Polévka hráškový krém s opečenou pancettou

Hráškový krém je oblíbenou polévkou, kterou potěšíte celou rodinu. Příprava je velmi jednoduchá a podle našeho receptu vaření snadno zvládnete.

hraskovy-krem-clanek2-min

Ingredience na hráškový krém:

  • 1 cibule šalotka středně velká
  • 1 stroužek česneku
  • 1 brambora střední velikosti
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 g mraženého hrášku
  • 100 g hladkolisté petrželky
  • Pancetta nebo jiná sušená slanina
  • Olivový olej - doporučujeme Chiavalon Mlado
  • Čerstvý mletý barevný pepř a sůl
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí se sladem
  • kokosové mléko nebo 30% smetana

Limitované série extra panenského olivového oleje Chiavalon Mlado

Recept na přípravu hráškového krému:

  1. Česnek rozetřete se solí a jemně nakrájejte šalotku.
  2. Olivový olej, doporučujeme skvělý Chiavalon Mlado, rozehřejte v hrnci a lehce opečte šalotku s utřeným česnekem.
  3. Mezitím na kostičky nakrájejte bramboru a po opečení šalotky ji přidejte do hrnce a zalejte zeleninovým vývarem.
  4. Vařte cca 10 minut a občas promíchejte.
  5. Přidejte zmražený hrášek a nakrájenou petrželku a vařte, dokud všechny ingredience nezměknou.
  6. Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud mixér nerozmixuje polévku do hladka, je potřeba ji propasírovat přes síto.
  7. Pepřem, solí a lahůdkovým droždím polévku dochuťte.
  8. Polévkový krém můžete ještě více zjemnit přidáním kokosového mléka nebo smetany.
  9. Na drobné kostičky nakrájenou pancettu opečte na pánvi.
  10. Polévku zakápněte kapkami olivového oleje Chivalon Mlado a do středu talíře nasypejte opečenou pancettu.

Když už máte polévku, co plánujete na druhý chod? Zkuste třeba špagety carbonara, celerovou polévku nebo poctivý domácí hovězí hamburger

Pokud chcete dostávat tipy na nové recepty nebo informace ze světa olivových olejů, začněte nás sledovat na Facebooku @olivum.cz nebo se zaregistrujte k odběru Newsletteru.

Přeji vám dobrou chuť!

Dagmar-Kublova