Salát z grilovaných paprik

Papriky u nás patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Ta pestrost barev a tvarů! Salát z grilovaných paprik krásně spojuje chutě aromatických paprik, petrželky a olivového oleje a navíc, doslova rozzáří váš party stůl. Salát ale nemusí být jen přílohou k masu. Skvělý je třeba jako svačinka k opečené bruschetě.

Salát z grilovaných paprik je symfonie chutí a barev

Příprava salátu z grilovaných paprik pro 4 osoby

Papriky omyjte, osušte a grilujte tak dlouho, dokud se na nich nezačnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Ogrilované papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit. Po vychladnutí oloupejte slupku papriky, zbavte ji jádřince a nakrájejte na větší kousky. Šťávu z paprik nechte určitě v míse, je plná té nejlepší chuti.

BIO extra panenský olivový olej Casas de Hualdo Ecológico

Stroužky česneku nakrájejte na kolečka a přidejte do salátu buď zasyrova (pro milovníky česneku) nebo jej můžete krátce opéct na pánvi s olivovým olejem. Druhá varianta vám nabízí jemnější chuť salátu a lepší stravitelnost. A co víc, můžete se pak bez obav z nějakého česnekového ozónu líbat s hosty:-)

Salát zakápněte olivovým olejem a balsamikem dle chuti, přidejte sůl, pepř a nahrubo nasekanou petrželku. Nechte vychladit.

Hledáte inspiraci na další dobrá jídla? Podívejte se do naší rubriky recepty a třeba najdete inspiraci.

Dobrou chuť!

Mějte se olivově:-) Dagmar