Fattoria Ramerino je novinkou z Toskánska

S Filippo Alampi, který je majitelem rodinného podniku Fattoria Ramerino, jsme byli na námluvách déle než rok. Opakovaně jsme ochutnali vzorky jeho výtečného olivového oleje a v létě jsme navštívili i jeho farmu. V říjnu nám z této farmy dorazila první zásilka olivového oleje, bohužel v předvánočním shonu jsme již nestihli tuto pecku zavést do prodeje. A tak prémiový extra panenský olivový olej Fattoria Ramerino je první olivovou novinkou letošního roku.

ramerino-ikona-min

Filippo hospodaří na 50 hektarech a má 5 500 olivovníků, takže se jedná o relativně malou rodinnou farmu. Při svých cestách za olivovým olejem jsme ovšem neviděli malebnější místo. Z olivového háje je nádherný výhled na toskánskou krajinu a vidět můžete i samotnou Florencii, včetně katedrály a věže slavného Palazzo Vecchio. Usměvavý Filippo pěstuje veškerou produkci v BIO režimu a pro vás jsme vybrali dva jednodruhové oleje odrůdy Moraiolo a v Itálii tolik populární odrůdu Frantoio. Třetím olivovým olejem je skvělá kupáž Guadagnólo Dulcis, připravená z odrůd Moraiolo, Frantoio, Leccino a Americano.

BIO prémiové extra panenské olivové oleje z Fattoria RamerinoFilippo Alampi majitel olivové farmy Fattoria Ramerino

Filippo není velký výrobce, ale v Olivovém světě získal respekt nejen u zákazníků, ale také i u odborné veřejnosti. S velkým respektem o něm mluví i Maria Paolo Gabusi, která je nejen vášnivou analytičkou olivového oleje, Panel Leader v Brescia, ale také organizátorkou prestižní soutěže Leone dOro International. Queen Maripa, jak jí všichni v Olivovém světě říkají, je profesionální Olive Oil Taster a hned tak někoho nepochválí. Proto, když Maripa zařadila do degustace olivových olejů na kurzu Masterclass for Olive Oil Tasters v Brescii farmu Filippa, okamžitě jsem věděla, že náš výběr byl šťastný.

OBJEDNAT OLIVOVÝ OLEJ RAMERINO

Dagmar :-)