Nasaďte si svůj olivovník !

Olivový háj u Vodnjan na Istrii

Farma Chiavalon je první, se kterou jsme vstoupili do olivového byznysu a jejíž olej jsme začali plni nadšení dovážet do českých kuchyní. A víte co? Jsme za to velmi rádi. Jsme vděční, že jsme byli ve správný čas na správném místě, že jsme se před lety seznámili s bratry Chiavalon, Tedim a Sandim. Jsme šťastní vždy, když můžeme oba bratry potkat osobně, společně se zasmát, probrat novinky i popřemýšlet nad tím, co nového společně připravit a představit vám, našim zákazníkům.

Když jsme Tediho a Sandiho Chiavalon poznali, vyráběli skvělý olej, který lisovali z několika olivových odrůd získaných ze 7.500 olivovníků. I díky vám a vašemu zájmu o tento zdraví prospěšný produkt jsou rádi, že mohou postupně navyšovat výrobu, aby uspokojili poptávku z celého světa. Jsou plni nadšení a nápadů, a tak v posledním roce vybudovali zcela nový lis se zázemím pro ochutnávky. Je to nádherný projekt zasazený mezi olivové háje blízko městečka Vodnjan. A kdo z vás je trochu citlivější, jistě při návštěvě zaznamená tu pozitivní energii, která z tohoto místa doslova srší. Projekt nového lisu byl oficiálně spuštěn při loňské sklizni, tedy v říjnu 2020. Je ale stále ještě co ladit. A protože je poptávka po oleji skutečně velká a rodina Chiavalon nechce už v létě bezradně krčit rameny s tím, že veškerý olej prodali mnohem dříve, než přišla nová sklizeň, rozhodli se postupně vysazovat další olivové háje. V současné době již mají k dispozici cca 9.000 olivovníků a dalších 8.000 si pronajímají na okolních farmách.

Výsadba olivovníků na Istrii

No jo, ale ono to není tak jednoduché vysadit olivový háj. Navíc olivovníky začínají rodit nejdříve až po 6-10 letech a výtěžnost z takto mladých stromů není příliš velká. Půda na Istrii je hodně kamenitá, což se ale olivovníkům líbí. Na druhou stranu přichystat půdu pro výsadbu je poněkud složitější a pracnější. A proto jsou na farmě rádi za jakoukoliv pomoc. Bohužel s cestováním je to poslední měsíce složitější, ale kdybyste chtěli přijet přiložit ruku k dílu, jistě vás rádi uvidí.

Vyberte si 6 lahví Chiavalon a budete mít olivovník

Každopádně Chiavaloni přišli se skvělým nápadem a s nabídkou pro všechny milovníky olivového oleje, olivových hájů a Chorvatska…vysadí olivovník za vás! Ano, můžete mít svůj olivový strom na pozemcích farmy Chiavalon. Ta se o něj bude starat, zalévat, prořezávat a vy vždy, když přijedete na Istrii, se můžete přijet podívat, jak se vašemu olivovníku daří. A jak poznáte, že je to právě ten váš? Olivovník bude mít visačku s vaším jménem a vy navíc obdržíte plánek, kde ten váš olivovník roste.

Olivovník bude označen vaším jménem

Zaujalo vás to? Ano? Tak to jsme rádi, protože nás to naprosto nadchlo! Mít svůj olivový strom … A co pro to musíte udělat?

Vyberte si 6 lahví 500ml olivového oleje Chiavalon a pošlete nám vaši objednávku na mail info@olivum.cz nebo mi zavolejte na číslo 607 677 028.

Ráda Vám poradím s výběrem olivových olejů Chiavalon a my vám necháme vysadit olivovník. Také nám napište, pro koho bude olivovník určený, aby na farmě věděli, co natisknout na visačku. Případně napište, jestli máte nějaký speciální požadavek. A věřte, nic není nemožné :-) Akce je omezená časem a počtem olivovníků, které bude farma Chiavalon letos vysazovat. Své objednávky můžete posílat do 15.5. a doufat, že jeden ze 650 olivovníků bude právě ten váš. Po 15.5. vám na základě vašeho mailu pošleme fakturu na 6 lahví oleje. Kromě oleje, který během pár následujících dní poputuje k vám domů, vám pošleme také foto vašeho olivovníku s visačkou, případně plánek, kde jej na farmě Chiavalon najdete, abyste si s ním mohli třeba během vaší letní dovolené pořídit foto :-)

Tak co říkáte, není to originální dárek?

Dagmar :-)