Arbequina & Picual
Nejprodávanější
Značky

Centenarium Premium Limited Edition je extra panenský olivový olej ze stoletých olivovníků v láhvi, která připomíná desetileté výročí uvedení na trh. Výraznější olivová...

BIO extra panenský olivový olej výrazně pikantnější až nahořklé chuti, vyrobený v prémiové BIO kvalitě z oliv sklizených v říjnu. Skleněná lahvička ve tvaru...

Jemný olivový olej vhodný pro přípravu mořských ryb, drůbežího masa, grilované zeleniny nebo salátů. Aroma je ovocné s vůni rajčat, posekané trávy, zelených jablek. Ovocné...

Prémiový extra panenský olivový olej odrůdy Arbequina je výjimečným Elixírem pro tělo, mysl i duši. Tekuté zlato olivových hájů Katalánska polahodí chuťovým buňkám i zdraví....
PÁROVÁNÍ OLIVOVÉHO OLEJE S JÍDLEM
Víte, že olivový olej má celou škálu chutí a podobně jako víno se páruje s jídlem? Je důležité zvolit správný olivový olej, aby podtrhl chuť jídla a harmonicky doladil chuť celého pokrmu. Při nesprávném použití olivového oleje může jeho chuť úplně zaniknout, anebo může svou intenzitou chuť jídla doslova „přerazit“. Proto jsme pro vás na OLIVOVÉM BLOGU připravili článek, který vám napoví, jak používat dvě nejběžnější španělské olivové odrůdy Arbequinu a Picual. Na této stránce si můžete vybrat z těchto odrůd olivový olej, který vám bude nejvíce vyhovovat.