Salát z grilovaných paprik

Papriky u nás patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Ta pestrost barev a tvarů! Salát z grilovaných paprik krásně spojuje chutě aromatických paprik, petrželky a olivového oleje a navíc, doslova rozzáří váš party stůl. Salát ale nemusí být jen přílohou k masu. Skvělý je třeba jako svačinka k opečené bruschetě.

Salát z grilovaných paprik je symfonie chutí a barev

Příprava salátu z grilovaných paprik pro 4 osoby

Papriky omyjte, osušte a grilujte tak dlouho, dokud se na nich nezačnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Ogrilované papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit. Po vychladnutí oloupejte slupku papriky, zbavte ji jádřince a nakrájejte na větší kousky. Šťávu z paprik nechte určitě v míse, je plná té nejlepší chuti.

BIO extra panenský olivový olej Casas de Hualdo Ecológico

Stroužky česneku nakrájejte na kolečka a přidejte do salátu buď zasyrova (pro milovníky česneku) nebo jej můžete krátce opéct na pánvi s olivovým olejem. Druhá varianta vám nabízí jemnější chuť salátu a lepší stravitelnost. A co víc, můžete se pak bez obav z nějakého česnekového ozónu líbat s hosty:-)

Salát zakápněte olivovým olejem a balsamikem dle chuti, přidejte sůl, pepř a nahrubo nasekanou petrželku. Nechte vychladit.

Hledáte inspiraci na další dobrá jídla? Podívejte se do naší rubriky recepty a třeba najdete inspiraci.

Dobrou chuť!

Mějte se olivově:-) Dagmar

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení