NOVINKA olivový olej Le Tre Colonne z Itálie s maximem polyfenolů

Olivové oleje z italské farmy Le Tre Colonne jsme poprvé ochutnali na Flos Olei Tour v Římě v roce 2019. Skvělá chuť a design lahví nás nadchnul natolik, že jsme je chtěli hned zařadit do nabídky, ale znáte to, stále je něco důležitějšího a priority se mění. Majitele farmy Salvatore Stallone jsem znovu potkala před pár měsíci na vyhlášení výsledků soutěže Leone D´Oro Int. a konečně jsme si plácli:-) S radostí vám tedy představuji dva úžasné olivové oleje s krásnou intenzivní ovocnou chutí, které ocení milovníci výrazných olejů. Obě láhve obsahují jednodruhový olivový olej odrůdy Coratina, která je neoblíbenějším cultivarem v Apulii, odkud farma pochází.

Olivový olej Le Tre Colonne s vysokým podílem polyfenolů

Evolution Denocciolato – medicína s vysokým podílem polyfenolů

Bílá láhev Evolution Denocciolato obsahuje po všech stránkách výjimečný olivový olej.  Vyrábí se z vypeckovaných oliv, což je nepříliš často používaná metoda. Pracnost této metody má přinést výjimečný gurmánský zážitek. Nezvyklý výrobní proces zajišťuje získání olivového oleje výraznější a plnější chuti. Tento extra panenský olivový olej ocení především lidé, kteří používají olivový olej jako medicínu. Má totiž výjimečně vysoký podíl polyfenolů
1088 mg/kg a velmi nízkou aciditu 0,02%.

Olivový olej Le Tre Colonne

Le Selezioni Coratina

Černá láhev Le Selezioni Coratina obsahuje olivový olej střední intenzity chuti s výraznými ovocnými tóny a perfektně vybalancovanou štiplavostí a hořkostí. Tento olej má extrémně nízkou aciditu na úrovni 0,02% a velmi vysoký podíl polyfenolů 843 mg/kg. I přes vysoký podíl polyfenolů řadíme tento olej díky harmonickému vyladění do střední intenzity chuti, která má široké uplatnění v kuchyni. Od přípravy zeleninových salátů, těstovin, rizota, masa, chuťově výrazného rybího masa až po krémové polévky.

Dagmar Kublová
sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - someliérka olivových olejů