Řecký prémiový extra panenský olivový olej Kyklopas Ages 500 ml
Kód: 2018
Související produkty
Detailní popis produktu
Kyklopas je rodinná farma, která svoji lásku k přírodě a olivovníkům začala přetvářet v tekuté zlato již před mnoha generacemi. Argyris Kelidis vyrůstal mezi olivovníky a již od malička vnímal krásu a mocnou energii těchto ušlechtilých stromů. Po boku svých rodičů tak získal cenné znalosti o jejich pěstování i o zpracování oliv, ale teprve až se svojí ženou Niki Kelidou v roce 1982 vybudoval vlastní mlýn v Makri, v jednom z nejstarších olivových hájů ve Středomoří, hned vedle Homerovy jeskyně a starověké cesty Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem. Dnes rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a 2000 olivovníků produkujících BIO olivový olej. Extra panenský olivový olej Kyklopas patří mezi nejvíce oceňované olivové oleje v Řecku.
I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.
Výrobu prvotřídního vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje považuje rodina Kelidis za své životní poslání. Jejich cílem je nadchnout každého, kdo olivový olej ochutná, katapultovat chuť i vůni jídla na nebeskou úroveň a zároveň využít všechny zdravotní benefity, které tekuté zlato nabízí.
Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | KYKLOPAS |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
Výrobce: | KYKLOPAS ELAIOTRIVEIO ARGYRI KELIDI S.A. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | střední |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Řecko |
Region: | Thrákie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Makri |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Aroma: | čerstvě posečené trávy, rajčat, zeleného jablka a slupky banánu |
Chuť: | sladký olej s tóny zelených mandlí a černého pepře |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3448 kJ/824 kcal, Tuky 100g, z toho nasycené mastné kyseliny 91,6g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Minimální trvanlivost do: | 30.6.2024 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řecká rodina Kelidis vyrábí olivový olej řadu generací a běžní spotřebitelé jej mohou koupit pod značkou Kyklopas. Hlavou rodiny je Argyris Kelidis, který mezi olivovníky vyrůstal a od svých rodičů se dozvěděl vše o pěstování a zpracování oliv. Vlastní olivový mlýn vybudoval Argyris v roce 1982 poblíž vesnice Makri. Je to místo v severním Řecku nedaleko turecké hranice, které má bohatou historii. V sousedství je Homerova jeskyně a od starověku zde vede cesta Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem.
Rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a část z nich roste v jednom z nejstarších olivových hájů Středomoří. I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.
Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.