Domácí barbecue omáčka

Barbecue omáčku běžně koupíte v obchodě, ale pokud nechcete průmyslovou omáčku neznámého původu, udělejte si svou domácí. Je to jednoduché a náš recept vás provede přípravou krok za krokem.

Domácí barbecue omáčka

Ingredience na domácí barbecue omáčku:

  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sušená drcená chilli paprička
  • 400 g loupaných sterilovaných rajčat
  • 80 g hnědého třtinového cukru
  • Extra panenský olivový olej – doporučujeme výrazný Chiavalon Atilio
  • Vinný ocet
  • Rajčatový protlak
  • Sůl

Chiavalon Atilio - prémiový olivový olej výrazné chutě

Recept na přípravu domácí barbecue omáčky:

  1. Najemno nakrájejte červenou cibuli a dva stroužky česneku.
  2. Ve větším hrnci nebo hlubší pánvi rozehřejte olivový olej Chiavalon Atilio.
  3. Cibuli, česnek a chilli papričku osmahněte na oleji. U papričky pozor na pálivost, aby byla omáčka poživatelná:-)
  4. Až je cibulka do sklovita, přidejte rajčata, 2 lžíce vinného octa, třtinový cukr, dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku. Přiměřeně osolte.
  5. Pokud chcete chuť ještě vylepšit, použijte polévkovou lžíci kvalitního balsamica – doporučujeme 12-ti leté balsamico FULL MOON.
  6. Pomalu vařte a redukujte omáčku až zhoustne do požadované konzistence.
  7. Rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout.
  8. Uchovávejte v lednici.

Domácí barbecue omáčku můžete použít například do domácího hovězího hamburgeru dle tohoto receptu.

Pokud chcete dostávat tipy na nové recepty nebo informace ze světa olivových olejů, začněte nás sledovat na Facebooku @olivum.cz nebo zaregistrujte se k odběru Newsletteru.

Mějte se olivově:-) Dagmar

Prémiové olivové oleje Chiavalon