Nová značka Nobleza del Sur

Milí přátelé olivového oleje,

pokud pravidelně sledujete naše stránky www.olivum.cz, jistě jste si všimli, že nám přibyla nová značka olivových olejů Nobleza del Sur. Mě osobně tyto oleje dělají velkou radost, protože se jedná o špičkový výrobek, který je navíc úžasně zabalen. Pokud mi věnujete pár minut času, ráda vám tento olivový olej představím.

Nobleza del Sur je rodinná olivová farma ve španělské Andalusii, konkrétně v regionu Jaén. Farma byla založena v první polovině 17. století a olivový olej se zde vyrábí již 12 generací. A právě díky mnohaletým zkušenostem zde vzniká olej nejvyšší jakosti. Podle průvodce Flos Olei, který používáme jako etalon pro výběr našich partnerů, má Nobleza del Sur hodnocení 99 ze 100 bodů. Navíc si toto vysoké hodnocení drží dlouhodobě, takže máte jistotu, že kupujete opravdu jeden z nejlepších olivových olejů světa. Značka sbírá pravidelně i četná ocenění na mezinárodních soutěžích a možná vás zaujme, že je velmi úspěšná také na náročném japonském trhu.

 Prémiové olivové oleje ze španělské rodinné farmy Nobleza del Sur

Olivový olej na první pohled samozřejmě neposoudíte, ale co vás jistě zaujme, je mimořádně elegantní design lahví. Na český trh přivážíme dva základní druhy olivového oleje. Populární a jemnou Arbequinu a o něco výraznější odrůdu Picual, která se zde „schovává“ pod označením Centenarium. Oba druhy si můžete vybrat ve 4 různých tvarech lahví. Mě osobně učarovala keramická hranatá láhev 350 ml. Z designu lahví je také patrné, že farmu řídí žena. Paní Lola Peñuelas Sagra dává značce jedinečný elegantní otisk.

Čtyři velikostí lahví Nobleza del Sur Gourmet Premium

Prémiový olivový olej může být i skvělý dárek a samostatná hranatá láhev 350 ml nebo 500 ml v dárkové krabici určitě potěší každou ženu. Pokud chcete ještě krásnější dárek pro ženu, tak se podívejte na dárkové kazety First Harvest a Round Case.

 Dárkové balení prémiových olivových olejů Nobleza del Sur

Ženský vliv na vás dýchne i z dalšího produktu, olivového oleje pro děti. Jemný olivový olej ve veselém obalu je namíchán z 80% Arbequiny a 20% Picualu. Je vyladěn tak, aby dětem chutnal. Má dcera si jej zamilovala a skoro každý den si jím zakápne polévku, pečivo nebo zeleninu. Stejně jako výše uvedené olivové oleje se jedná o prémiovou produkci z říjnové sklizně, kdy jsou olivy v nejlepší kondici.

 Jemný olivový olej určený pro děti od Nobleza del Sur

Pokud si prémiové olivové oleje hýčkáte jen na své nejlepší kulinářské výtvory a nechcete plýtvat touto drahou surovinou v běžné kuchyni, mám pro vás řešení. Nobleza del Sur Family Reserva je z listopadové sklizně, kdy olivy dávají více oleje, ale již není v kategorii „prémiových“ olivových olejů. Přesto neztrácí na kvalitě. My ji již od ledna doma používáme, je skvělá a za příjemnou cenu.

Pevně doufám, že vás naše třetí značka zaujala a nebojte se, už mám pro vás v hledáčku další zajímavé olivové oleje. Finišujeme jednání ještě s jednou španělskou olivovou farmou a oslovujeme  také nejlepší výrobce v Itálii a Řecku.

Přeji vám krásné jarní dny.

Mějte se olivově:-)