Výpis produktů
Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu s na slunci sušenými rajčaty a oreganem. Ideálně párujte s kváskovým...
Kód: 1300
Kód: 1232
Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušeným hovězím masem zvaným „pastirma“. Sušené maso se vyrábí tradičním způsobem a...
Kód: 1303
Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušenými švestkami, brandy a kávou. Naprosto jedinečná chuťová kombinace, která...
Kód: 1305
MARMARO olivy jsou přírodní a bez konzervantů. Jsou sklízeny s láskou a respektem k olivovníkům i životnímu prostředí a jsou produktem dlouhé rodinné tradice a zkušenosti s...
Kód: 1231
Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušeným hovězím masem zvaným „pastirma“. Sušené maso se vyrábí...
Kód: 1302
Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu s uzenou paprikou. Skvěle doladí bílou bagetu, sýry, těstoviny,...
Kód: 1301
NOVÁ SKLIZEŇ 25/26
Marmaro je extra panenský olivový olej prémiové kvality z řecké oblasti Chalkidiki, který potěší především milovníky jemnějších chutí, kteří nemají rádi výrazné olivové...
Kód: 2014
Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu s ančovičkami. Spolu s pečivem vytvoří pikantní tapas se středomořskou chutí.
Vyzkoušet...
Kód: 1304
NOVÁ SKLIZEŇ 25/26
Marmaro je extra panenský olivový olej prémiové kvality z řecké oblasti Chalkidiki, který potěší především milovníky jemnějších chutí, kteří nemají rádi výrazné olivové...
Kód: 2016
Kód: 2015
Ovládací prvky výpisu
11 položek celkem

Olivový olej z mramorové oblasti
Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Olivový olej rodina Dimitriose Garofallose vyrábí již 80 let. Právě k začátkům rodinné výroby se vztahuje i jméno Marmaro.
V řečtině znamená „marmaro“ mramor, který je stejně jako olivovník součástí řecké kultury od starověku. Marmaro se také jmenovalo místo mezi vesnicemi Olynthos a Kalyves, kde rostly první jejich olivovníky. Mramor je dnes součástí designu obalů a typickým poznávacím znakem této značky.


Prémiový olivový olej z místní olivové odrůdy
Na rozdíl od španělských nebo italských farem vyrábí Marmaro olivový olej jen z odrůd olivovníků místních kultivarů Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky. Svůj podstatný vliv hrají i pěstitelské techniky používané pěstiteli oliv a to, že olivy jsou sbírány přímo ze stromu, nikoli ze země. Olivovníky jsou opečovávány celý rok, prořezávány a zavlažovány. To vše s přihlédnutím k šetrným zásadám hospodaření, aby nedocházelo k zbytečné zátěži životního prostředí. Při včasné sklizni „early harvest“ a rychlém zpracování se získá olivový olej s nízkou aciditou (kyselostí), který je plný polyfenolů (antioxidantů), které jsou prospěšné pro lidské zdraví.


Ocenění a úspěchy na mezinárodních soutěžích
Rodinná olivová farma Marmaro patří k TOP výrobcům řeckého olivové oleje a tuto skutečnost potvrzují i četné úspěchy na mezinárodních soutěžích. Namátkou uveďme bronz na London IOOC 2019, stříbro na London IOOC 2020, stříbro na Athena International Olive Oil Competition, zlatou medaili na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.
