Olivový olej pro děti

Ať už si z nabídky OLIVUM vyberete olivový olej pro děti NOBLEZA DEL SUR nebo CASITAS DE HUALDO, určitě nešlápnete vedle. Obě španělské farmy sklízí olivy nejen na tento olivový olej výhradně v říjnu, kdy jsou olivy v nejlepší kondici a obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek.

Olivový olej je jeden z nejzdravějších tuků vůbec, proto jeho zařazení do jídelníčku dětí už od prvních příkrmů se dítěti a také vám, co by starostlivému rodiči, mnohonásobně vrátí.

Tuky obecně jsou nezbytnou součástí výživy, jsou zdrojem energie a esenciálních mastných kyselin. Pomáhají vstřebávat některé vitamíny, jako A,D,E,K, a zvýrazňují skutečnou chuť jídla. Ale není tuk jako tuk. Pokud si můžete vybrat, volte raději rostlinný tuk. Tuky živočišného původu (máslo a sádlo) obsahují nasycené mastné kyseliny. Ty jsou pro lidské tělo těžce stravitelné a zanáší cévy. Tuky rostlinného původu jako margaríny a rostlinné oleje typu řepka nebo slunečnice obsahují převážně polynenasycené mastné kyseliny. Ty jsou sice lépe stravitelné, ale v organismu oxidují a vytváří tak volné radikály. Olivový olej je sice také rostlinného původu, ale jako jediný je tvořen hlavně mononenasycenými mastnými kyselinami, které jsou lidským organismem nejlépe tolerovány. Kromě toho je olivový olej bohatý na polyfenoly, tedy antioxidanty, které chrání právě před nebezpečnými volnými radikály. Díky těmto dvěma vlastnostem je olivový olej považován za nejzdravější tuk vůbec. Tak proč ho tedy nezařadit do jídelníčku už od útlého dětství!?

Olivový olej pro děti

Olivový olej je bohatý také na vitamíny, především vitamín E. Má blahodárný vliv na cévy, reguluje hladinu cholesterolu, podporuje růst kostí, zlepšuje sekreci žluči a tím upravuje celkové trávení. Díky polyfenolům má významné protizánětlivé účinky. Obsahuje tzv. oleocanthal, který podle výzkumů tlumí pocity bolesti tím, že tlumí přenos impulsů, které vedou ke vzniku této bolesti nervovou soustavou. Olivový olej tedy i tomu vašemu malému miláčkovi zharmonizuje trávení a tím také velmi významně pomůže v boji proti nepříjemným prdíkům. A ruku na srdce, milé maminky, taková pomoc, navíc úplně přírodním a přirozeným „lékem“ je opravdu k nezaplacení.

Pokud se tedy rozhodnete zařadit dětičkám do denního jídelníčku olivový olej, nejen, že dostane dávku vitamínů a antioxidantů, které podpoří jeho imunitu, ale také celkově zlepšíte jeho trávení. A protože až 70% imunity sídlí ve střevě, točíme se stále v kruhu.

Casitas de Hualdo - olivový olej pro děti

Kromě všech těchto zdravotních benefitů to má ale ještě jedno velké plus. Naučíte děti už od malička rozpoznat chutě „pravých“ potravin. Těch skutečných, těch, co vyrostly v přírodě a nejsou nějak chemicky upravované. Důležité ale je sáhnout po opravdové kvalitě – po olivovém oleji, který krásně voní a skvěle chutná. Váš prcek se tak díky tomu stane doslova labužníkem.

A pokud váš mrňousek ještě stále dává přednost spíše mlíčku, tak neváhejte, milé maminky, a dejte si panáka oliváče i na jeho zdraví. Ráno na lačno 1 polévkovou lžíci a uvidíte, že vám metabolismus bude šlapat jako hodinky. A vaše dítko vám bude vděčné alespoň za zprostředkovaný prospěch z tohoto tekutého zlata. Pro preventivní konzumaci doporučujeme olivový olej odrůdy Manzanilla, který má nejvíce polyfenolů (nedávejte tento olivový olej dětem, je velmi pikantní a hořký).

Nobleza del Sur - olivový olej pro děti

Olivový olej pro děti ze španělské farmy Nobleza del Sur i Casitas de Hualdo je namíchán z několika olivových odrůd speciálně pro vybíravé dětské jazýčky. Chuť oleje je vyladěna tak, aby nebyl příliš výrazný a byl spíše krémovitý. Oba oleje lze používat již od prvních příkrmů. Nejdříve přidáváte po kapičkách a postupně zvyšujete denní dávku. Olej Casitas de Hualdo je vyroben ze čtyř olivových odrůd – Arbequina, Picual, Cornicabra a Manzanilla a to přesně v takovém poměru, aby převládlo ovocné aroma a do popředí vystoupila chuť zelených jablek, rajčat a banánů. Olej je krásně jemný a krémovitý, ideální v podstatě v kombinaci s jakýmkoliv dětským pokrmem. Skvělý je ale s ovocem, ať už nakrájeným na tenké plátky jako carpaccio a posypaným opraženými oříšky nebo jako dochucení ovocného salátu. Olej z farmy Nobleza del Sur je kupáží odrůd Arbequina a Picual. Jemná a krémovitá Arbequina převládá a udává hlavní tón chuti a aroma. Pravda, v porovnání s Casitas de Hualdo je sice trošku štiplavější s lehkými travnatými tóny, to ale vůbec nevadí, děti si alespoň začnou zvykat na výraznější chuť.

VYBERTE SI OLIVOVÝ OLEJ PRO SVÉ DÍTKO

Lahvičky obou olivových olejů jsou prezentovány tak, aby malé strávníky oslovily i co do designu a tak se děti mohou kochat krásnými, veselými a barevnými obrázky. Ti trošku větší se pak časem rádi obslouží sami, aby si z krásné lahvičky dochutili krémovou polévku nebo zakáply salát.

Ať tedy vyberete pro své malé miláčky ten či ten, gratulujeme vám! Rozhodli jste se podpořit u svých dětí to nejcennější, co mají. Zdraví!

Tak dobrou chuť a na zdraví :-)

Mějte se olivově:-) Dagmar