Detailní popis produktu
Dárkový box dvou prémiových italských extra panenských olivových olejů z oblasti Apulie. V černé lahvi najdete svěží a ovocný olivový olej z odrůdy Coratina. V bílé lahvi je také olivový olej odrůdy Coratina, avšak z vypeckovaných oliv, což mu dodává ještě intenzivnější chuť.
Extra panenský olivový olej Coratina Le Selezioni
Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým uplatněním v kuchyni. Párujte se zeleninovými saláty, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, luštěninovými polévkami nebo hovězím carpacciem. Nejlépe si vychutnáte jeho skvělou chuť s kváskovým chlebem nebo bruschettou.
Extra panenský olivový olej Evolution Denocciolato
Prémiový extra panenský olivový olej Coratina Denocciolato je prvním olejem z vypeckovaných oliv, který je v naší nabídce. Vypeckování oliv je poměrně okrajový způsob používaný při výrobě olivového oleje. Cílem je vyrobit olivový olej s dokonalým gurmánským zážitkem, protože se tímto zpracováním získává výraznější a plnější chuť. Tento extra panenský olivový olej odrůdy Coratina je lehce hořký a v ústech vám bude dlouho doznívat významná kořenitost. V aroma najdete plnou vůni čekanky, černého pepře, mandlí a skořice.
Olivový olej ideální pro milovníky plných a výrazných chutí. Vynikající pro přípravu a dochucení míchaných zeleninových salátů, grilované zeleniny, krémových polévek, těstovin, risotta, lasagní, červeného masa, hamburgerů, steaků a zvěřiny. Úžasné ovocné aroma a chuť si nejlépe vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bruschetou.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.