Olivový olej italské olivové legendy QUEEN MARIPA

Milí přátelé a příznivci olivového oleje, 

kdo jste s námi od našich začátků, tak už víte, že vám jednou za čas představíme něco opravdu výjimečného. Vloni v tuto dobu to byl michelinský extra panenský olivový olej Queen Maripa, jehož limitovaná edice zmizela skoro mrknutím oka. Rok se s rokem sešel a my tu máme od Lago di Garda opět něco naprosto výjimečného. Olivový olej, který byl vylisovaný a vyladěný jen a jen pro OLIVUM a tedy pro vás, naše milé a vážené zákazníky. Tohoto zodpovědného alchymistického úkolu se neujal nikdo jiný než právě Maria Paola Gabusi, přezdívaná v Olivovém světě jako Queen Maripa, která je ředitelkou jedné z nejprestižnějších olivových soutěží, Leone d'Oro International, a zároveň patří k nejrespektovanějším odborníkům v oblasti olivového oleje a to nejen v Itálii. 

Prémiový olivový olej QUEEN MARIPA

Tato olivová kupáž byla navržena, namíchána a vyladěna dle našich požadavků s ohledem na chutě a preference našich českých a slovenských zákazníků. Ve výsledném aroma a chuti se proto snoubí ty nejvybranější aspekty odrůdy Frantoio, Ogliarola a Leccino. Komplexní a harmonická chuť a až omamná vůně artyčoku, zeleného jablka, máty a bazalky ve vás bude dlouze doznívat, stejně jako chuť sladkých mandlí a jemných květinových tónů na patře.

Když jsme se na výrobě této limitované edice s Maria Paolou domlouvaly, očekávala jsem skvělý produkt. Výsledek ale naprosto předčil mé očekávání! Odráží nejen profesionalitu, ale i lásku a vášeň k olivám a olivovému oleji a v neposlední řadě vyjadřuje úctu a respekt těm, kdo si jej bude užívat, ať už pro zdraví nebo pro radost. 

Zakoupit a ochutnat můžete ZDE.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz