Černé olivy odrůdy Chalkidiki 250 g

Kód: 1232
169 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024

MARMARO olivy jsou přírodní a bez konzervantů. Jsou sklízeny s láskou a respektem k olivovníkům i životnímu prostředí a jsou produktem dlouhé rodinné tradice a zkušenosti s pěstováním oliv. MARMARO Throumba černé olivy sušené v soli jsou odrůdy Chondroelia Chalkidiki. Jsou sklízeny koncem října, výhradně ručně jedna po druhé, aby se zabránilo jejich poškození. Vybírány jsou tmavší a větší olivy. Ty jsou zbavovány hořkosti tradičním přírodním způsobem bez použití konzervantů. Jsou uloženy do speciálních kontejnerů ve vrstvách s hrubou mořskou solí, dokud nejsou zbaveny veškeré tekutiny a hořké chuti. Olivy jsou zdrojem vlákniny a minerálů, mono nenasycených mastných kyselin a vitamínu E, který je přírodním antioxidantem.

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Jemný olivový olej Marmaro

Typický řecký olivový olej jemnější chuti, který vám navodí atmosféru letní dovolené na Peloponésu. Vůně je jemně ovocná a chuť je jen lehce nahořklá s nízkou pikantností bez pocitu mastnoty. Ideální olivový olej na přípravu řeckých specialit, ale také pro řadu dalších pokrmů. Jemné olivové oleje se párují především k chuťově méně výrazným jídlům, kde by výrazná chuť olivového oleje a případná hořkost či pikantnost byla rušivá. Typické jsou mořské ryby, plody moře, listové zeleninové saláty, bílé maso a chuťově nevýrazné sýry. Zkuste zakápnout olivovým olejem krémovou polévkou nebo si do něj namáčejte kousky pečiva.

Prémiový řecký extra panenský olivový olej MarmaroPrémiový řecký extra panenský olivový olej Marmaro

Olivový olej z mramorové oblasti

Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina Dimitriose Garofallose pěstuje olivy již 80 let. V regionu Chalkidiki se pěstují především "stolní" olivy určené pro konzumaci. Mladý Dimitris se rozhodl rodinný podnik obohatit o svůj vlastní produkt a pustil se do výroby olivového oleje. S výrobou začal před několika lety a jeho olivový olej je opravdu skvělý. Svědčí o tom četné medaile, které získává na mezinárodních soutěžích. Úspěch je to o to větší, protože naprostou většinu činností na farmě, s výrobou a prodejem zajišťuje sám. Název Marmaro se odkazuje k názvu oblasti, kde rostou jeho olivové háje. 

V řečtině znamená „marmaro“ mramor, který je stejně jako olivovník součástí řecké kultury od starověku. Marmaro se také jmenovalo místo mezi vesnicemi Olynthos a Kalyves, kde rostly první jejich olivovníky. Mramor je dnes součástí designu obalů a typickým poznávacím znakem této značky.

Prémiový řecký extra panenský olivový olej MarmaroPrémiový řecký extra panenský olivový olej Marmaro

Prémiový olivový olej z místní olivové odrůdy

Na rozdíl od španělských nebo italských farem vyrábí Marmaro olivový olej jen z odrůd olivovníků místních kultivarů Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky. Svůj podstatný vliv hrají i pěstitelské techniky používané pěstiteli oliv a to, že olivy jsou sbírány přímo ze stromu, nikoli ze země. Olivovníky jsou opečovávány celý rok, prořezávány a zavlažovány. To vše s přihlédnutím k šetrným zásadám hospodaření, aby nedocházelo k zbytečné zátěži životního prostředí. Při včasné sklizni „early harvest“ a rychlém zpracování se získá olivový olej s nízkou aciditou (kyselostí), který je plný polyfenolů (antioxidantů), které jsou prospěšné pro lidské zdraví.

Medaile a ocenění řeckého prémiového olivového oleje Marmaro

Ocenění a úspěchy na mezinárodních soutěžích

Rodinná olivová farma Marmaro patří k TOP výrobcům řeckého olivové oleje a tuto skutečnost potvrzují i četné úspěchy na mezinárodních soutěžích. Namátkou uveďme bronz na London IOOC 2019, stříbro na London IOOC 2020, stříbro na Athena International Olive Oil Competition, zlatou medaili na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.

Doplňkové parametry

Kategorie: MARMARO
Hmotnost: 0.28 kg
Výrobce: GAROFALLOS DIMITRIOS
Produkt: olivy
Objem: 250 g
Země původu: Řecko
Region: Chalkidiki
Certifikace BIO: ne
Dárkové balení: ne
Složení: černé (vrásčité) olivy, sůl
Výživové údaje na 100 g: energie 1297kJ/310 Kcal, nasycené tuky 4,5 g; nenasycené tuky 25,5 g; bílkoviny 1,7 g; sacharidy 6,9 g; z toho cukry < 1,0 g; vláknina 2,6 g; sůl 4,5 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Prémiový extra panenský olivový olej Marmaro

Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina olivový olej vyrábí již 80 let a v posledních letech se specializují na prémiovou kvalitu tzv. „first harvest“. Název Marmaro je odvozeno od řeckého slova mramor, tak se nazývala oblast, kde rodina pěstovala své první olivovníky. Marmaro vyrábí olivový olej z tradičních místních odrůd Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky.

Prémiový extra panenský olivový olej Marmaro z ŘeckaPrémiový extra panenský olivový olej Marmaro z Řecka

Stejně jako jiní producenti prémiových olivových olejů, porovnává Marmaro svou kvalitu na mezinárodních soutěžích. Zisky nejvyšších ocenění potvrzují výjimečnou kvalitu tohoto olivového oleje. K těm nejprestižnějším patří získání bronzu na London IOOC 2019, stříbra na London IOOC 2020, stříbra na Athena International Olive Oil Competition, zlatá medaile na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.