Řecký prémiový extra panenský olivový olej Kyklopas Ages 500 ml

Kód: 2018
799 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.6.2023

AGES je extra panenský olivový olej získaný z nejstaršího olivového háje v Evropě. Olivový háj v Makri produkuje tento delikátní a svěží extra panenský olivový oleje nepřetržitě po celá staletí. Jedinečná olivová šťáva je nepopiratelnou ukázkou nepředstavitelných sil Matky přírody. 

  • Extra panenský olivový olej ze staletých hájů s ideálním mikroklimatem
  • Jednodruhový olivový olej odrůdy Makri
  • Olej lisovaný do max. 2 hodin od sklizně

Kyklopas Ages získává pravidelně celou řadu ocenění

  • Limitovaná produkce
  • Středně silný extra panenský olivový olej s aroma čerstvě posečené trávy, rajčat, zeleného jablka a slupky banánu
  • Sladký olej s tóny zelených mandlí a černého pepře
  • Ideální pro párování se zeleninovými saláty, grilovanou zeleninou, jehněčím či vepřovou panenkou, řeckými specialitami

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Řecký prémiový olivový olej Kyklopas

Kyklopas je rodinná farma, která svoji lásku k přírodě a olivovníkům začala přetvářet v tekuté zlato již před mnoha generacemi. Argyris Kelidis vyrůstal mezi olivovníky a již od malička vnímal krásu a mocnou energii těchto ušlechtilých stromů. Po boku svých rodičů tak získal cenné znalosti o jejich pěstování i o zpracování oliv, ale teprve až se svojí ženou Niki Kelidou v roce 1982 vybudoval vlastní mlýn v Makri, v jednom z nejstarších olivových hájů ve Středomoří, hned vedle Homerovy jeskyně a starověké cesty Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem. Dnes rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a 2000 olivovníků produkujících BIO olivový olej. Extra panenský olivový olej Kyklopas patří mezi nejvíce oceňované olivové oleje v Řecku.

Řecká rodina Kelidis vyrábějící prémiový olivový olej Kyklopas

I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.

Prastaré olivové háje v řeckém MakriSklizené olivy v olivovém háji rodiny Kelidis

Výrobu prvotřídního vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje považuje rodina Kelidis za své životní poslání. Jejich cílem je nadchnout každého, kdo olivový olej ochutná, katapultovat chuť i vůni jídla na nebeskou úroveň a zároveň využít všechny zdravotní benefity, které tekuté zlato nabízí.

Extra panenský olivový olej Kyklopas e vyrábí na nejmodernější technologiiKontrola teploty při výrobě olivového oleje Kyklopas

Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.

Kyklopas Ages získává ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích

Doplňkové parametry

Kategorie: KYKLOPAS
Hmotnost: 1.2 kg
Výrobce: KYKLOPAS ELAIOTRIVEIO ARGYRI KELIDI S.A.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Řecko
Region: Thrákie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Makri
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Aroma: čerstvě posečené trávy, rajčat, zeleného jablka a slupky banánu
Chuť: sladký olej s tóny zelených mandlí a černého pepře
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3448 kJ/824 kcal, Tuky 100g, z toho nasycené mastné kyseliny 91,6g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální trvanlivost do: 30.6.2024
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kyklopas-logo-kat-min

Řecká rodina Kelidis vyrábí olivový olej řadu generací a běžní spotřebitelé jej mohou koupit pod značkou Kyklopas. Hlavou rodiny je Argyris Kelidis, který mezi olivovníky vyrůstal a od svých rodičů se dozvěděl vše o pěstování a zpracování oliv. Vlastní olivový mlýn vybudoval Argyris v roce 1982 poblíž vesnice Makri. Je to místo v severním Řecku nedaleko turecké hranice, které má bohatou historii. V sousedství je Homerova jeskyně a od starověku zde vede cesta Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem.

Rodina Kelidis vyrábějící olivový olej Kyklopas

Rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a část z nich roste v jednom z nejstarších olivových hájů Středomoří. I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.

Nejstarší olivové háje ve StředomoříSklizené olivy na dopravníku do mlýna

Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.