Biokvalita Chiavalon sbírá zlato

Olivová farma Chiavalon je naší srdeční záležitostí. A to nejen proto, že to byla první farma, kterou jsme si vybrali pro náš „vstup“ do Olivového světa, ale hlavně proto, že s rodinou Chiavalon souzníme. Prostě jsme si tak nějak chemicky sedli. Tedi i Sandi Chiavalon jsou přátelští, otevření, féroví a se srdcem na dlani. Na začátku nás velmi podporovali, fandili nám. A dnes, když přijedeme do mlýna jen kousek od Vodnjan, mám pocit, že jsem přijela za bráchama. Tak vřelé láskyplné objetí a úsměv od ucha k uchu, to jsem snad nezažila ani ve vlastní rodině. Proto se také z každého úspěchu kluků Chiavalon velmi těšíme a máme radost, jako by to byl úspěch náš.

Tedi a Sandi Chiavalon s oceněním z Verony

A že letos se s úspěchy doslova roztrhl pytel! Vypadá to, že kluci během sklizně 2021 vytvořili skutečný olivový skvost, protože sbírají zlaté medaile snad všude, kam jen vejdou.

Jaro je každoročně nabité soutěžením. Je to doba sklizně uznání za všechno to úsilí a tvrdou dřinu uplynulých měsíců. Jednou z nejvýznamnějších mezinárodních soutěží olivového oleje na světě, kterou pořádá Veronafiere ve Veroně jako předpremiéru veletrhu Sol&Agrifood je SOL d’ORO. Soutěž si klade za cíl představit široké veřejnosti rozmanitost extra panenských olivových olejů, zejména ve vztahu k jejich geografickému původu, a zároveň podněcovat úsilí farem o neustálé zlepšování kvality. Soutěž probíhá na severní polokouli již od roku 2002, zatímco na jižní polokouli zorganizovala Veronafiere první ročník Sol d’Oro až v roce 2014.

Tedi a Sandi Chiavalon s oceněním z VeronyOcenění z Verony 2022

Farma Chiavalon se zde prezentovala se svým ORGANICem, který byl oceněn jako nejlepší extra panenský olivový olej v bio kvalitě. Je tedy vidět, že směr, který Tedi a Sandi nabrali už před 20 lety, byl správný. Když jsem cenu obdivovala a svírala v ruce jen pár dní zpátky, během návštěvy farmy o velikonočních svátcích, cítila jsem dojetí. Tedi však říká, že to není jen jejich ocenění. Patří všem, kteří vytrvale pracují a žijí příběh oliv a olivového oleje na Istrii.

KOUPIT CHIAVALON ORGANIC

Nicméně jen co Chiavaloni doslavili, mohli začít znovu. Jen pár dní po vyhlášení na Sol d’Oro přišlo další uznání. Tentokrát zlato pro Chiavalon ORGANIC a ISTRA na soutěži BIOL 2022 pořádané v italském Bari. Je to skvělé a my moc gratulujeme! A protože si všichni posouváme mety, tak co bude dál? Vítězství v LEONE d’ORO INTERNATIONAL? No, nebudeme předbíhat. Každopádně držíme place!

Dagmar :-)