NOVINKA Prémiová mořská sůl SOSO

Milí přátelé a příznivci olivového oleje,

sklizeň je na olivových farmách již v plném proudu. Na nový olivový olej sezóny 2023-24 si ale budeme muset ještě pár týdnů počkat. Proto využíváme příležitosti tohoto „hluchého období“ a rádi bychom vám představili přírodní produkt trochu jiné, ale v kuchyni neméně důležité chuti, SŮL. Jak řekl James Beard, otec moderní americké gastronomie: „Kde bychom byli bez soli?“ Zřejmě bychom se vznášeli v moři mdlých chutí Vzpomeňme si jen na pohádku Sůl nad zlato…

Byť se to možná nezdá, přírodní mořská sůl je cenným minerálem nezbytným pro fungování lidského těla. Sůl má na chuť pokrmu mnohem větší vliv než jakákoliv jiná ingredience. Opět ale platí, že kvalita je základ. Pouze kvalitní a zároveň správně použitá sůl dokáže potlačit hořkost pokrmu, vyvážit jeho sladkost a rozvinout aroma, čímž prohloubí požitek z každého jednoho sousta.

Novinka prémiová mořská sůl SOSO

Do sbírky našich prémiových produktů jsme vybrali prémiovou mořskou sůl té nejvyšší kvality ze Španělska, ať už v podobě Solného květu nebo kořeněných směsí soli s bylinkami, chili, černým lanýžem, kouřovou chutí nebo citrónem a uzeným pepřem,… Každé zrnko je navíc krásně zabaleno do originálního designu vejce, která hrají všemi barvami.

A proč právě vejce? Když už uvařené vejce vždy osolíme, tak proč nemít slánku ve tvaru vejce!?

Tak ochutnejte! Vybrat si můžete ZDE.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar-Kublová - OLIVUM.cz