BIO olivový olej ECO DAY od Nobleza del Sur triumfuje ve Flos Olei 2021

Prémiový BIO extra panenský olej Eco Day, který máme v nabídce našeho e-shopu, získal maxinální hodnocení 100 bodů ze 100 v soutěži Flos Olei pro rok 2021.
Jde o nejvyšší možné ocenění v tomto prestižním průvodci nejlepších olivových olejů na světě. Maximální výše 100 bodů dosáhne každý rok pouze pár vybraných produktů.

Eco Day uspěl už ve Flos Olei 2020, když získal 99 bodů. Ve vydání pro rok 2021 pak výrobek, který pravidelně sbírá ocenění i na světových soutěžích, vystoupal až na samý vrchol.

BIO prémiový olivový olej Eco Day koupíte ve třech provedeních

Spolu s dalším bio olejem pojmenovaným Eco Night patří k tomu nejlepšímu, co se na rodinné farmě Nobleza del Sur vyrábí.

Ochutnejte Eco DAY zde

Proč je ECO DAY jedním z nejlepších olivových olejů?

Tajemství špičkové kvality těchto olejů tkví v dodržování přísných pravidel a postupů. Olej se lisuje z oliv sklizených už v říjnu, což je měsíc, kdy z oliv lisují olej pouze ti farmáři, kteří cílí na skutečně excelentní kvalitu. Olivy v tento čas jsou totiž v ideální zralosti a kondici, mají nejlepší chuť a obsahují nejvyšší podíl zdraví prospěšných látek (antioxidanty, vitamíny apod.).

Nevýhodou sklizně v říjnu je, že olivy ještě zdaleka neobsahují tolik oleje jako ty z listopadu nebo prosince. Na jeden litr fantastického bio oleje Eco Day je tak nutné spotřebovat 10 – 14 kilogramů oliv. Vliv na kvalitu výsledného oleje a jeho nízkou aciditu má pak také rychlost zpracování. U olejů Eco Day a Eco Night se olivy lisují už do 4 hodin po utrhnutí. 

Oba oleje najdete i v našem e-shopu, stejně tak, jako další produkty rodinné farmy Nobleza del Sur. Elegantní designová láhev o obsahu 0,5 litru v obou případech vychází na 489 Kč.

BIO prémiové extra panenské olivové oleje od Nobleza del Sur

 TIP  Přečtete si náš článek "DESATERO, jak vybrat dobrý extra panenský olivový olej".

Olivový průvodce Flos Olei

Průvodce Flos Olei, za kterým stojí Marco Oreggio, uznávaný italský novinář, kritik a expert na jídlo a víno je průvodce mapující nejlepší olivové oleje na světě. Tento průvodce má ve svém oboru nejvyšší možné mezinárodní uznání.

Oreggia spolu se svým týmem ročně analyzuje více než 1000 extra panenských olivových olejů z celého světa a každému na základě přísně stanovených kritérií uděluje body. Nejvyšší možný počet získaných bodů činí 100, přičemž do příručky se dostanou pouze ty oleje, které získají alespoň 80 bodů. Poslední vydání Flos Olei obsahoval přibližně 500 různých druhů olivového oleje.

Mějte se olivově:-) Dagmar