nabité ovoce. Obsahuje zdravé mononenasycené tuky, vitamíny B, E, C a je zdrojem vlákniny a bílkovin.

Avokádo se zapečeným vejcem

Ingredience pro 2 osoby:

  • 2 zralá avokáda
  • 4 vejce od slepiček z volného výběhu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje Castillo de Canena Harissa
  • Pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu
  • 1/2 papriky kapie
  • 100 g sýra feta
  • Sůl
  • Pepř

Avokádo omyjte, rozkrojte na polovinu a vyjměte pecku. Do vzniklého důlku vyklepněte vajíčko (na ½ avokáda 1 vajíčko). Osolte, opepřete a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte na 200 stupňů cca 15 min. Mezitím si nasekejte pažitku, jarní cibulku a papriku na ozdobu. Po vyjmutí z trouby zakápněte olejem Harissa a ozdobte.

Jíme i očima. A tak nejen že naservírujete chutný a výživově vyladěný talíř, ale ještě vás pochválí za tu hru barev 😊Dobrou chuť!

Dagmar Kublová

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz