NOVINKA Acanto Botanikal

Milí přátelé a příznivci olivového oleje,

jsem velmi ráda, že Vám mohu představit další NOVINKU v naší olivové nabídce. Vypravili jsme se pro ni do regionu Jaén ve španělské Andalusii. Acanto Botanikal vyrábí malá rodinná firma, kterou po svém otci převzala paní Mercedes Santiago. Nejedná se ovšem o tradiční olivovou farmu. Acanto je napojeno na 5 mlýnů v okolí přírodního parku Sierra Mágina, kde si Mercedes vybírá ty nejkvalitnější olivy odrůdy Picual. Díky tomu se jí daří vyrábět špičkový olivový olej s aciditou 0,1% a s poměrně vysokým podílem polyfenolů 513 mg/kg bez ohledu na vrtochy počasí.

Španělský prémiový extra panenský olivový olej Acanto Botanikal

Chuť Acanto Botanikal je intenzivní, lehce nahořklá a pikantní. V bohatém aroma ucítíte rajčata, čerstvě posečenou trávu, artyčok, byliny jako je oregano nebo bazalka. Je to univerzální olivový olej, který skvěle dochutí výraznější zeleninové saláty, mastné ryby, bílé i červené maso, těstoviny nebo rizoto. Je také skvělý jako ranní „panáček“ pro zdravotní prevenci.

Mercedes si velmi dobře uvědomuje pozitivní účinky olivového oleje pro lidské zdraví, které přímo souvisí s podílem polyfenolů. Proto tuto hodnotu, jako jeden z mála výrobců, uvádí přímo na přední etiketě. K léčivým účinkům olivového oleje odkazuje i samotný design láhve, který jako by patřil do babiččiny lékárničky.

Dagmar-Kublova-podpis