Extra panenský olivový olej IL PRIMO OLIO 2025 – limitovaná edice nové sklizně
Kód: 1320Související produkty
Detailní popis produktu
IL PRIMO OLIO - první olivový olej sklizně
Představujeme "IL PRIMO OLIO", exkluzivní extra panenský olivový olej sezóny 25/26 z renomované rodinné farmy Le Tre Colonne, nacházející se v srdci jihoitalské Apulie. Tento výjimečný olej je výsledkem pečlivého výběru odrůd Leccino a Coratina, což zajišťuje, že tata olivová kupáž má jedinečnou chuť a aroma.
Limitovaná edice z prvních dnů sklizně zdůrazňuje exkluzivitu tohoto produktu. Každá láhev, vyrobená z čirého skla, umožňuje obdivovat jedinečné žlutozelené odstíny tohoto čerstvého olivového oleje. IL PRIMO OLIO je nejen symbolem kvality a tradice, ale také důkazem vášně a odbornosti, kterou Le Tre Colonne věnuje výrobě olivového oleje.
Tento olej nejen že představuje špičku v oboru olivových olejů, ale je také výrazem hlubokého spojení s regionem Apulie, jeho kulturou a historií. IL PRIMO OLIO je lahůdkou pro gurmány, ale také vzácným pokladem pro ty, kdo oceňují pravou italskou kvalitu a tradici.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | LE TRE COLONNE |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| Výrobce: | Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone |
| Produkt: | olej |
| Druh oleje: | olivový extra panenský |
| Intenzita chutě: | střední |
| Objem: | 500 ml |
| Země původu: | Itálie |
| Region: | Apulie |
| Typ oleje: | jednodruhový |
| Odrůda: | Coratina, Leccino |
| Certifikace BIO: | ne |
| Sklizeň: | říjen 2025 (prémiová kvalita "First Harvest") |
| Dárkové balení: | ne |
| Acidita: | 0,22% |
| Polyfenoly: | 582 mg/kg |
| Aroma: | silná a plná vůně s tóny zelených mandlí, olivových listů, bylin a artyčoku |
| Chuť: | intenzivní ovocnost s jemnou a pomalu doznívající hořkostí a štiplavostí |
| Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
| Výživové údaje na 100ml: | energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
| Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
| Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Le Tre Colonne
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje


