Balzám z včelího vosku s levandulovým esenciálním olejem Kyklopas
Kód: 1279
Související produkty
Detailní popis produktu
Olivová farma Kyklopas, to není jen extra panenský olivový olej. Rodina Kelidis se rozhodla využít darů přírody oblasti Makri a spojila dohromady benefity olivového oleje, včelího vosku a místních bylin. Vznikl tak zcela jedinečný přírodní produkt, který navazuje na tradici výroby přírodních léčivých produktů v Řecku a může zcela bezostyšně konkurovat cenově přemrštěné značkové kosmetice.
Olivový olej má protizánětlivé a antibakteriální účinky, včelí vosk napomáhá hojení drobných ran a urychluje regeneraci pokožky a esenciální bylinné oleje balzám nejen provoní, ale každá mu navíc ještě předá své léčebné účinky.
Balzám z včelího vosku s levandulovým esenciálním olejem
Balzám z včelího vosku a olivového oleje doplněný o esenciální levandulový olej je skvělý k ošetření suché pokožky, která může vést k podráždění a svědění. Můžete jej použít na celé tělo, ideálně na suchou pokožku rukou, na popraskané paty a lokty. Vhodný je ale také na potírání bolavých míst při revmatismu, po úrazech či při zánětech nervů.
Esenciální olej z levandule se obecně používá jako uklidňující prostředek při obtížích nervového původu. Pomáhá při relaxaci, navozuje pocit harmonie, přispívá ke zmírnění úzkosti a stresu. Používá se také při poruchách spánku, migrénách, dokáže zklidnit a zlepšit náladu. Levandule má antibakteriální účinky.
Před spaním naneste trochu balzámu na spánky a jemně vmasírujte. Nejen že z vás spadnou všechny starosti všedního dne, ale budete navíc spinkat jako miminko.
Složení: Bambucké máslo, včelí vosk, mandlový olej, olivový olej, slunečnicový olej, caprilyc/capric triglycerid, levandulový éterický olej, vitamín E, linalool, limonen, citronellol, kumarin, geraniol.
Návod na aplikaci: Naneste malé množství balzámu na suchou pokožku a opatrně rozetřete.
Jen pro vnější použití. Vyhněte se kontaktu s očima. Udržujte mimo dosah dětí. Uchovávejte při pokojové teplotě a na suchém místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Řecká rodinná farma KYKLOPAS
Kyklopas je rodinná farma, která svoji lásku k přírodě a olivovníkům začala přetvářet v tekuté zlato již před mnoha generacemi. Argyris Kelidis vyrůstal mezi olivovníky a již od malička vnímal krásu a mocnou energii těchto ušlechtilých stromů. Po boku svých rodičů tak získal cenné znalosti o jejich pěstování i o zpracování oliv, ale teprve až se svojí ženou Niki Kelidou v roce 1982 vybudoval vlastní mlýn v Makri, v jednom z nejstarších olivových hájů ve Středomoří, hned vedle Homerovy jeskyně a starověké cesty Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem. Dnes rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a 2000 olivovníků produkujících BIO olivový olej. Extra panenský olivový olej Kyklopas patří mezi nejvíce oceňované olivové oleje v Řecku.
I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.
Výrobu prvotřídního vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje považuje rodina Kelidis za své životní poslání. Jejich cílem je nadchnout každého, kdo olivový olej ochutná, katapultovat chuť i vůni jídla na nebeskou úroveň a zároveň využít všechny zdravotní benefity, které tekuté zlato nabízí.
Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | KYKLOPAS |
---|---|
Hmotnost: | 0.16 kg |
Výrobce: | KYKLOPAS ELAIOTRIVEIO ARGYRI KELIDI S.A. |
Produkt: | kosmetika |
Země původu: | Řecko |
Region: | Thrákie |
Druh: | balzám z včelího vosku |
Armoa: | levandule |
Objem: | 50 ml |
Rozměry (v - š - h): | 4,5 - 5,5 - 5,5 cm |
Složení: | bambucké máslo, včelí vosk, mandlový olej, olivový olej, slunečnicový olej, caprilyc/capric triglycerid, levandulový éterický olej, vitamín E, linalool, limonen, citronellol, kumarin, geraniol |
Návod na aplikaci: | naneste malé množství balzámu na suchou pokožku a opatrně rozetřete. |
Upozornění: | jen pro vnější použití. Vyhněte se kontaktu s očima. Udržujte mimo dosah dětí. Uchovávejte při pokojové teplotě a na suchém místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Minimální trvanlivost do: | 30.9.2024 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řecká rodina Kelidis vyrábí olivový olej řadu generací a běžní spotřebitelé jej mohou koupit pod značkou Kyklopas. Hlavou rodiny je Argyris Kelidis, který mezi olivovníky vyrůstal a od svých rodičů se dozvěděl vše o pěstování a zpracování oliv. Vlastní olivový mlýn vybudoval Argyris v roce 1982 poblíž vesnice Makri. Je to místo v severním Řecku nedaleko turecké hranice, které má bohatou historii. V sousedství je Homerova jeskyně a od starověku zde vede cesta Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem.
Rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a část z nich roste v jednom z nejstarších olivových hájů Středomoří. I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.
Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.