📦 Expedice objednávek mezi svátky
V období mezi Vánocemi a Novým rokem odesíláme zásilky v tyto dny:
- pondělí 29. 12.
- úterý 30. 12.
- pátek 2. 1.
📅 Potřebujete objednávku odeslat později? Stačí uvést preferované datum do poznámky v košíku.
📅 Potřebujete objednávku odeslat později? Stačí uvést preferované datum do poznámky v košíku.
Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze slunné Andalusie je skvělá pro zahájení grilovací party. Vaše hosty lehce zasytí a v horkých letních dnech hlavně osvěží. Klíčem k úspěchu, tedy skvělé chuti, jsou chutná, krásně vyzrálá rajčata.

Rajčata lehce nařízněte do kříže a vložte na 1 až 2 minuty do vařící vody. Vyjměte, ochlaďte, oloupejte a pokrájejte nadrobno.
Do mixéru vložte rajčata, pokrájenou šalotku, česnek a papriku a rozmixujte na hrubší hmotu. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi přidejte k již rozmixované zelenině. Přidejte olivový olej. Mixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Pokud není výsledná polévka dostatečně hladká (mohou být zbytky slupek papriky), přepasírujte.
Dejte gazpacho pořádně vychladit. Servírujte v malých miskách nebo ve skleničkách s brčkem jako osvěžující drink. Ozdobit můžete pár kapkami olivového oleje, případně opečenými krutóny.
Tak co, bude vám gazpacho chutnat? Podívejte se i na další naše recepty, kde větší či menší roli hraje kvalitní olivový olej.
Dobrou chuť!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.