Prémiový extra panenský olivový olej Evolution Denocciolato 500 ml s vysokým podílem polyfenolů

Kód: 1236
949 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
8.12.2022

Prémiový extra panenský olivový olej s vysokým podílem polyfenolů z jihoitalského regionu Apulie. Tento olivový olej je vyroben z vypeckovaných oliv odrůdy Coratina, čímž se dosahuje výraznější a plnější chutě.

  • Olivový olej lisovaný z vypeckovaných oliv
  • Nezvyklý výrobní proces zajišťuje získání olivového oleje výraznější a plnější chutě
  • Olivový olej pro skutečný gurmánský zážitek
  • Intenzivní ovocnost s jemnou hořkostí na vstupu, ale silnou a dlouho přetrvávající kořenitostí

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Silná a plná vůně s chutí čekanky, černého pepře, mandlí a skořice
  • Ideální pro párování ze zeleninovými saláty, polévkami, pizzou, těstovinami, pečeným masem
  • Olivový olej vhodný pro konzumaci z důvodu zdravotních benefitů
  • Acidita 0,07%, Polyfenoly 1613 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Láhev plná polyfenolů

Extra panenský olivový olej Evolution Denocciolato je výjimečný díky svému extrémně vysokému podílu polyfenolů s hodnotou 1088 mg/kg. Proto je tento olivový olej vhodný pro konzumaci z důvodů zdravotních benefitů. Polyfenoly v olivovém oleji jsou skvělou prevencí proti kardiovaskulárním nemocem, podporují mozek, játra a pomůžou vám oddalovat nemoci spojené s vyšším věkem. Dejte si ráno „panáčka“ tohoto olivového oleje a pomůžete svému zdraví. Více se o polyfenolech dozvíte v našem článku.

Extra panenský olivový olej Evolution Denocciolato

Prémiový extra panenský olivový olej Coratina Denocciolato je prvním olejem z vypeckovaných oliv, který je v naší nabídce. Vypeckování oliv je poměrně okrajový způsob používaný při výrobě olivového oleje. Cílem je vyrobit olivový olej s dokonalým gurmánským zážitkem, protože se tímto zpracováním získává výraznější a plnější chuť. Tento extra panenský olivový olej odrůdy Coratina je lehce hořký a v ústech vám bude dlouho doznívat významná kořenitost. V aroma najdete plnou vůni čekanky, černého pepře, mandlí a skořice.

Olivový olej ideální pro milovníky plných a výrazných chutí. Vynikající pro přípravu a dochucení míchaných zeleninových salátů,  grilované zeleniny, krémových polévek, těstovin, risotta, lasagní, červeného masa, hamburgerů, steaků a zvěřiny. Úžasné ovocné aroma a chuť si nejlépe vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bruschetou.

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Le Tre Colonne
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůdy: Coratina (vypeckované olivy)
Sklizeň: říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest")
Minimální trvanlivost do: 28.4.2024
Acidita: 0,07 %
Polyfenoly: 1613 mg/kg
Aroma: Silná a plná vůně s chutí čekanky, černého pepře, mandlí a skořice
Chuť: Intenzivní ovocnost s jemnou hořkostí na vstupu, ale silnou a dlouho přetrvávající kořenitostí
Výživové údaje na 100ml: Energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje