Extra panenský olivový olej IL PRIMO OLIO 2023 – limitovaná edice nové sklizně

Kód: 1320
799 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Mistr svého oboru, Salvatore Stallone, vylisoval během první dní sklizně pouze 200 litrů jedinečné kupáže odrůdy Leccino a Carolea.

  • Limitovaná edice pouze 400 lahví
  • Čerstvý olivový olej má zelenou barvu prezentovanou v láhvi z čirého skla
  • Silná a plná vůně s tóny zelených mandlí, olivových listů, bylin a žlutého jablka
  • Chuť vyniká intenzivní ovocností s jemnou a pomalu doznívající hořkostí a štiplavostí

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Kupáž odrůdy Leccino a Carolea
  • Rodinná farma Le Tre Colonne patří ke špičce svého oboru

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

IL PRIMO OLIO - první olivový olej sklizně

Představujeme "IL PRIMO OLIO", exkluzivní extra panenský olivový olej sezóny 2023/24 z renomované rodinné farmy Le Tre Colonne, nacházející se v srdci jihoitalské Apulie. Tento výjimečný olej je výsledkem pečlivého výběru odrůd Leccino a Carolea, což zajišťuje, že tata olivová kupáž má jedinečnou chuť a aroma.

Limitovaná edice 400 lahví zdůrazňuje exkluzivitu tohoto produktu. Každá láhev, vyrobená z čirého skla, umožňuje obdivovat jedinečné žlutozelené odstíny tohoto čerstvého olivového oleje. IL PRIMO OLIO je nejen symbolem kvality a tradice, ale také důkazem vášně a odbornosti, kterou Le Tre Colonne věnuje výrobě olivového oleje.

Tento olej nejen že představuje špičku v oboru olivových olejů, ale je také výrazem hlubokého spojení s regionem Apulie, jeho kulturou a historií. IL PRIMO OLIO je lahůdkou pro gurmány, ale také vzácným pokladem pro ty, kdo oceňují pravou italskou kvalitu a tradici.

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Carolea, Leccino
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: čekáme na atest
Polyfenoly: neměřeno
Aroma: silná a plná vůně s tóny zelených mandlí, olivových listů, bylin a žlutého jablka
Chuť: intenzivní ovocnost s jemnou a pomalu doznívající hořkostí a štiplavostí
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální trvanlivost do: 31.5.2025
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín
Položka byla vyprodána…

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje